Izkoristite vertikalne tende za terase!

Lepo urejena terasa je čudovita dopolnitev moderne stanovanjske hiše, ponuja nam številne možnosti za sproščeno preživljanje prostega časa in druge aktivnosti na svežem zraku. A končna izkušnja na terasi je skoraj povsem odvisna od tega, kako dobro je terasa opremljena. 

Posvetimo se predvsem opremi, ki neposredno skrbi za udoben in prijeten ambient – to so tudi senčila. Da bi bili res dobro zavarovani pred neugodnimi dejavniki okolja, so najboljše vertikalne tende za terase, te zapirajo stranice terase in preprečujejo vdor raznih neugodnih dejavnikov, predvsem vetra in mraza.

Z dobro opremo bomo ustvarili prijetno okolje na terasi, s tem nas čaka veliko boljša izkušnja v neugodnih razmerah. Teraso bomo lahko uporabljali tudi v slabšem vremenu in preko večjega dela leta, in to že z minimalnimi prilagoditvami. Tako so vertikalne tende za terase dober dodatek za vsako teraso, seveda pa nanje pomislimo predvsem takrat, ko se še odločamo za načrtovanje in gradnjo nove terase. Na voljo je oprema, ki bo gotovo poskrbela za optimalen izkoristek zunanjih površin in nepozabne trenutke ob aktivnostih na prostem!

Kako delujejo vertikalne tende za terase?

Raznovrstna senčila verjetno že precej dobro poznamo in jih morda redno uporabljamo. Lahko so precej enostavna, to je recimo tenda za balkon, lahko pa izberemo precej bolj kompleksna senčila, kot so pergole s premičnimi lamelami. V vsakem primeru ciljamo na dober končni učinek, to je dobra zaščita pred močnim soncem in drugimi neugodnimi vremenskimi dejavniki. Nekatera senčila se tu še bolje izkažejo, ne ščitijo le pred soncem, temveč tudi pred vetrom in dežjem.

Vertikalna senčila niso nič novega, prav vertikalne tende za terase pa so lahko najbolj prepričljive

Ravno tak namen imajo vertikalne tende za terase. Senčila so odlična za sonce, ne pomagajo pa kaj dosti pri drugih neugodnih dejavnikih, če nanje niso posebej pripravljena. Z vertikalnimi tendami teraso učinkovito zapremo, preprečimo vdor hladnega vetra, dosežemo pa tudi druge dobrodošle učinke. Nenazadnje je takšno prilagojeno senčilo nadvse uporabno ob večernih urah, ko je sonce nizko na obzorju in lahko zelo neprijetno sveti na naše površine.

Delovanje vertikalne tende je povsem primerljivo delovanju običajnih tend na premičnih mehanizmih, le da je senčilo postavljeno v navpičen položaj. Gre za tkanino, ki je nameščena na premičen okvir preko stranic terase. Konstrukcija je precej prilagodljiva, zato lahko dobimo dobre rešitve za vsako teraso. Takšno ogrodje nam zagotavlja odličen učinek, saj se vertikalne tende za terase brez težav pomikajo navzdol in navzgor, tako da je možno prilagoditi prehod svetlobe, toplote in drugih dejavnikov. Svojo opremo bomo gotovo znali dobro izkoristiti, ne glede na to, v kakšnem okolju jo uporabljamo. Nenazadnje je lahko zelo prilagodljiva tudi tenda za balkon ali pa takšna senčila uporabimo na drugih površinah, vedno ciljamo na to, da bomo imeli pravo rešitev za svoje potrebe.

Vertikalne tende za terase v kombinaciji z drugimi senčili

Ker gre za zelo prilagodljivo konstrukcijo, ki se izdela po naročilu, je možno takšne tende kombinirati tudi z drugimi senčili in z drugimi objekti. Uredimo lahko zelo prijeten kotiček v vsakem okolju, vertikalne tende za terase pa skrbijo za to, da smo dobro zaščiteni pred neugodnimi vremenskimi vplivi in radovednimi pogledi sosedov.

Zelo priljubljena varianta je recimo pergotenda, ki kombinira pergolo in tendo. Oblikujemo lahko samostojno konstrukcijo ali jo vpnemo v objekt, prekrijemo teraso ali druge površine. Vedno pa lahko izkoristimo posebne prednosti pergol in tend. Pergola ima zelo elegantno konstrukcijo, ponuja enostavno namestitev in upravljanje zasenčitve, medtem ko tende prepričajo z odličnim učinkom pri zaščiti pred močnim soncem. Če uporabimo vertikalne tende za terase, bomo uredili res dobro zaščiten kotiček, kjer nam neugodno vreme ne bo prišlo do živega. Tako se lahko oblikuje zelo prepričljiva pergotenda, ki prinaša vse ključne odlike dobrih sodobnih senčil. V veliki meri do odličnega končnega rezultata pripomorejo fleksibilne tende, a izkoristili bomo prednosti prilagojenih rešitev, ki se pripravijo prav za ta namen.

Vertikalne tende za terase nam ob drugih senčilih ponujajo izvrsten rezultat v domačem okolju

Vertikalne tende za terase niso edine s posebnimi funkcijami

Gotovo bomo vertikalne tende za terase zelo dobro izkoristili v svojem domačem okolju, uporabne pa so tudi za terase gostinskih lokalov in za druge površine, ki jih želimo dobro zavarovati pred neugodnimi vremenskimi vplivi. A takšne tende niso vse, kar nam lahko pomaga do takšnega učinka. Zelo priljubljene so recimo lamelne pergole, ki so dobra izbira za sodobna stanovanja in druge zelo dovršene objekte. Takšne pergole ponujajo prilagodljiv učinek pri zasenčitvi površin, hkrati pa imajo zelo zanimivo podobo. Lamele je možno rotirati ali pomično premikati po površini, zato imamo popoln nadzor nad delovanjem senčila, dosežemo lahko idealne učinke v vseh razmerah. Kvalitetna pergola nas dobro ščiti tudi pred dežjem. Podobno kot vertikalne tende za terase lahko tudi pri pergolah zapremo stranice in dobimo še zaščito pred vetrom.

Tako so tudi lamelne pergole precej priljubljena izbira, sploh ob kakšnih bolj modernih hišah. Nudijo nam čudovite učinke, s katerimi bomo gotovo močno popestrili domače okolje. Še vedno pa so na voljo tudi kombinacije, tu nam vertikalne tende za terase lahko še vedno priskočijo na pomoč.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več