Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu. 

Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, ki jih lahko imamo v nizkoenergijskih in pasivnih hišah. Z odličnim izkoristkom in nizko ceno pri porabi energentov pa lahko tudi na dolgi rok pričakujemo popolno zadovoljstvo.

Če primerjamo električno ogrevanje z drugimi ogrevalnimi sistemi, bomo hitro prepoznali same prednosti. Težko bi našli kak velik zadržek, sploh če se seznanimo s celotno ponudbo na tem področju – eno možnost ponujajo grelni kabli, ki se namestijo pod pohodno površino ali v stene, imamo pa še druge opcije za električno ogrevanje, recimo električne radiatorje in IR panele. Gotovo bomo v tej ponudbi našli nekatere zelo zanimive rešitve, ki jih dobro izkoristimo pri ogrevanju svojega stanovanja.

Grelni kabli se s svojimi odlikami brez težav kosajo tudi z drugimi ogrevalnimi sistemi

Grelni kabli za učinkovito in varčno talno gretje

Talno ogrevanje ima številne prednosti, ki pridejo z uporabo električne energije še bolj do izraza. Prav ta rešitev je priljubljena izbira za mnoge novogradnje, lahko je tudi razlog za prenovo in nadgradnjo stanovanjskih prostorov.

Deležni bomo namreč odlične izkušnje, najprej že ob gradnji, nato pa pri dolgoročni uporabi. Grelni kabli omogočajo zelo enostavno vgradnjo, ne zasedejo veliko prostora ter ne zahtevajo zamudnih in dragih gradbenih posegov. Tako bomo talno gretje lahko vgradili tudi v obstoječe prostore, potrebna bo le manjša prenova.

Dobili bomo nadvse prepričljivo gretje. Talno ogrevanje se izkaže z enakomernim in postopnim oddajanjem toplote v prostor, segreje se celotna površina, s tem pa dosežemo odličen učinek v prostoru. Že pri nižji temperaturi se bomo počutili zelo prijetno in udobno, zato ne bomo po nepotrebnem porabljali dragocene energije. Ker imajo grelni kabli tudi visok izkoristek, omembe vrednih toplotnih izgub pravzaprav ni. To je varčen, učinkovit in odziven sistem, ki se lahko uporablja za posamezne prostore ali za celo stanovanje.

Najpomembnejše je seveda to, da lahko talno in stensko gretje izkoristimo za zanesljivo in zmogljivo ogrevanje v mrzlih zimskih dneh. Vedno lahko računamo na to, da bomo vzdrževali v stanovanju prijetno temperaturo, ne da bi zaradi tega nastali visoki stroški. V dobro izoliranih stanovanjih v zmernih podnebnih pasovih ponuja električno talno gretje izvrsten učinek, težko najdemo kakšno omembe vredno pomanjkljivost.

Grelni kabli so primerni predvsem za sodobna stanovanja

V sodobnih stanovanjih se vse pogosteje odločamo za napredne sisteme ogrevanja. Ti nam ponujajo več kot le vzdrževanje prijetne temperature. Napredni sistemi omogočajo različne načine upravljanja, da dosežemo maksimalne izkoristke, prav tako je s tem dobro poskrbljeno za udobje in izkušnjo uporabnikov. Električni grelni kabli se lahko upravljajo z naprednimi termostati, običajno uporabljamo digitalni termostat, lahko tudi pametne sisteme, ki upravljajo ogrevanje s pomočjo senzorjev in po vnaprej pripravljenih režimih.

Ena izmed prednosti, ki jih imajo grelni kabli, je enostavno upravljanje

Takšno ogrevanje je vsekakor nadvse dostojna izbira za sodobna stanovanja. Odlično se obnese tudi pri zahtevnih uporabnikih, ki imajo visoka pričakovanja – ne le glede osnovnih lastnosti ogrevanja, temveč tudi glede detajlov, kot je nastavljanje temperature in režima delovanja. Dodatne opcije pri upravljanju delovanja so vsekakor dobrodošle, saj prav na ta način dosežemo visoke izkoristke in zmanjšamo toplotne izgube. Glede na cene energentov so tudi to kritične prednosti, ki jih upoštevamo ob iskanju novega ogrevalnega sistema.

Električni grelni kabli nam ponujajo številne prednosti, ki jih bomo dobro izkoristili prav v sodobnih stanovanjih. V končni fazi pričakujemo predvsem to, da bo ogrevanje odlično delovalo in da ga bomo lahko enostavno upravljali. Če k temu dodamo še energetsko varčnost in nizke stroške, se električno talno in stensko gretje izkaže za kar najboljšo izbiro.

Grelni kabli in druge možnosti za električno ogrevanje

Seveda pa se ni treba zadovoljiti s talnim gretjem, imamo še druge možnosti za učinkovito in varčno električno ogrevanje. Predvsem nam te opcije koristijo pri ogrevanju posameznih prostorov. Tako so recimo zelo popularni IR paneli za kopalnico, saj želimo ta prostor ogrevati po potrebi, takrat pa potrebujemo zanesljiv in odziven sistem. IR paneli so tudi sicer vedno bolj priljubljeni in predstavljajo nekatere izmed ključnih prednosti električnih sistemov. Že grelni kabli so relativno poceni in zelo enostavni za vgradnjo, pri IR panelih pa imamo s tem še manj dela in tudi manj stroškov. Napredni paneli imajo izvrstne izkoristke in zanemarljive toplotne izgube, tako da bomo svoj denar res dobro izkoristili. Predvsem pa se dobro obnesejo IR paneli za kopalnico in druge manjše prostore, kjer imamo še več nadzora nad delovanjem ogrevalnega sistema.

S tem že imamo dosti ponudbe za električno ogrevanje, sploh če želimo vzpostaviti učinkovit sistem za dolgoročno ogrevanje stanovanja. Lahko pa najdemo tudi druge posrečene rešitve za manjše prostore in za občasno ogrevanje. To so recimo električni radiatorji, keramični termoventilatorji in druge posebne rešitve, ki so še cenejše in enostavnejše kot grelni kabli, služijo pa predvsem občasni uporabi v posameznih stanovanjskih prostorih.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
notranji-oblikovalec-za-sanjsko-stanovanje
Splošno

Notranji oblikovalec pomaga do sanjskega stanovanja

Za sanjsko stanovanje se moramo krepko potruditi, prav tako bo urejanje in opremljanje našega doma zahtevalo znatno finančno investicijo. Razumljivo je, da želimo stroške znižati, morda iščemo kakšen kompromis ali bližnjico, paziti pa moramo, da s tem ne ogrozimo končnega rezultata.  Pogosto razmišljamo o tem, kaj vse bi lahko postorili sami, da pri gradnji in […]

Preberi več