Kako se bo pri vas doma obnesla markiza?

Zunanja senčila imajo izredno pomembno vlogo tudi v domačem okolju. Dobro jih poznamo predvsem s teras gostinskih lokalov, kjer so naravnost nepogrešljiva, ob morju pogosto uporabljamo senčnike na plaži, poznamo pa še celo vrsto drugih rešitev za zasenčitev zunanjih površin. Vedno ciljamo na to, da bomo uspeli preprečiti neposreden udar močnih sončnih žarkov, zato potrebujemo praktično in zanesljivo senčilo. To je lahko markiza, ki je zelo priljubljena izbira tudi za domačo teraso.

Če imamo doma urejene zunanje površine, ki jih želimo uporabljati za preživljanje prostega časa v poletnem času, moramo vsekakor poskrbeti za to, da se pred soncem dobro zaščitimo. Spet to nam seveda na voljo različna senčila, tako da se ne moremo enostavno odločiti za prvo opcijo, ki nam pride na misel. Pametno je izbirati med tistimi senčili, ki v dani situaciji ponujajo najboljši učinek. Možno je, da bo to markiza, a prav tako lahko z odličnim učinkom uporabimo tudi druga senčila. Za pravo izbiro moramo dobro vedeti, kaj sploh imamo na voljo pri opremljanju domačih površin.

Markiza in druga senčila za domačo rabo

Na domačih površinah pogosto pričakujemo precej enostavno uporabo senčil, prav tako je dobrodošla ugodna cena. Markiza je lahko v obeh teh prioritetah zelo prepričljiva izbira, a prav tako imamo nekaj alternativ, ki se lahko dobro izkažejo.

Če ciljamo predvsem na nizko ceno, potem so gotovo zelo atraktivni senčniki. Ti so povsem enostavno zasnovani, preprosto jih namestimo na svoje mesto in že bodo dobro opravljali svoje delo. Predvsem pa so zelo poceni, to pa zato, ker ne zahtevajo montaže na objekt. Kljub temu, da so precej preprosti, lahko svoje delo odlično opravljajo, sploh če nam je prioriteta le zaščita pred soncem. S takšno opremo bomo zelo zadovoljni, ne da bi se morali pretirano obremenjevati pri izbiri. Pričakujemo precej dobro delovanje tudi v neugodnih razmerah, kar je sicer bolj prednost drugih vrst senčil.

Vedno lahko računamo na to, da bo markiza naredila lep vtis

Senčniki so lahko točno to, kar potrebujemo pri opremljanju domače terase. Morda pa se bomo vseeno pozanimali še o drugih opcijah, ki so nam na voljo. Čisto možno je, da bomo dali več teže lepemu izgledu in izvrstnemu učinku, ki ga ponujajo nekoliko bolj dovršena senčila. Že markiza ima lahko odličen efekt, sploh če je nameščena na premičnem mehanizmu in imamo popoln nadzor nad prepuščanjem sonca. Če pa želimo celotno izkušnjo še nadgraditi, se lahko odločimo za kakšne večje strukture, ki so sicer bolj kompleksne in dražje, a ponujajo čisto edinstven vtis v domačem okolju.

Markiza ali pergola?

Na voljo imamo sicer več različnih možnosti, tudi kakšne nadstreške in podobno, a z markizami se pogosto primerja pergola. Ta ima nekaj zanimivih prednosti, je pa treba omeniti, da ima tudi nekoliko drugačen namen. Ne služi namreč le temu, da površine zavaruje pred močnimi sončnimi žarki, temveč tudi samostojno ponuja prijeten kotiček, ki je dobro zaščiten pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Tega nam markiza ne ponuja, zato je področje uporabe nekoliko drugačno.

Je pa markiza nekoliko bolj preprosto zasnovana, lažja za namestitev in tudi cenejša, s tem da svojo nalogo še vedno odlično opravlja, morda bo tudi bolj prilagodljiva. Če iščemo hitro in učinkovito rešitev za zasenčitev domače terase, ne bo treba preveč komplicirati. Če pa želimo uživati v nadstandardu in bi radi svoje bivalno okolje opremili z res navdušujočimi zunanjimi strukturami, je pergola lahko nadvse posrečena. Takšna struktura nam omogoča, da zunanje površine lepo preuredimo, tako vizualno kot funkcionalno. Pričara povsem drugačen vtis, navduši pa že na prvi pogled. Zato je zelo priporočljiva izbira za nekoliko zahtevnejše stanovalce, ki želijo vsak kotiček svojega doma in okolice optimalno izkoristiti. Tu se kaže velik potencial, ki ga lahko dobro izkoristimo, če se lotimo izdelave moderne pergole. Prav tako se takšna struktura lahko kombinira še z drugimi senčili, lahko jo dopolnjuje tudi markiza.

Markiza kot zunanje senčilo za stanovanje

Omeniti gre še eno funkcijo, ki jo imajo zunanja senčila – skrbijo tudi za zaščito notranjih prostorov, ne le zunanjih površin. Še posebej to velja za markize in druga senčila, ki so vpeta na objekt. Lahko pa se odločimo tudi za senčila, ki so posebej pripravljena za tak namen. Odlično to nalogo opravlja screen rolo, ki je praviloma najboljša izbira za tiste, ki želijo uspešno preprečiti vdor močnih sončnih žarkov v stanovanje in s pomočjo senčil regulirati razmere v notranjosti. Takšna oprema sicer ne pomaga pri zasenčitvi zunanjih površin, a po tem pogosto niti ni potrebe.

Za stanovanja mora biti markiza bolj domiselno zasnovana, izberemo pa lahko še druga senčila

Screen rolo je odlična rešitev za tiste, ki želijo res doseči optimalen učinek pri opremljanju svojega doma. Pomagajo nam vzdrževati idealne razmere v stanovanju, pripomorejo pa tudi k lepi vizualni podobi. Na dolgi rok lahko izboljšajo izkoristek sistemov, ki skrbijo za ogrevanje, hlajenje in zračenje stanovanja, s tem znižajo stroške in razbremenijo proračun gospodinjstva. Lahko pa za takšen učinek včasih dobro izkoristimo tudi druga senčila, nenazadnje tudi markiza prispeva k nižanju temperatur v poletnem času.

Splošno

Oprema poslovnih prostorov naj zajema tudi avtomatska drsna vrata

Poslovne prostore je treba zelo premišljeno opremiti, da lahko povsem izkoristimo potencial, ki ga prostor ponuja. Seveda je vse odvisno od tega, kakšen namen ima prostor in kaj želimo doseči – nekateri poslovni prostori se uporabljajo le za delo, to so recimo pisarne, drugi pa imajo izjemno pomembno vlogo pri delu s strankami in poslovnimi […]

Preberi več
Splošno

Naj bo zvok takšen, kot si ga zaslužite

Kvaliteten zvok lahko naredi veliko razliko, za katero si morda sploh ne bi mislili, da je možna. Kaj hitro se namreč navadimo na to, kako zvenijo naši zvočniki ali slušalke, s tem pa se nevede sprijaznimo z nižjo kakovostjo, če uporabljamo slabo opremo.  Nadgradnja bo na tem področju izredno opazna in lahko prinese čisto drugačno […]

Preberi več
Splošno

Obdelava kovin za razne namene

Obdelava kovin nam odpira neštete možnosti pri izdelavi raznovrstnih izdelkov. Kovinski materiali in zlitine imajo namreč vrhunske lastnosti za uporabo v vseh mogočih razmerah, na ta način lahko pripravimo vzdržljive elemente za avtomobilsko in letalsko industrijo, močne nosilne konstrukcije za večje stavbe, lahko pa tudi čisto enostavne majhne izdelke, ki bodo prepričali z vsestransko kakovostjo. […]

Preberi več