Olajšajte si čiščenje oken

V mnogih okoljih imamo veliko dela s čiščenjem oken in drugih steklenih površin. Že doma se lahko srečujemo z zahtevnimi nalogami te vrste, še več dela pa je pri čiščenju kakšnih poslovnih prostorov. Pomislimo recimo tudi na izložbena okna in nenazadnje tudi na steklene fasade in druge večje zasteklitve. Jasno je, da bomo pri tem delu potrebovali nekaj pomoči, saj vsega ne moremo opraviti kar sami ročno. Predvsem bomo za čiščenje oken potrebovali nekaj dodatne opreme, ki nam pri tem pomaga.

Takšne izdelke lahko najdemo v ponudbi znamk, ki pripravljajo napredno opremo za čiščenje doma in drugih prostorov. Pričakujemo lahko precej pestro ponudbo tudi za čiščenje stekla. Takšne pripomočke ima v ponudbi tudi znamka Vileda, ki je nedvomno en izmed najbolj uveljavljenih proizvajalcev, ki jih imamo na tem področju. Računamo lahko na to, da bomo v njihovi ponudbi našli pravo opremo za čiščenje oken ne glede na to, s kakšnimi izzivi se pri delu pravzaprav srečujemo. Vsak uporabnik ima svoje potrebe, zato je dobrodošla široka ponudba ročnih pripomočkov in električnih naprav.

Osnovna oprema za čiščenje oken

Če se čiščenja stekla lotevamo doma, bomo verjetno posegali po osnovni opremi, ki jo imamo tako ali tako že pri roki. Vileda ponuja celo vrsto različnih ročnih pripomočkov, s katerimi si močno olajšamo čiščenje stanovanja. Uporabljamo predvsem krpe iz mikrovlaken ter gobice za mokro čiščenje, ta oprema nam lahko pride prav tudi pri čiščenju oken. 

Za uspešno čiščenje stekla potrebujemo tudi ustrezna čistilna sredstva. Steklo je namreč zahtevna površina, ki se ne pusti zlahka očistiti, madeži bodo na površini morda ostali, zelo opazne pa so tudi sledi, ki jih puščamo ob čiščenju. S pravimi sredstvi bo čiščenje oken bolj uspešno, predvsem bo veliko bolj prepričljiv končni rezultat. Posegamo po čistilih za stekla, ki so posebej pripravljena prav za ta namen. Seveda je to odvisno tudi od vrste madežev, s katerimi se srečujemo, a na oknih običajno nimamo kakšne zelo zahtevne umazanije.

Pogosto uporabljamo za čiščenje oken enostavno ročno orodje

Že z osnovno opremo smo lahko dokaj dobro pripravljeni na uspešno čiščenje oken. To opremo imamo gotovo doma in jo lahko dobro izkoristimo tudi za steklo. Ni pa nujno, da bomo že dosegli dobre rezultate, sploh če smo pri čiščenju nekoliko bolj zahtevni ali pa da se soočamo s kakšnimi večjimi izzivi. Predvsem pa bodo po napredni opremi povpraševali tisti, ki se soočajo z večjimi steklenimi površinami, ki jih nočemo čistiti ročno.

Napredna oprema za čiščenje oken

Že res, da lahko veliko dela opravimo z osnovno opremo, na ta način že lahko dobro skrbimo za čistočo stanovanja. Potrebujemo recimo ustrezno opremo za pometanje po tleh in brisanje prahu, s tem smo že opravili velik del nalog za redno vzdrževanje čistoče v stanovanjskih prostorih. Če pa želimo obenem dobro očistiti okna in druge zahtevne steklene površine, bomo veliko boljše izkušnje deležni, če se poslužimo nekoliko bolj napredne opreme.

Tu nam priskočijo na pomoč različni pripomočki, ki so prilagojeni prav za čiščenje oken. To so posebni čistilci, ki po navadi delujejo na baterije. Omogočajo mokro čiščenje steklenih površin, hkrati pa umazano vodo sproti odsesavajo in očiščene površine tudi sušijo. Ni nujno, da bo tak čistilec oken posebej napreden, to so tudi enostavni pripomočki, ki jih upravljamo kar ročno. Za nekaj deset evrov že dobimo dobro opremo za domačo uporabo. Delo si bomo precej poenostavili, predvsem pa bomo dosegli dobre rezultate. Če nas pri čiščenju oken motijo lise in odtisi ali pa imamo opravka s kakšnimi zahtevnejšimi madeži, je to gotovo prava izbira.

Predvsem za večje površine pa uporabljamo tudi druge naprave, ki so bolje prilagojene takšnim izzivom. Na zunanjih površinah se recimo lotimo dela kar z visokotlačnim čistilcem, lahko pa pobrskamo še po drugih napravah v ponudbi cenjenih proizvajalcev.

Včasih je čiščenje oken posebej zahtevno

Čiščenje oken in drugih zahtevnih površin

Obenem ne pozabimo, da imamo v stanovanju tudi druge zahtevne površine, ki se jim moramo posebej posvetiti pri čiščenju. Nenazadnje je lahko že brisanje prahu poseben izziv, sploh če to delo zanemarjamo in se v stanovanju nabirajo debele plasti prahu in smeti.

Veliko dela bo predvsem s pometanjem in čiščenjem tal, saj ravno tam nastajajo madeži. V veliko pomoč je že Vileda metla, ta znamka pa je znana prav po napredni opremi za čiščenje tal. Za domačo uporabo se priporoča vsestranski mop, ki omogoča mokro čiščenje po tleh. Imamo pa tudi druge opcije za zanesljivo čiščenje večjih površin, lahko najdemo tudi nekatere naprave, ki nam to olajšajo. Sicer pa načeloma pričakujemo, da bo vsestranska Vileda metla povsem dovolj, da bomo uspešno vzdrževali čistočo svojega doma, ne da bi se pretirano naprezali ali pa zapravljali denar za napredno opremo.

Tudi druge površine v stanovanju si zaslužijo posebne pozornosti. To je predvsem oblazinjeno pohištvo in mehke talne obloge. Zelo enostavno čistimo ploščice, zahtevne pa so lahko gladke svetleče površine, ki postavljajo podoben izziv, kot ga prinaša čiščenje oken. Tudi na takšne naloge se je treba posebej pripraviti.

oprema-za-motoriste-ne-dopusca-kompromisov.jpg
Splošno

Oprema za motoriste ne dopušča kompromisov

Motoristi so med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu, četudi vozijo po predpisih in ne pretiravajo s preizkušanjem svojih sposobnosti. Včasih obravnavamo motoriste kot manijake, ki na svojih jeklenih konjičih rutinsko presegajo hitrostne omejitve in kršijo druga pravila, a to še zdaleč ni potrebno, da bi bili motoristi posebej ogroženi na cesti. Že pri čisto običajni […]

Preberi več
zobna-protetika-ne-vkljucuje-le-vsadkov-in-protez.jpg
Splošno

Zobna protetika ne vključuje le vsadkov in protez

Običajno se zobna protetika povezuje s protezami in drugimi rešitvami, ki nam pomagajo v primeru, da izgubimo kak zob. To je vsekakor zelo pomembna ponudba, s katero nam zobozdravniki lahko močno pomagajo ravno v tistih najbolj kritičnih primerih.  A na tem področju najdemo še mnoge druge rešitve, ki so bržkone še bolj uporabne oziroma vsaj […]

Preberi več
slika na platno
Splošno

Zakaj izbrati fotografije na platnu?

Fotografije se običajno tiskajo na fotografski papir, dandanes pa se še bolj pogosto zgodi, da ostanejo v digitalni obliki na spominski kartici ali disku. Tako bomo na ujete trenutke hitro pozabili, saj slik ne bomo tako pogosto občudovali. Vsekakor je pametno imeti vsaj kak album, lahko pa najdemo tudi druge opcije za tisk in predstavitev […]

Preberi več