Hernija je pogosta težava

Bolečine v hrbtenici so zelo pogoste, marsikomu predstavljajo kar vsakdanjo tegobo. Seveda gre lahko za hude bolečine, ki nas močno ovirajo v vsakdanjem življenju, nenazadnje lahko diskus hernija močno ovira sklanjanje, pa tudi mnoge druge vsakdanje aktivnosti. Lahko pa gre le za nadležno bolečino, ki bi jo radi odpravili.

Problem je v tem, da gre za degenerativne poškodbe, ki jih ne moremo vedno enostavno odpraviti. Diskus hernija namreč izvira iz obrabe medvretenčnih tkiv, ki podpirajo hrbtenico in omogočajo njeno normalno delovanje. Ko se tkiva tu obrabijo in poškodujejo, jih ne moremo enostavno obnoviti ali nadomestiti. Lahko pa najdemo druge rešitve, s katerimi naslovimo težave in bolečine.

zlom hrbtenice

Diskus hernija omogoča posredovanje pri fizioterapevtih

Najboljše rešitve lahko pripravijo izkušeni fizioterapevti, ki se s takšnimi težavami pogosto srečujejo. Možno je omiliti bolečine in izboljšati delovanje telesa v raznih vsakdanjih situacijah. Seveda je veliko odvisno od dejanske situacije, včasih je diskus hernija precej resna in s fizioterapijo ne bomo mogli doseči zelo dobrih rezultatov.

Vsekakor pa se splača preveriti, kaj imajo v primeru bolečin v hrbtenici med rešitvami uveljavljeni fizioterapevti. Na pomoč lahko priskoči Medicofit, ki ima prilagojene tretmaje prav za hernijo. Nenazadnje je to ena izmed pogostejših tegob, zato so se dobro razvili tudi tretmaji, ki nam pri tem lahko pomagajo. Računamo na to, da bodo izkušeni terapevti pripravili pravi tretma in naslovili težave, ki nam jih povzroča diskus hernija.

To ponudbo se splača izkoristiti, saj včasih dobimo zelo praktične in učinkovite rešitve. Gotovo pa bomo dobili pravo priporočilo tudi v primeru, da diskus hernija ne omogoča učinkovite obravnave pri fizioterapevtu. Takrat se raje oglasimo pri zdravniku specialistu, ki bo pripravil načrt za kakšne zahtevnejše posege, če je to možno. Tudi na ta način se lahko diskus hernija v veliki meri reši oziroma vsaj omili, da ne ovira pri vsakdanjih opravilih.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več