Center varne vožnje ponuja koristne programe za voznike

Običajno z izrazom varna vožnja mislimo na dodatno usposabljanje, ki ga morajo opraviti vozniki začetniki, preden lahko podaljšajo svoje prvo vozniško dovoljenje. Vsekakor so že to pomembni postopki, ki jih res ponuja center varne vožnje, a na istem mestu dobimo še zanimivo ponudbo drugih programov, po katerih se splača pobrskati. Večina voznikov namreč nima več statusa mladega voznika, načela varne vožnje pa zanje še vedno veljajo. Če si pri pridobivanju dodatnih znanj, spretnosti in izkušenj lahko pomagamo s strokovno vodenimi programi za varno vožnjo, se te možnosti gotovo splača izkoristiti.

Moramo pa pobrskati po ponudbi in najti prave programe zase. Vsak voznik ima svoje želje in potrebe, predvsem pa se razlikujemo v predznanju in izkušnjah. Ravno zato je dobrodošla pestra ponudba različnih programov, med katerimi lahko izbiramo. 

Center varne vožnje obiskujejo predvsem mladi vozniki

Gotovo moramo na prvem mestu izpostaviti programe, ki so namenjeni voznikom začetnikom. Vsebina in izvedba teh programov je določena s predpisi, tako da povsod dobimo približno enako ponudbo. To je tečaj varne vožnje za mlade voznike, ki ga je treba opraviti. Gre za obveznost za vsakega voznika začetnika, preden lahko podaljša veljavnost svojega vozniškega dovoljenja.

Kandidati v avtošoli opravljajo precej dolgotrajen proces izobraževanja in usposabljanja, ob tem se pripravljajo predvsem na izpite CPP in nato pri praktičnem usposabljanju pa na izpitno vožnjo. Po uspešno opravljeni izpitni vožnji resda dobimo svoje prvo vozniško dovoljenje, a ob tem imamo tudi status voznika začetnika, ki nam nalaga nekatere dodatne obveznosti. Ena teh je prav šola varne vožnje, ki se opravi v obliki dodatnega usposabljanja. Zato bodo center varne vožnje gotovo obiskali vsi vozniki začetniki, ki želijo svoje vozniško dovoljenje po dveh letih od prve izdaje uspešno podaljšati.

Center varne vožnje ima poligon za praktično usposabljanje

Tem voznikom so namenjeni posebni programi, ki so pripravljeni prav za ta namen. Imajo predpisan potek in vsebino, zasnovani so tako, da voznikom ponudijo dodatna znanja in izkušnje, ki jih sami na cesti ne bi mogli enostavno dobiti. Tako se mladi vozniki pripravijo na nepredvidljive razmere na cestah, priučijo se pravih reakcij in postopkov. Poleg tega je sestavni del programa tudi skupinska delavnica o psihosocialnih odnosih med udeleženci v prometu, tudi tu dobimo zelo dobrodošle vsebine, ki nam pomagajo postati boljši vozniki. S tem ima center varne vožnje pravzaprav zelo veliko vlogo pri vzgoji odgovornih in varnih voznikov, četudi večino dela kandidati opravijo v avtošoli.

Ravno zato, ker imajo ti programi mnoge prednosti in ponujajo odličen učinek za voznike, se je razvila ponudba tudi med tistimi programi, ki niso na voljo le začetnikom. Tečaj varne vožnje za mlade voznike je posebej prilagojen začetnikom, najdemo pa še ponudbo drugih programov, ki so bolj zanimivi za bolj izkušene voznike.

Drugi programi, ki jih nudi center varne vožnje

Kar preko spleta si lahko ogledamo, kakšne programe nudi center varne vožnje. Morda kdo niti ne ve, da se izvajajo raznovrstni tečaji, ki se jih lahko udeleži vsak voznik, saj se tečaj varne vožnje pogosto povezuje z mladimi vozniki. A dobili bomo še pestro zbirko drugih opcij, ki so lahko zelo atraktivne za izkušene voznike.

To so različni programi, ki se pripravljajo za različne ciljne skupine. Imamo recimo programe za profesionalne voznike in druge udeležence, ki imajo posebej visoka pričakovanja. Prav tako ponuja center varne vožnje programe za tiste, ki imajo pri vožnji težave, nenazadnje tudi za tiste, ki pridno nabirajo kazenske točke in želijo opraviti program, ki bi jim pri tem pomagal. Pogosto pa gre pač za tiste, ki želijo pridobiti dodatne izkušnje in spretnosti za varno vožnjo na cesti. Vse to in še več ponuja center varne vožnje, ki pripravlja programe dodatnega usposabljanja za splošno javnost. Pogumno se lahko odločimo za takšne tečaje, saj so zelo koristni, obenem pa so tudi zanimivi.

Center varne vožnje nudi nove izkušnje v razmerah, ki na cesti niso tako pogoste

Center varne vožnje s posebno ponudbo za motoriste

Posebej zanimiva je ponudba tečajev varne vožnje za motoriste. Ravno ljubitelji motociklov so namreč med najbolj izpostavljenimi udeleženci v prometu, tudi če niso sami krivi za večino prometnih nesreč, v katerih se znajdejo. Na motorju ne moremo pričakovati dobre zaščite, že kakšni nedolžni trki so lahko zelo nevarni. Zato je šola varne vožnje za motoriste pravzaprav nujna, da se naučijo predvidevati in se izogibati nevarnostim na cesti. Včasih pač ni dovolj, da vestno sledimo predpisom in pravilno ravnamo v prometu, pripravljeni moramo biti tudi na nepredvidljive situacije, za katere nismo sami krivi. Zato ponuja center varne vožnje pogosto tudi prilagojene programe za motoriste.

Med najbolj priljubljenimi možnostmi v tem oziru je gotovo osvežitev spretnosti vožnje z motorjem pred začetkom motoristične sezone v toplejšem delu leta. Tak tečaj varne vožnje je zelo praktičen in koristen, obenem pa gre za kratek intenzivni tečaj, ki ga je možno hitro opraviti. Program je tudi poceni, kar je še dodaten razlog, da pred začetkom motoristične sezone obiščemo center varne vožnje in opravimo takšen tečaj za svojo varnost.

oprema-za-motoriste-ne-dopusca-kompromisov.jpg
Splošno

Oprema za motoriste ne dopušča kompromisov

Motoristi so med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu, četudi vozijo po predpisih in ne pretiravajo s preizkušanjem svojih sposobnosti. Včasih obravnavamo motoriste kot manijake, ki na svojih jeklenih konjičih rutinsko presegajo hitrostne omejitve in kršijo druga pravila, a to še zdaleč ni potrebno, da bi bili motoristi posebej ogroženi na cesti. Že pri čisto običajni […]

Preberi več
zobna-protetika-ne-vkljucuje-le-vsadkov-in-protez.jpg
Splošno

Zobna protetika ne vključuje le vsadkov in protez

Običajno se zobna protetika povezuje s protezami in drugimi rešitvami, ki nam pomagajo v primeru, da izgubimo kak zob. To je vsekakor zelo pomembna ponudba, s katero nam zobozdravniki lahko močno pomagajo ravno v tistih najbolj kritičnih primerih.  A na tem področju najdemo še mnoge druge rešitve, ki so bržkone še bolj uporabne oziroma vsaj […]

Preberi več
slika na platno
Splošno

Zakaj izbrati fotografije na platnu?

Fotografije se običajno tiskajo na fotografski papir, dandanes pa se še bolj pogosto zgodi, da ostanejo v digitalni obliki na spominski kartici ali disku. Tako bomo na ujete trenutke hitro pozabili, saj slik ne bomo tako pogosto občudovali. Vsekakor je pametno imeti vsaj kak album, lahko pa najdemo tudi druge opcije za tisk in predstavitev […]

Preberi več