Kakšne aktivnosti vam ponuja Soča?

Izbira prave destinacije je ključnega pomena, če želite svoj dopust kar najbolje izkoristiti. Da bi se lahko res naužili vseh naravnih lepot, predvsem pa turistične ponudbe izbrane lokacije, se je treba že vnaprej pozanimati, kje je ponudba najbolj atraktivna. 

Če se zanimate za aktivne počitnice in kakšna nova doživetja, je gotovo zelo atraktivno Posočje – reka Soča ponuja celo vrsto različnih aktivnosti, ki jih boste spoznali ob aktivnem preživljanju dopusta v osrčju neokrnjene narave. 

Največ obiskovalcev prepriča rafting, a tudi za soteskanje Soča ponuja odlične možnosti, kot tudi za mnoge druge aktivnosti, ki se jih splača spoznati.

Tisti, ki se odločijo za dopust v Posočju, se gotovo ne bodo dolgočasili. Ponudbe je dovolj, da lahko sestavimo zelo razgiban program tudi za daljši čas. Pravzaprav si lahko v tem kotičku brez težav privoščimo dva tedna dopusta, ne da bi uspeli zares zaužiti prav vse, kar nam ponujajo lokalne turistične in športne agencije. 

Že pri posameznih ponudnikih dobimo izjemno širok nabor aktivnosti onkraj tega, kar za rafting in soteskanje Soča ponuja dnevnim obiskovalcem. Športna agencija Bovec Sport na enem mestu ponuja širok nabor dogodivščin, s katerimi je možno popestriti vsak dopust. Kar nekaj časa si bo treba vzeti, če želite izkusiti vse, kar ponuja Posočje. 

Nenazadnje že za soteskanje Soča zahteva kar cel dan, če se odločimo za kak daljši program, prav tako želimo imeti ob vseh aktivnostih nekaj časa za počitek in sprostitev ali pa za samostojno raziskovanje čudovitih kotičkov v okolici večjih turističnih središč Posočja.

športna agencija bovecsport

Vsekakor pa je vredno raziskati možnosti, ki jih imamo na voljo. Ponudbe za rafting in soteskanje Soča predstavlja prav vsakemu obiskovalcu, nekatere aktivnosti pa so še bolj prilagojene tistim, ki iščejo čudovito izkušnjo ali pa se zanimajo za kakšne prav posebne dogodivščine. 

Vedno lahko pričakujemo, da bomo dobili prilagojene programe, s katerimi se izvajalci povsem prilagodijo pričakovanjem udeležencev – to pomeni izvrstno izkušnjo, ki nam daje nepozabne spomine na dopust.

S ponudbo za canyoning Soča res navduši

Možnosti je ogromno, a upravičeno najbolj izstopajo tiste, ki se izkažejo za najbolj atraktivne. 

Na tem področju imamo kar nekaj izbire, lahko bi navedli celo vrsto zanimivih opcij, a gotovo nam za canyoning Soča ponuja najbolj atraktivno ponudbo. Tu so namreč na voljo različni programi, s katerimi bodo raznovrstni udeleženci spoznavali razgibane soteske vodotokov, ki klešejo globoke soteske v pobočja hribov v Posočju.

S tem ima za canyoning Soča eno odločilno prednost v primerjavi z večino drugih adrenalinskih aktivnosti – ne prepriča le z dozo adrenalina, temveč prinaša prav posebno izkušnjo, ki je ne moremo posnemati pri drugih aktivnostih. 

Poudarek je bolj na raziskovanju narave in na premagovanju ovir na poti po soteski, pri tem spoznamo okolico iz povsem unikatne perspektive. Dobro se bomo nadihali in razgibali, ob tem pa nam za canyoning Soča seveda ponudi tudi kakšne bolj adrenalinske prepreke. 

Daljši programi vključujejo celo vrsto aktivnosti, tudi skoke v vodo, spuste po vrvi, nekaj plezanja, morda celo spust po naravnem toboganu. Vse to pomeni zelo pestre programe, ki jih nudi ugledna turistična agencija v Posočju. Na enem mestu po navadi najdemo širok nabor različnih možnosti, pripravljajo se programi tako za začetnike kot za izkušene avanturiste.

Ta ponudba je res navdušujoča, tudi zato, ker z možnostmi za canyoning Soča predstavlja še nekatere svoje pritoke in vodi v okolico, ki ostaja večinoma neraziskana. Medtem ko se bomo s kajakom ali raftom zapeljali prav po Soči, se soteskanje izvaja v soteskah bolj atraktivnih pritokov, ki so kot nalašč za takšne aktivnosti. 

Vsekakor gre za izkušnjo, ki jo je vredno doživeti. Primerna je tako za dnevni izlet kot za daljši dopust v Posočju, saj lahko izbiramo med različnimi programi, ki so vedno navdušujoči. S tem je za canyoning Soča morda še bolj atraktivna kot za rafting, čeprav slednji še vedno ostaja med najbolj priljubljenimi izbirami obiskovalcev v Posočju.

Rafting na Soči je glavni adut turistične ponudbe

Rafting bo gotovo navdušil, saj je prav to glavna turistična atrakcija v Posočju. Zato lahko pričakujemo zelo dobro razvito ponudbo, ki se dobro prilagodi vsakemu obiskovalcu. 

Nič čudnega torej, da prav rafting na Soči privabi obilico turistov od blizu in od daleč. Tudi lokalni prebivalci se v poletnem času radi podajo na rafting, še bolj zanimiva pa je ta ponudba za druge obiskovalce, predvsem za tujce, ki v Posočje pogosto pridejo prav s tem namenom. 

rafting na Soči

Gre za izredno priljubljeno aktivnost, zato dobimo za rafting na Soči tudi dobre ponudbe pri lokalnih športnih agencijah.

Ponudbo za rafting na Soči lahko dobro izkoristite

Vsekakor se splača pobrskati po tej ponudbi, saj lahko vsak najde nekaj zase. Veliko je povpraševanja po različnih programih, zato izvajalci pripravljajo atraktivne pakete za različne profile udeležencev. 

Pri posameznih agencijah je moč najti več različnih programov, kar na internetu lahko preverite, kaj vse lahko pričakujemo pri odločitvi za rafting. Ponudba je zelo pestra in hitro lahko najdemo idealen program za vsakogar.

Dodatna prednost je seveda ta, da se rafting na Soči izvaja s profesionalnim vodstvom, izkušeni vodniki zagotavljajo brezhibno in povsem varno izvedbo, tudi če gre za adrenalinski spust po brzicah. 

Vedno lahko pričakujemo nepozabno izkušnjo, ki navduši še tako zahtevne avanturiste. Vse te prednosti izvirajo prav iz dobro razvite ponudbe za rafting, sploh če se odločimo za ugledno športno agencijo, ki ima veliko izkušenj z organizacijo takšnih aktivnosti. 

Računamo na to, da bomo dobili izvrstno ponudbo in tudi relativno ugodne cene, zato je rafting na Soči upravičeno kar prva atrakcija, ki jo bomo preizkusili ob obisku Posočja.

Tudi za kajak Soča ponuja atraktivne možnosti

Druga priljubljena možnost je kajak, Soča tudi v tem primeru ponuja nadvse atraktivne možnosti za turiste. Kajak je po svoje še bolj priljubljen, predvsem med lokalnimi avanturisti in tistimi, ki pridejo v Posočje prav s tem namenom, da izkoristijo ugodne pogoje za spust po reki. 

Možno je namreč opraviti spust v lastni režiji, tu imamo kar dosti svobode. Izkušeni kajakaši bodo gotovo prišli na svoj račun, saj za kajak Soča nudi izvrstne razmere in težko bi našli boljšo lokacijo. S čudovitim ambientom in razgibanim tokom je ta reka upravičeno med najbolj privlačnimi možnostmi za ljubitelje kajakaštva, zato prihajajo v Posočje obiskovalci z vse Evrope, ki vzamejo s seboj tudi kajak in se pripravijo na nepozaben spust po reki.

Prav tako je za kajak Soča primerna za običajne turiste

Tudi tisti, ki se v Posočje zapeljejo brez kajaka in se morda ustavijo na dopustu brez točnega načrta, bodo našli ugodne možnosti za spust s kajakom. 

Nenazadnje je kajak med priljubljenimi izbirami za tiste, ki iščejo zanimive aktivnosti na vodi, v primerjavi z raftingom lahko ponudi nekatere posebej zanimive prednosti.

Ena prednost je ta, da nudi za kajak Soča nekaj več intime, v čolnu smo sami in se lahko pobližje spoznamo z veščinami, ki so potrebne za upravljanje plovila po reki. 

Seveda se tudi spusti s kajakom za turiste večinoma opravljajo v skupinah z izkušenim vodnikom, tako da ne bo treba skrbeti, da bi šlo kaj narobe. A v čolnu smo sami, zato imamo več svobode in tudi več možnosti, da svoj čas res dobro izkoristimo. 

To velja predvsem za tiste, ki dopustujejo sami, zato ima za kajak Soča vsekakor zelo zanimivo ponudbo, ki se jo splača poznati.

Nekateri programi so primerni celo za tiste, ki želijo res povsem sami uživati v kajaku. Plovilo si namreč lahko preprosto izposodimo, še posebej atraktivna je ta ponudba na mirnih odsekih reke, izstopa recimo jezero pri Mostu na Soči. Tam se lahko mirno in varno podamo na reko in uživamo v veslanju po vodni gladini.

Največja atrakcija je skok s padalom, cena tu ni ovira

Že med vsemi omenjenimi aktivnostmi bo gotovo moč najti takšne, ki so izredno zanimive ter tudi adrenalinske. A tisti avanturisti, ki so že vajeni spustov v raznih plovilih, bodo premislili še o drugih možnostih, sploh če najdejo zanimivo ponudbo na tem področju. 

V Posočju je zelo dobro razvito tudi padalstvo – čeprav je za skok s padalom cena precej višja kot za rafting, kajak ali soteskanje, je prav to priljubljena izbira za avanturiste, ki si želijo res nepozabne izkušnje.

V takšnem primeru se gotovo ne bomo pretirano obremenjevali s stroški. Nenazadnje je za skok s padalom cena le investicija, ki jo bomo vložili v nepozabno izkušnjo, polet pa predstavlja piko na i celotnemu dopustu. 

Poleg tega se polet s padalom pogosto pripravi kot presenečenje in darilo za tiste, ki so si tega morda vedno želeli, a nikoli niso zbrali dovolj poguma, da bi se res odločili za skok. Tako bo za skok s padalom cena vsekakor upravičena, doživetje pa bo povsem nepozabno. 

Spet lahko računamo na dobro ponudbo in profesionalno izvedbo, tako da kakšnih skrbi gotovo ne bomo imeli.

Kakšna je za skok s padalom cena?

Za polet s padalom je nekaj manj ponudbe kot za rating ali kajak, saj je organizacija nekoliko bolj zahtevna. A vseeno bodo avanturisti našli nekaj zase, ugledne športne agencije, kot je Bovec Sport, imajo tudi to ponudbo. Kakšna bo za skok s padalom cena? 

To je odvisno od izbranega programa in termina. Ni nujno, da bodo stroški zelo visoki. Ta ponudba se začne pri okoli 150 evrih, kar je povsem sprejemljivo za nepozabno doživetje pri poletu nad slikovitim Posočjem. 

Na voljo so tudi daljši programi, ki stanejo okoli 200 evrov, ti lahko vključujejo tudi celo uro jadranja po zraku. To je vsekakor atraktivna ponudba, pri kateri stroški niso velika ovira.

Posočje je izvrstna izbira za družinske počitnice

Omenili smo nekaj adrenalinskih aktivnosti, ki v Posočje privabijo raznovrstne obiskovalce. Več različnih profilov ljudi se zanima za takšen dopust, gotovo pa bo ponudba privabila tudi družine. 

Za družinske počitnice je Posočje kot nalašč – ne le z razgibano ponudbo dejavnosti v naravi, temveč tudi s preostalo turistično ponudbo, ki poskrbi za to, da s počitnicami res ne bomo imeli veliko dela in skrbi. Pričakujemo lahko, da bo možno družinske počitnice brez težav organizirati in izvesti, našli bomo prave aktivnosti za vse družinske člane.

Že omenjene adrenalinske aktivnosti se pogosto izvajajo tudi v programih, ki so prilagojeni družinam. Tako bomo hitro našli atraktivne možnosti za družinski rafting in podobno. 

Pogosto so to nekoliko bolj umirjeni programi, ki nudijo več priložnosti za sprostitev in občudovanje okolice, a seveda ne manjka tudi adrenalina. Poleg tega lahko družinske počitnice popestrimo še z mnogimi drugimi aktivnostmi, nenazadnje se lahko tudi sami podamo v naravo, poležavamo ob Soči, raziskujemo okolje ali se povzpnemo na kak hrib.

Družinske počitnice zaokrožuje še ponudba prenočišč, v Posočju lahko najdemo zelo pester nabor različnih možnosti. 

Vsak turistični center v soški dolini ima hotele, hostle, apartmaje, izredno priljubljeni so tudi kampi ob Soči. Poleg tega najdemo apartmaje tudi v praktično vsaki vasici ob cesti skozi soško dolino, tako da se res ni treba bati, da ne bi dobili ustreznega prenočišča. 

Nepozabne družinske počitnice lahko morda načrtujemo celo na kakšnih visokogorskih planinah in planinskih kočah, našli bomo res zanimiv nabor različnih možnosti. 

Ob tem pričakujemo prav tako prepričljivo turistično ponudbo za prostočasne aktivnosti, kulinariko, razvedrilo in podobno.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več