Notranji oblikovalec pomaga do sanjskega stanovanja

Za sanjsko stanovanje se moramo krepko potruditi, prav tako bo urejanje in opremljanje našega doma zahtevalo znatno finančno investicijo. Razumljivo je, da želimo stroške znižati, morda iščemo kakšen kompromis ali bližnjico, paziti pa moramo, da s tem ne ogrozimo končnega rezultata. 

Pogosto razmišljamo o tem, kaj vse bi lahko postorili sami, da pri gradnji in opremljanju stanovanja kaj prihranimo – hitro se vprašamo o tem, ali zares potrebujemo storitve, ki jih nudi notranji oblikovalec. Navsezadnje gre za naš dom, ki ga želimo urediti po svojih željah. Verjetno že imamo svojo vizijo in dobre ideje za oblikovanje in opremljanje stanovanjskih prostorov, zato se nam zdi, da profesionalnega oblikovalca ne potrebujemo.

V nekaterih primerih to morda drži, a veliko bolj verjetno je, da smo se s takšnim premislekom prenaglili. Notranji oblikovalci namreč ne pomagajo le pri idejni zasnovi stanovanjskih prostorov, temveč priskočijo na pomoč pri dejanskem delu, ki nas pri oblikovanju in opremljanju čaka. Pogosto je notranji oblikovalec povsem nepogrešljiv že v fazi načrtovanja, če želimo res dobro raziskati možnosti, ki jih imamo na voljo, ter izkoristiti ves potencial novega stanovanja. 

Tudi kasneje pa nam oblikovalec pomaga pri izbiri in nakupovanju opreme. Včasih se notranja oprema menja ob prenovah in adaptacijah, zamenjati je treba staro in dotrajano pohištvo ali pa želimo prostore le nekoliko osvežiti. V vsakem primeru nam profesionalni oblikovalci lahko močno pomagajo.

Dober notranji oblikovalec lahko zagotovi čudovit končni učinek

Notranji oblikovalec nas vodi od ideje do izvedbe

Posebna prednost dobrih oblikovalcev je v tem, da nam pomagajo na prav vsakem koraku pri oblikovanju in opremljanju stanovanja. Vsak stanovalec ima svojo vizijo in svoje ideje, nekateri imajo celoten načrt že dobro razdelan, drugi morda še iščejo pravo inspiracijo. Vedno se srečujemo s posebnimi zahtevami in potrebami, zato je pomembno, da se notranji oblikovalec lahko prilagodi vsakemu izzivu.

V začetni fazi nas zanima predvsem to, kakšne možnosti so nam sploh na voljo. Oblikovalec lahko pripravi predstavitev možnosti na podlagi lastnosti, ki jih ima sam objekt. Ugotovili bomo, kako je možno kar najbolje izkoristiti stanovanjske prostore, sploh če imamo opravka s kakšnimi nenavadnimi oblikami ali dimenzijami. Že v tej fazi lahko notranji oblikovalec poskrbi za usklajeno oblikovanje z opremo in dekoracijo v izbranem slogu, lahko pa pripravi tudi širšo ponudbo različnih možnosti, med katerimi se bomo lažje odločali.

Hitro pride do izraza dodana vrednost dobrega oblikovalca. Tu so nam na voljo razne rešitve, kot je 3D izris stanovanja, tako da si bomo s ponudbo oblikovalcev dejansko pomagali. Dobili bomo podroben vpogled v to, kaj vse lahko v svojem stanovanju dosežemo, to pa je najboljše izhodišče za uspešno gradnjo in opremljanje sanjskega stanovanja.

Notranji oblikovalec bo za nas pripravil konkretne rešitve

Prav 3D izris je izvrsten primer ponudbe notranjih oblikovalcev. To je namreč odločilni korak do sanjskega stanovanja, hkrati pa gre za relativno enostavno opravilo, ki nas nič ne stane – običajno nudi notranji oblikovalec 3D izris brezplačno v sklopu svojih storitev.

Notranji oblikovalec se vključi v celoten proces načrtovanja in izvedbe pri gradnji ali prenovi

Na ta način dobimo realno predstavo o tem, kaj nam oblikovanje in opremljanje stanovanja dopuščata. Pripravili bomo podroben izris in vizualizirali notranjost posameznih stanovanjskih prostorov. Tako pridemo do kar najboljše predstave o tem, kaj je možno doseči in kakšno izkušnjo bomo imeli na koncu. Vizualizira se lahko raznovrstna notranja oprema, natančno se izrišejo sami prostori, nato pa se lahko poigravamo tudi z različnimi talnimi oblogami, zidnimi barvami ter drugimi materiali, vzorci, površinami in elementi posameznih prostorov. S tem nam notranji oblikovalec odpira velik potencial, predvsem pa 3D izris olajša odločitve in znižuje tveganja, da bi se ob teh izbirah ušteli.

Je pa 3D izris stanovanja le ena izmed posebnih možnosti, ki jih imajo notranji oblikovalci pri opravljanju svojega dela. Možno je izkoristiti tudi druge rešitve, recimo pripravo notranje opreme po meri, če želimo prostore res opremiti povsem v skladu s svojimi željami ali kakšnimi posebnimi zahtevami.

Notranji oblikovalec poskrbi tudi za posebne zahteve

Ravno zato, ker nam je na voljo tudi po naročilu izdelana notranja oprema hiše, imamo vedno možnost ugoditi tudi posebnim zahtevam. Včasih nam takšne zahteve postavlja samo stanovanje, če imamo recimo nepravilno oblikovane prostore in neizkoriščene površine, na katere ne moremo spraviti običajne opreme. Lahko pa smo seveda tudi sami bolj zahtevni in želimo svoje stanovanje povsem prilagoditi svojemu okusu.

Spet nam priskoči na pomoč dober notranji oblikovalec. Za nas lahko pripravi posebne rešitve, sploh če mu povsem prepustimo načrtovanje in izvedbo takšnega projekta. Po naših željah lahko oblikovalec pripravi izvrstno pohištvo in preostalo opremo, tako da niti v zahtevnejših primerih ne bo treba sprejemati omembe vrednih kompromisov. Seveda se mora oblikovalec vedno prilagoditi željam svoje stranke, a v zahtevnejših primerih pride ta fleksibilnost še posebej do izraza. Po meri izdelana notranja oprema hiše zagotavlja navdušujoč končni učinek in lahko reši marsikatero zagato pri opremljanju stanovanja.

S takšnimi rešitvami lahko pridemo do sanjskega stanovanja. Ne bo treba pristati na zadovoljivo in zadostno stanovanje, notranji oblikovalec nam pomaga do najboljšega možnega učinka.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več