Hernija je pogosta težava

Bolečine v hrbtenici so zelo pogoste, marsikomu predstavljajo kar vsakdanjo tegobo. Seveda gre lahko za hude bolečine, ki nas močno ovirajo v vsakdanjem življenju, nenazadnje lahko diskus hernija močno ovira sklanjanje, pa tudi mnoge druge vsakdanje aktivnosti. Lahko pa gre le za nadležno bolečino, ki bi jo radi odpravili.

Problem je v tem, da gre za degenerativne poškodbe, ki jih ne moremo vedno enostavno odpraviti. Diskus hernija namreč izvira iz obrabe medvretenčnih tkiv, ki podpirajo hrbtenico in omogočajo njeno normalno delovanje. Ko se tkiva tu obrabijo in poškodujejo, jih ne moremo enostavno obnoviti ali nadomestiti. Lahko pa najdemo druge rešitve, s katerimi naslovimo težave in bolečine.

zlom hrbtenice

Diskus hernija omogoča posredovanje pri fizioterapevtih

Najboljše rešitve lahko pripravijo izkušeni fizioterapevti, ki se s takšnimi težavami pogosto srečujejo. Možno je omiliti bolečine in izboljšati delovanje telesa v raznih vsakdanjih situacijah. Seveda je veliko odvisno od dejanske situacije, včasih je diskus hernija precej resna in s fizioterapijo ne bomo mogli doseči zelo dobrih rezultatov.

Vsekakor pa se splača preveriti, kaj imajo v primeru bolečin v hrbtenici med rešitvami uveljavljeni fizioterapevti. Na pomoč lahko priskoči Medicofit, ki ima prilagojene tretmaje prav za hernijo. Nenazadnje je to ena izmed pogostejših tegob, zato so se dobro razvili tudi tretmaji, ki nam pri tem lahko pomagajo. Računamo na to, da bodo izkušeni terapevti pripravili pravi tretma in naslovili težave, ki nam jih povzroča diskus hernija.

To ponudbo se splača izkoristiti, saj včasih dobimo zelo praktične in učinkovite rešitve. Gotovo pa bomo dobili pravo priporočilo tudi v primeru, da diskus hernija ne omogoča učinkovite obravnave pri fizioterapevtu. Takrat se raje oglasimo pri zdravniku specialistu, ki bo pripravil načrt za kakšne zahtevnejše posege, če je to možno. Tudi na ta način se lahko diskus hernija v veliki meri reši oziroma vsaj omili, da ne ovira pri vsakdanjih opravilih.

oprema-za-motoriste-ne-dopusca-kompromisov.jpg
Splošno

Oprema za motoriste ne dopušča kompromisov

Motoristi so med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu, četudi vozijo po predpisih in ne pretiravajo s preizkušanjem svojih sposobnosti. Včasih obravnavamo motoriste kot manijake, ki na svojih jeklenih konjičih rutinsko presegajo hitrostne omejitve in kršijo druga pravila, a to še zdaleč ni potrebno, da bi bili motoristi posebej ogroženi na cesti. Že pri čisto običajni […]

Preberi več
zobna-protetika-ne-vkljucuje-le-vsadkov-in-protez.jpg
Splošno

Zobna protetika ne vključuje le vsadkov in protez

Običajno se zobna protetika povezuje s protezami in drugimi rešitvami, ki nam pomagajo v primeru, da izgubimo kak zob. To je vsekakor zelo pomembna ponudba, s katero nam zobozdravniki lahko močno pomagajo ravno v tistih najbolj kritičnih primerih.  A na tem področju najdemo še mnoge druge rešitve, ki so bržkone še bolj uporabne oziroma vsaj […]

Preberi več
slika na platno
Splošno

Zakaj izbrati fotografije na platnu?

Fotografije se običajno tiskajo na fotografski papir, dandanes pa se še bolj pogosto zgodi, da ostanejo v digitalni obliki na spominski kartici ali disku. Tako bomo na ujete trenutke hitro pozabili, saj slik ne bomo tako pogosto občudovali. Vsekakor je pametno imeti vsaj kak album, lahko pa najdemo tudi druge opcije za tisk in predstavitev […]

Preberi več