Dobra piši briši tabla je primerna za zahtevno rabo

Z vsestranskimi tablami, ki omogočajo enostavno pisanje in brisanje, si močno pomagamo ob različnih opravkih. Zelo pogoste so v šolah in na mnogih delovnih mestih, včasih jih imamo tudi drugod. 

Ponekod so redno v uporabi, zato pridejo njihove odlike močno do izraza. Se pa pokažejo tudi nekatere omejitve, ki jih moramo sprejeti pri uporabi piši briši tabel. Tisti, ki nameravajo takšno tablo redno uporabljati in pričakujejo dolgo življenjsko dobo, morajo izbrati kakovostno opremo in biti tudi pri uporabi nekoliko bolj pozorni.

Če se zanimamo le za osnovno ali občasno uporabo, potem te izbire ne pridejo toliko do izraza. Morda niti ne poznamo različnih vrst piši briši tabel ali sploh ne vemo, da se takšne table izdelujejo na različne načine iz različnih materialov. 

V vsakem primeru ciljamo na enak končni rezultat, potrebujemo tablo, ki nam omogoča enostavno pisanje in prav tako enostavno brisanje s površine. Včasih se lahko odločimo za kak cenejši model, če pa smo nekoliko zahtevnejši pri uporabi, se bo treba posvetiti iskanju najboljše rešitve.

Tudi pri profesionalnem delu lahko piši briši nadomesti papir

Kakšne piši briši table imamo na izbiro?

Odločamo se med različnimi modeli, ki se lahko med seboj precej razlikujejo. Ni nujno, da bodo te razlike relevantne, se pa včasih izkažejo za naravnost kritične, sploh pri zahtevnih uporabnikih.

O tem, kako uporabna je tabla, močno odloča njena površina. S prilagojenimi markerji lahko pišemo na mnoge gladke površine, ki jih lahko kasneje učinkovito pobrišemo, a končni učinek ni vedno enak. Uporabljajo se table iz različnih materialov, pogosto so to plastične, včasih pa tudi lesene table s prilagojeno površino za pisanje. Zelo vsestranska rešitev je lakiranje površine, ki ponuja odličen učinek za pisanje in brisanje začasnih sporočil. Lakirana bela tabla je lahko zelo praktična za raznovrstno uporabo, načeloma so te table tudi precej enostavno zasnovane in relativno poceni. To je lahko vsestranska piši briši za različne namene, lahko je stenska ali samostoječa tabla, vedno bomo dobili zelo dobre rešitve, saj je tudi ponudba zelo pestra.

Nekoliko manj izbire je med tablami iz drugih materialov, ki pa lahko ponudijo drugačne učinke, sploh za zahtevnejše uporabnike. Ena možnost so emajlirane table, ki so bile nekoliko bolj priljubljene v preteklosti. Imajo izvrstne lastnosti za pisanje in brisanje s prilagojenimi markerji, a sam material ni tako dobro pripravljen na dolgotrajno rabo. Ponekod se še uporabljajo, čeprav imamo na voljo tudi boljše alternative.

Zelo atraktivne so steklene table, ki so priljubljena izbira zahtevnejših uporabnikov. To so zelo vzdržljive piši briši table, ki jih lahko dobro čistimo. Ne kažejo lis in drugih sledi uporabe, poleg tega pa jih lahko učinkovito očistimo. Za redno uporabo so takšne table idealne, saj bomo imeli vedno dobro pripravljeno površino. Res pa je, da so načeloma nekoliko dražje in so lahko bolj okorne, tako da je ponudbe nekoliko manj, a po drugi strani lahko najdemo tudi zelo atraktivne opcije. Uporabljajo se v poslovnem okolju in za zahtevno uporabo.

O uporabnosti piši briši table odloča tudi namestitev

Sama po sebi tabla z različnimi lastnostmi odloča o tem, kako uporabna bo. Našteli smo nekatere razlike med samimi materiali, ki se uporabljajo za izdelavo površine za pisanje in brisanje. Pomembna je tudi podlaga pri materialih, ki niso magnetni, pogosto se izdela tabla z magnetnim jedrom, da še razširimo funkcionalnost piši briši table. A prav tako je pomembno, da tablo pravilno namestimo, da jo bomo lahko dobro izkoristili.

Samostoječa piši briši tabla je lahko zelo praktična

Tu imamo na voljo predvsem dve varianti, pravo rešitev nam lahko ponudi stenska ali samostoječa tabla. Oboje je lahko dobra izbira, odvisno seveda od tega, kako nameravamo tablo uporabljati. Vedno računamo na to, da nam bo tabla ponudila priročno mesto za uporabo, imamo pa v mislih tudi druge posebne odlike ene in druge rešitve. Za fiksno in trajno namestitev je seveda najbolje, če je piši briši tabla nameščena na steni. Tam nam ne bo v napoto, ponuja lahko veliko in zelo uporabno površino. Seveda pa stenska tabla ni tako fleksibilna, ne moremo je enostavno pospraviti ali prestaviti. Table na premičnih stojalih so bolj praktične in se odlično obnesejo tam, kjer želimo imeti fleksibilno opremo za prikazovanje informacij. Takšno tablo lahko vzamemo s seboj ali jo prestavimo v druge prostore, lahko jo tudi enostavno pospravimo.

Pazimo na kakovost piši briši table

Izdelavo takšnih tabel zaupamo strokovnjakom, ki pripravljajo idealne rešitve glede na naše potrebe. Tako samostoječa kot stenska tabla je lahko zelo dobro prilagojena našim zahtevam, verjetno bomo pravo rešitev našli že v redni ponudbi oziroma serijski proizvodnji. Zato imamo vedno na dosegu roke odlične izdelke, s katerimi bomo zelo zadovoljni.

Na dolgi rok pa piši briši tabla zahteva tudi nekaj vzdrževanja in dodatne pozornosti. Predvsem je pomembno redno čiščenje, pri čemer moramo uporabljati primerna sredstva, da ne ogrozimo gladke površine. Na voljo so posebna čistila, ki lahko zagotovijo brezhibno pripravljenost table tudi po več letih redne uporabe, kar je za zahtevno rabo idealno.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več