Fotografije na nekoliko drugačen način

V času, ko nas na praktično vsakem koraku spremljajo pametni telefoni z vrhunskimi kamerami, pogosto pa imamo pri roki tudi pravi fotoaparat, redno zajemamo fotografije, s katerimi ovekovečimo posebne trenutke. Običajno pa je tako, da nam te fotografije nato ležijo na spominski kartici ali pa na kakšnem disku, ne da bi se kasneje sploh spomnili nanje. Le občasno še pobrskamo po starih slikah in stežka obudimo spomine na dogodke, ki smo jih želeli s fotografijo ujeti. Zato je pametno premisliti o tiskanju fotografij, da lahko te utrinke prenesemo v resničnost in dejansko občudujemo vse trenutke, ki smo jih uspeli ujeti v tej obliki. Še boljši bo učinek, če naročimo foto platno, ki ponuja posebno izkušnjo pri razstavljanju fotografij v stanovanju.

Foto platno z edinstvenim učinkom

Že običajne fotografije so lahko čudovita popestritev doma ali pa jih imamo v albumih, kjer so pospravljene na varnem. Če pa imamo foto platno, bo tiskanje fotografij ponudilo prav posebno umetniško delo, ki ga ne moremo primerjati z običajnimi fotografijami. To pomeni, da bomo dobili edinstvene izdelke, ki imajo višjo umetniško in estetsko vrednost, foto platno pa ima tudi druge prednosti v primerjavi z običajnim fotografskim papirjem.

Že na prvi pogled bomo prepoznali mnoge prednosti, ki jih ima ta material. Takoj je jasno, da gre za visoko kvaliteto in zelo dovršeno umetnino. Foto platno je napeto čez lesen okvir, ki je že pripravljen na obešanje, lahko ga seveda postavimo tudi na mizo ali na polico. Fotografija na platnu bo v vsakem okolju pritegnila pozornost in naravnost navdušila s čudovitim učinkom, ki ga nismo vajeni. Kot nalašč torej za prikazovanje posebej dragocenih utrinkov.

Zato se za foto platno po navadi odločimo v primeru, da želimo natisniti kakšne posebne fotografije. Običajno gre za fotografije z nepozabnih dogodkov ob pomembnih življenjskih prelomnicah. S tem pa je fotografija na platnu tudi izvrstna ideja za darilo, saj bomo s takšnim presenečenjem gotovo naravnost navdušili. Še posebej ob kakšnih pomembnih priložnostih, ki jih spremljajo tudi čudovite fotografije.

slika na platno

Slika za rojstni dan in druga darila

Obdarujemo se v različnih situacijah, pogosto pa gre prav za takšne priložnosti, ki vključujejo tudi fotografiranje. Pravzaprav pa ne potrebujemo izgovora za to, da za darilo ob rojstnem dnevu podarimo sliko, še posebej če je to bolj dovršena fotografija na platnu. Zato je kot darilo izvrstna izbira slika za rojstni dan, s katero naredimo odličen vtis in gotovo popestrimo praznovanje prav vsakemu obdarovancu.

Ni nujno, da gre za fotografije, ki so vezane prav na praznovanje oziroma na rojstni dan. Pobrskali bomo po fotografijah in izbrali tiste, ki so najbolj posrečene za takšno obdarovanje. Pogosto se seveda odločimo za fotografije s kakšnih drugih pomembnih dogodkov, tudi takšna slika za rojstni dan predstavlja izvrstno presenečenje. Prav tako ni nujno, da imamo fotografije s kakšnih posebnih dogodkov, prav dobro se izkažejo tudi kakšne vsakdanje fotografije, sploh pa kakšne umetniške fotografije, morda celo profesionalne. Takšne fotografije v visoki kvaliteti odlično izpadejo na platnu in zelo dobro delujejo kot slika za rojstni dan, zato lahko pričakujemo odličen učinek.

Slika za rojstni dan ob drugih priložnostih

Poleg rojstnodnevnega obdarovanja imamo seveda še veliko drugih priložnosti, ob katerih se slika lahko izkaže za izredno posrečeno darilo. Pravzaprav je bolj kot slika za rojstni dan lahko primerno takšno darilo ob nekaterih drugih dogodkih – pri rojstnih dnevih so to okrogle obletnice, predvsem abraham, pri drugih dogodkih pa imamo še kar nekaj takšnih, ki si zaslužijo posebne pozornosti pri izbiri darila.

Zelo priljubljene so fotografije na platnu ob poroki, zelo posrečene so tudi ob rojstvu otroka in podobnih velikih prelomnicah v družinskem življenju. Ob teh priložnostih imamo pogosto na voljo profesionalne fotografije, ki jih lahko natisnemo na platno, tako da bomo s slikami gotovo navdušili. Prav tako pa bomo našli še druge dogodke, ob katerih potrebujemo posebno darilo. Tako ni slika za rojstni dan edina opcija, podarimo jo lahko tudi ob zaposlitvi, upokojitvi, selitvi in podobnih posebnih dogodkih. V vsakem primeru bomo lahko pripravili poljubne slike na platnu.

Tisk na platno je razmeroma enostaven

Morda bi si mislili, da je tisk na platno precej zahteven in drag. Seveda bomo naleteli na višje cene kot pri tiskanju običajnih fotografij, ki jih dobimo že za nekaj centov na kos – že samo platno je dražje, poleg tega je s takšnimi slikami tudi več dela. A v končni fazi so stroški povsem sprejemljivi, glede na to, da dobimo pravo umetniško delo z visoko estetsko vrednostjo. Zato je zelo dobrodošlo, da lahko tiskanje na platno enostavno naročimo, za vse ostalo pa poskrbijo strokovnjaki z napredno opremo.

Tako se s tiskom na platno pravzaprav ne bomo posebej ukvarjali, srečali se bomo le z nekaterimi zahtevami ob naročilu. Najbolje bo, da za storitev izberemo izkušenega in uveljavljenega ponudnika, ki se ukvarja prav s takšnimi projekti, v tem primeru pričakujemo brezhiben končni izdelek. Ponudba za tisk na platno je seveda predstavljena na spletu, ponudniki pa imajo zelo elegantne sisteme za spletno naročilo. Kar na daljavo lahko pripravimo naročilo in oddamo fotografije, ki jih želimo uporabiti za tisk na platno. Ravno zato je tisk v praksi povsem enostaven – vse bodo opravili mojstri, po naročilu moramo le nekaj dni počakati in že dobimo končni izdelek na dom.

Kaj vključuje tisk na platno?

Pozorni moramo biti na to, da izberemo pravo ponudbo. Slika na platnu je pravo umetniško delo, ki mora biti lepo izdelano. Zato ne gre le za tisk na platno, temveč za izdelavo celotne slike, da bo zares pripravljena na razstavljanje.

Sam tisk na platno ni pretirano zahteven, opravi se s tiskalnikom, ki omogoča tiskanje na tak material. Pomembno je, da imamo kvalitetno platno, ki se pripravi v ustreznih dimenzijah, nato se opravi tisk. Drugi pomembni faktor pri izdelavi takšnih slik pa je okvir – platno se napne čez lesen okvir, ki nudi stabilnost in omogoča prikazovanje slike. Zato igra tudi okvir zelo pomembno vlogo, predvsem pri slikah v večjih dimenzijah. Tu se lahko hitro pokažejo razlike med posameznimi ponudniki.

Slike na platnu odražajo kvaliteto

Pri takšnih slikah torej hitro prepoznamo mnoge pokazatelje splošne kvalitete. To velja za različna področja, od same fotografije do izdelave in sestavljanja slike. Pozorni moramo biti na to, da izberemo pravega izvajalca, sami pa moramo izbrati predvsem ustrezne fotografije, ki se bodo v takšni obliki kar najbolje obnesle.

Za slike na platnu izbiramo fotografije v visoki ločljivosti, tako da bodo motivi res razločni. Sama vsebina fotografije niti ni tako kritična, saj je možno na platno zelo dobro prenesti praktično vse barvite ali črno-bele motive, posrečeni so tudi večji kontrasti ali posebne barvne harmonije. Če le imamo kakovostno fotografijo v visoki ločljivosti, lahko pričakujemo čudovit končni učinek, še posebej pri pripravi slike v večjih dimenzijah, kar je pri izdelavi takšnih izdelkov precej pogosto. Pozorni smo tudi na to, da izberemo prave dimenzije in se prepričamo, da motiv ne bo odrezan, saj gre platno preko okvira in kakšen centimeter motiva sledi preko roba. Običajno to ni velik problem, je pa to ena izmed podrobnosti, na katere moramo biti pozorni.

Da bodo naročene slike res kvalitetne in bomo deležni dobre izkušnje, pa moramo izbrati tudi pravega izvajalca. Ta izbira ima velik vpliv na celotno izkušnjo in končno zadovoljstvo, že pri naročilu se pojavljajo razlike, še bolj pa potem ob izdelavi in dostavi slike ter na dolgi rok, ko pričakujemo izvrstno obstojnost umetnine na platnu.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več