Naj bo zvok takšen, kot si ga zaslužite

Kvaliteten zvok lahko naredi veliko razliko, za katero si morda sploh ne bi mislili, da je možna. Kaj hitro se namreč navadimo na to, kako zvenijo naši zvočniki ali slušalke, s tem pa se nevede sprijaznimo z nižjo kakovostjo, če uporabljamo slabo opremo. 

Nadgradnja bo na tem področju izredno opazna in lahko prinese čisto drugačno izkušnjo pri poslušanju glasbe, gledanju filmskih uspešnic in predvajanju drugih avdiovizualnih vsebin.

Že prenosni zvočniki Bluetooth lahko naredijo veliko razliko

Nad izjemno nadgradnjo v kvaliteti bodo presenečeni tudi tisti, ki se poslužijo kakšnega brezžičnega zvočnika. 

Ti so postali v preteklih letih zelo popularni in danes lahko dobimo tudi cenovno ugodne modele, ki pa so takoj bistveno boljši od zvočnikov, ki jih imajo mobilni telefoni in prenosni računalniki. 

Tako so lahko prav zvočniki Bluetooth prava nadgradnja za tiste, ki so vajeni predvajanja glasbe na mobilnih telefonih in računalnikih, seveda pa se pravi zvočnih obnese tudi veliko bolje od večine slušalk. 

bluetooth zvočnik

Tudi v kompaktno ohišje prenosnega zvočnika je namreč možno namestiti bistveno boljše avdio komponente, ki so potrebne za kvaliteten zvok. Tako lahko pričakujemo, da bodo zvočniki Bluetooth precej dobri tudi v ugodnem cenovnem razredu, imamo pa tu na voljo širok spekter, ki ponuja še več izbire.

Zvočniki Bluetooth niso namenjeni le poslušanju glasbe na poti

Posebno ponudbo pa predstavljajo še zvočniki Bluetooth, ki so namenjeni uporabi v domačih ali drugih zvočnih sistemih. Takšno ponudbo ima Digitalija shop, ki se ukvarja prav z avdio opremo višje kakovosti. 

Ponuja opremo za oblikovanje brezžičnih zvočnih sistemov v različnih okoljih, brezžični zvočniki lahko ponudijo izvrstno izkušnjo pri ozvočenju v večjih prostorih in v drugih okoljih, kjer ne želimo vleči dolgih kablov. 

Tako so zvočniki Bluetooth recimo priporočljivi tudi za domači kino in za druge projekte, pri katerih želimo namestiti več zvočnikov in se nočemo ukvarjati s kabli. Takšne možnosti odpira kakovostna oprema, ki jo dobimo pri zanesljivih trgovcih.

Potrebovali bomo tudi ojačevalec za zvočnike

Mnogi zvočniki lahko delujejo brez potrebe po dodatni opremi, to velja tudi za prenosne Bluetooth zvočnike in za komplete računalniških zvočnikov. 

A če opremljamo domači multimedijski center ali kakšno podobno postajo za predvajanje avdiovizualnih vsebin, bomo verjetno uporabili zvočnike, ki se povežejo na ojačevalec za zvočnike. 

Takšni zvočniki imajo le komponente, ki omogočajo produkcijo zvoka, ne moremo pa jih neposredno napajati in upravljati. 

Za to bomo potrebovali ločeno napravo, to je ojačevalec za zvočnike, ki ima vlogo vsestranskega multimedijskega predvajalnika.

Na tem področju imamo sicer različne možnosti. Multimedijski sprejemnik ima lahko celo vrsto naprednih funkcij in opravlja večino dela v takšnem sistemu. Lahko pa je ojačevalec za zvočnike res namenjen le temu, da omogoča uporabo zvočnikov. 

ojačevalec za zvočnike

Nekateri zvočniki imajo ojačevalec že vgrajen, predvsem to velja za nizkotonske enote, v nekaterih primerih pa potrebujemo le enostaven ojačevalec brez posebnih funkcij. Na spletni stranji podjetja Digitalija je ponudba integriranih ojačevalcev, ki se dobro obnesejo v takšnih situacijah.

Večji multimedijski sprejemniki so center za uporabo raznovrstnih avdiovizualnih naprav. Združujejo zvok in sliko, omogočajo priklop dodatnih predvajalnikov, računalnikov in drugih naprav. 

Upravljajo delovanje zvočnikov, sprejemajo in posredujejo vizualne vsebine, pretvarjajo signale in nasploh skrbijo za to, da vse deluje tako, kot mora. Seveda delujejo tudi kot ojačevalec za zvočnike, omogočajo vzpostavitev brezhibnega zvočnega sistema, nujni so za sisteme za prostorski zvok. 

Takšne naprave imajo zelo velik potencial, če jih znamo dobro izkoristiti, moramo pa biti pozorni na to, da izberemo model s pravimi funkcijami. 

Kakovost zvoka je v končni fazi odvisna od različnih zvočnih komponent, ki so vgrajene v opremi. Gotovo ima tudi ojačevalec za zvočnike pomembno vlogo, če želimo svoje zvočnike dobro izkoristiti – tako z vidika kakovosti zvoka kot končne uporabniške izkušnje.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več