Imate prosto skladišče? Ponudite najem!

Za skladiščenje raznega materiala potrebujemo veliko prostora, zato tu veliko možnosti za kakšne domiselne rešitve ni. Potrebujemo ustrezen prostor za shranjevanje tovora, pogosto pa nimamo posebnih zahtev glede tega, kako so prostori urejeni. 

Važno je, da so zavarovani pred vremenskimi vplivi in imajo dovolj veliko površino ter enostaven dostop. Če imate takšne prostore, je lahko zelo zanimiva možnost oddajanja skladiščnih prostorov.

Najem skladišča je lahko dobra priložnost na obeh straneh

Za najem skladišča je kar dosti povpraševanja, saj se pogosto potrebujejo prostori, primerni za kratkoročno ali dolgoročno shranjevanje tovora. To velja tudi za kakšna manjša in slabše opremljena skladišča, saj ne gre vedno za kakšne logistične projekte, pri katerih tovorimo na tone materiala. 

Pogosto se najem skladišča izkoristi za enostavne selitve, morda je treba za nekaj časa pospraviti le nekaj kosov pohištva in opreme. Že to je lahko izziv, če se selimo brez dobrega načrta ali brez možnosti za kratkoročno shranjevanje opreme. 

Zato je najem skladišča lahko dobra priložnost za obeh straneh. Tisti, ki imajo ustrezne prostore, lahko svoje skladišče oddajo in s tem nekaj zaslužijo. Tako ali tako gre pogosto za slabo izkoriščene površine, ki so morda celo povsem prazne in sploh niso v uporabi. 

Če je možno oddati skladišče v najem, je to izvrstna rešitev, ki ponuja bistveno boljši izkoristek teh prostorov. Poleg tega so ponudbe za najem skladišča precej ugodne predvsem s tega vidika, da z oddajanjem ni veliko dela. V sodelovanju s kakšnim selitvenim servisom ali drugim najemnikom lahko pričakujemo zelo dobro izkušnjo, ne da bi imeli nepotrebne skrbi in opravke.

najem skladišla skladiščenje alemat

Tudi za najemnika je ta rešitev seveda odlična. Možno je dobiti priročno skladišče, ki ponuja ugodno lokacijo in razmeroma ugodno ceno. Na ta način pridemo do praktičnih rešitev, ki jih sicer sploh ne bi bilo. 

Kaj lahko se izkaže, da bo izvedba kakšnih projektov veliko lažja in bolj prikladna že samo zato, ker imamo na voljo ugodno skladišče na dobri lokaciji.

Za kaj se uporablja najem prostora za skladiščenje?

Skladiščenje je zelo koristno v vseh mogočih situacijah. Ne moremo vedno pričakovati, da bomo našli dober prostor za shranjevanje opreme in materiala, pogosto pa smo še veliko bolj zahtevni, če delamo s kakšnim posebnim tovorom. 

Če imamo možnost za najem prostora za skladiščenje, bomo hitro našli dobre rešitve za vse mogoče namene.

Pogosto najprej pomislimo na velika skladišča, ki jih najdemo v bližini večjih logističnih središč. Vsekakor potrebujemo ustrezno skladišče za učinkovito raztovarjanje pošiljk v pristaniščih in na letališčih, ob železnicah in drugje, kjer redno delamo z velikimi količinami tovora. 

Tudi v takšnih primerih je najem prostora za skladiščenje lahko zelo posrečena rešitev. Večja podjetja, ki se ukvarjajo z logistiko, imajo pogosto svoje prostore za skladiščenje, a po drugi strani je pogosto pametno opravke s skladišči prepustiti drugim, prostor pa tam le najamemo. 

Tako je zelo zanimiva ponudba tistih, ki urejajo najem prostora za skladiščenje. Večja podjetja se dogovorijo za posebne ponudbe, običajno imajo posebne zahteve in pričakujejo več fleksibilnosti. Najdemo pa tudi ugodne ponudbe za druge potrebe, tudi za kratkoročno shranjevanje materiala. To nam nudi selitveni servis Alemat, ki omogoča skladiščenje opreme in pohištva pri selitvah. 

To so izredno koristne storitve v praktično vsakem primeru, ki vključuje prestavljanje pohištva in opreme, sploh če ni možno vse opreme prepeljati naenkrat. Na ta način močno olajšamo kakšne zahtevnejše projekte, recimo mednarodne selitve. Seveda pa moramo najti dobro ponudbo za najem prostora za skladiščenje, saj imamo pogosto tudi kakšne posebne zahteve. 

Najbolje je, da te možnosti najdemo kar v ponudbi selitvenih servisov, ki lahko izvedejo kompletno selitev, bomo pa gotovo brez težav izbrskali tudi možnosti kratkoročnega najema za druge namene.

Brez težav lahko najdemo prostor za skladiščenje pohištva

Pogosto se za skladiščenje zanimamo, če imamo le nekaj odvečne opreme, ki je ne moremo nikamor pospraviti. Selitve so odličen primer, saj se hitro zgodi, da moramo za nekaj dni pospraviti pohištvo in opremo na varno, predvsem pa na ustrezno lokacijo za elegantno izvedbo selitve. 

Tako so ponudbe za skladiščenje pohištva zelo zanimive v mnogih okoliščinah, tudi za posameznike, ki opravljajo selitev v lastni režiji.

Zgodi se, da moramo pohištvo in opremo iz svojih prostorov izseliti že prej, preden dobimo možnost vselitve na novi lokaciji. Morda bo treba opremo spraviti le za kakšen dan ali dva. To velja tudi za kakšne zahtevnejše selitve, ki jih pač ne moremo opraviti v enem kosu. 

V vseh teh primerih bo treba poskrbeti za skladiščenje pohištva – na srečo lahko najdemo dobro ponudbo in najamemo ustrezen prostor. Pravi naslov za te storitve so selitveni servisi, ki tudi na druge načine pomagajo pri selitvah.

Kaj potrebujemo za skladiščenje pohištva?

Gotovo se bomo najbolj osredotočili na sam prostor, ki ga potrebujemo za skladiščenje pohištva in opreme. Potrebujemo dovolj prostora, da lahko enostavno spravimo vso svojo opremo. To ni nujno velik problem, predvsem pri selitvah stanovanj nimamo zelo veliko opreme. Če pa selimo kakšne poslovne prostore, je lahko že s pohištvom zelo veliko dela.

skladiščenje pohištva

Prepričati se moramo še o tem, da je do skladiščnega prostora možno enostavno dostopati. To je zelo pomembno, če imamo kakšno večjo in bolj okorno opremo ali pa bolj dragoceno pohištvo. Vedno pa je dobrodošlo, da imamo enostaven dostop do prostorov, kjer nakladamo in razkladamo tovore.

Dobra lokacija je za skladiščenje pohištva seveda pomembna tudi s tega vidika, da bomo želeli tovor prepeljati naprej. Običajno se zanimamo za kratkoročno skladiščenje in že imamo načrt za odvoz. Tu je lahko zelo priročna dobra lokacija, ki nam olajša izvedbo selitve. Če lahko najamemo skladišče na ugodni lokaciji, bo s selitvijo veliko manj dela. Še posebej to velja za kakšne zahtevnejše selitve, ki vključujejo daljše relacije.

Skladišča za mednarodne selitve

Če se lotevamo mednarodne selitve, bomo morali gotovo dobro premisliti o možnostih skladiščenja pohištva in opreme na poti. Pogosto imamo namreč tu opravka z daljšimi relacijami in prevoz v enem kosu preprosto ni mogoč. Načrtovati bo treba učinkovite prevoze, ki vključujejo več prevoznih sredstev, med posameznimi koraki na tej poti pa seveda poskrbimo tudi za skladiščenje tovora. 

Običajno se na pomoč za mednarodne selitve obrnemo na selitvene servise, ki lahko opravijo vse potrebno. Računamo na to, da bomo dobili celovito ponudbo, ki vključuje izvedbo od začetka do konca. To je bržkone najbolj praktična rešitev, saj se ne bo treba ukvarjati s prevozi in skladiščenjem. V ponudbo je že vključen tudi najem skladišč, nato se pripravi še organizacija prevozov. Tu je zelo pomembno, da lahko dobimo ugodna skladišča na dobrih lokacijah, da z urejanjem transporta ni veliko dela in nepotrebnih stroškov.

Seveda pa mednarodne selitve v vsakem primeru prinašajo nekaj dodatnih komplikacij. Če selimo kakšno pohištvo se včasih splača premisliti, ali je transport sploh smiseln, morda se bo bolje odločiti za nakup pohištva na novi lokaciji, da se ne bomo ukvarjali s transportom – razlika v stroških verjetno ne bo velika. Poleg tega pa imamo pri izvedbi mednarodne selitve tudi druge skrbi in opravke, sam prevoz še zdaleč ni edina skrb. Ravno zato je pametno, da izkoristimo celovito ponudbo selitvenih servisov, ki nam pri tem pomagajo.

Računamo na to, da bomo dobili zelo dobre ponudbe za zahtevnejše selitve. Se moramo pa za to obrniti na ugledne in izkušene izvajalce, pri katerih bomo res deležni najboljše izkušnje. Pri zahtevnih selitvah si ne smemo privoščiti napak. 

slika na platno
Splošno

Zakaj izbrati fotografije na platnu?

Fotografije se običajno tiskajo na fotografski papir, dandanes pa se še bolj pogosto zgodi, da ostanejo v digitalni obliki na spominski kartici ali disku. Tako bomo na ujete trenutke hitro pozabili, saj slik ne bomo tako pogosto občudovali. Vsekakor je pametno imeti vsaj kak album, lahko pa najdemo tudi druge opcije za tisk in predstavitev […]

Preberi več
pasja-hrana
Splošno

Pasja hrana ključno odloča o zdravju in počutju psa

Psi so naši zvesti spremljevalci, v zameno pa pričakujejo dobro oskrbo. Za svoje ljubljence moramo dobro poskrbeti, kar vključuje kar nekaj pomembnega dela, verjetno pa ni pomembnejše naloge od priprave kvalitetne hrane. Prav z dobro prehrano imamo namreč največji vpliv na zdravje in počutje svojega psa, na ta način lahko rešimo kakšne težave ali zgolj […]

Preberi več
stresni nosilci
Splošno

Strešni nosilci nudijo avtu dodatno funkcionalnost

Avtomobile med seboj primerjamo po raznih lastnostih, gotovo tudi po prtljažnem prostoru. Ni pa nujno, da bo kapaciteta prtljažnika prioriteta – pravzaprav je to lastnost, pri kateri smo pogosto pripravljeni sprejeti kompromis. Če žrtvujemo nekaj prtljažnega prostora, bomo imeli bolj kompakten in okreten avto, lahko bo tudi lepše izgledal.  Morda bo celi nekoliko cenejši, odvisno […]

Preberi več