Oprema poslovnih prostorov naj zajema tudi avtomatska drsna vrata

Poslovne prostore je treba zelo premišljeno opremiti, da lahko povsem izkoristimo potencial, ki ga prostor ponuja. Seveda je vse odvisno od tega, kakšen namen ima prostor in kaj želimo doseči – nekateri poslovni prostori se uporabljajo le za delo, to so recimo pisarne, drugi pa imajo izjemno pomembno vlogo pri delu s strankami in poslovnimi partnerji.

V vsakem primeru pa se bo najbolje obnesel le skrbno načrtovan komplet opreme. Misliti moramo na vse pomembne kose in tudi na nekatere detajle, ki ponujajo najboljšo izkušnjo v končni fazi.

Idealen prvi vtis

Že vstop v prostor poda odločilen prvi vtis. Tu se najbolj izkažejo avtomatska vrata, ki so prava nuja v poslovnih prostorih, kjer sprejemamo stranke in partnerje. Razne prodajalne in podobne točke so opremljene s takšnimi vrati, saj želijo v notranjost privabiti čim več obiskovalcev. Avtomatska vrata so vsekakor najboljša izbira za ta namen. Poleg tega imamo pri takšnih vratih na voljo več možnosti, izvedbe se precej razlikujejo in lahko dosežemo različne učinke. Pogosto so avtomatska vrata drsna, kar je zelo elegantna rešitev, lahko pa so tudi krilna ali dvižna. Prav tako so na voljo različni mehanizmi odpiranja in upravljanja vrat, med katerimi se splača pobrskati.

Za idealen prvi vtis pa poskrbi tudi oprema, ki navdušuje s svojo podobo. Še vedno lahko ostanemo pri vratih – z vidika funkcionalnosti se bodo najbolje izkazala drsna vrata, steklena izvedba pa je še posebej posrečena za oblikovanje izjemnega učinka. Nič čudnega, da so pogosto drsna vrata steklena, ne glede na to, za kakšen prostor pravzaprav gre. Takšna vrata so zelo vabljiva, omogočajo enostavno uporabo prostorov, hkrati pa prepuščajo tudi svetlobo in prostor odpirajo. Ravno zato so tudi v mnogih pisarnah in podobnih poslovnih prostorih drsna vrata steklena, saj želimo koristiti odlične učinke, ki jih prinašajo. Piko na i dodajo steklene predelne stene.

Vrata imajo lahko različne namene, včasih pa smo pri uporabi tudi zelo zahtevni. Le redko se sicer s kakšno posebej zahtevno uporabo srečamo v stanovanjskem okolju, zato lahko tam uporabimo dokaj enostavna vrata, ki so tudi cenovno ugodna. Ne moremo pa si takšne izbire privoščiti v poslovnih in komercialnih prostorih, kjer sprejemamo večje število ljudi. Tam potrebujemo napredna vrata, ki ponujajo nekatere edinstvene funkcionalnosti in lahko zagotovijo dober učinek tudi pri večjem prometu.

 

Avtomatska steklena drsna vrata

Za poslovno in komercialno okolje so značilna avtomatska steklena drsna vrata. Lastnosti takšnih vrat so zelo dobro prilagojene okolju, v katerem se pojavljajo. Avtomatski mehanizem pomaga pri enostavni uporabi, tako da obiskovalcev ne oviramo, ko želijo vstopiti v naše prostore. Prav tako je avtomatsko delovanje dobro za prehod s polnimi rokami in s kakšnim tovorom.

Avtomatska steklena drsna vrata imajo določene prednosti tudi z drsnim mehanizmom, ponujajo optimalen izkoristek prostora in se zelo elegantno odpirajo. Poleg tega so seveda narejena iz stekla, kar že takoj ponuja lep estetski učinek in odpira različne možnosti za prepuščanje pogleda iz zunanjosti.

Vrtljiva vrata

V nekaterih okoljih so drsni mehanizmi zelo posrečeni, predvsem za kakšne manjše prodajalne, ki za odpiranje vrat ne želijo žrtvovati prostora na površini svojega poslovnega prostora. Če pa imamo na voljo več prostora, lahko uporabimo vrtljiva vrata. Tudi ta so lahko avtomatizirana in z učinkovitim mehanizmom skrbijo za zelo dobro izkušnjo uporabnikov.

Predvsem pa je za vrtljiva vrata značilno, da ustvarijo prav poseben občutek ob vstopu v zgradbo. Primerna so za večje zgradbe in pomembne ustanove, povsod kjer želimo na obiskovalce narediti dober prvi vtis. Tako so vrtljiva vrata priljubljena pri opremljanju večjih trgovskih centrov, še bolj pa izstopajo v hotelih in podobnih zgradbah, kjer je dober prvi vtis pri vseh obiskovalcih še kako pomemben.

Servis avtomatskih vrat preprečuje večje težave v prihodnosti

Kot pri vseh elementih v hiši, ki vključujejo elektriko ali neke premikajoče dneve, ki se lahko čez čas obrabijo je eden izmed najbolj pomembnih delov tega, da imamo nameščena avtomatska vrata to, da jih tudi redno servisiramo, da bi s tem preprečili nastanek težav. Če se kljub temu zgodi, da je potreben servis avtomatskih vrat zaradi okvare, pa ni treba prav nič skrbeti.

Prav vsaka avtomatska vrata imajo način zapiranja oziroma odpiranja, ki je popolnoma neodvisen od avtomatskega mehanizma, torej lahko s pomočjo ključa ali kljuke popolnoma normalno odpiramo in uporabljamo vrata dokler ne pride k nam na dom servis avtomatskih vrat. Ne glede na to, kakšna je napaka se jo da odpraviti in odvisno od garancije ali drugih zavarovalnih metod se lahko zgodi, da za škodo oziroma popravilo, ki ga je opravil servis avtomatskih vrat sploh ne bo treba plačati iz lastnega žepa.

 

Za večje poslovne zgradbe so najbolj primerna vrtljiva vrata

Velikokrat smo vajeni tega, da se vrtljiva alu vrata nahajajo le na vhodih v velike nakupovalne centre, vendar se ta tip vrat pojavlja tudi drugje, kjer želimo ustvariti občutek predprostora, ne da bi za to dejansko imeli prostor, prav tako pa vrtljiva vrata omogočajo enostaven prehod skozi vrata tako tistim, ki vstopajo, kot tudi tistim, ki izstopajo iz prostora, kar je drugače nekoliko bolj težko doseči samo z enimi standardnimi krilnimi vrati.

Ne glede na to, kaj je namen tega, da se nameščajo vrtljiva vrata, pa tudi tukaj velja, da morajo biti vsa vrtljiva vrata redno servisirana, da bi se lahko čim bolj izognili vsem neprijetnostim, ki se lahko zgodijo, predvsem povezane s tem , da bi vrata nehala delovati nepredvideno. Če se temu uspemo izogniti, toliko bolje, drugače pa imamo vseeno na voljo tudi ročne načine odpiranja oziroma vrtenja tovrstnih vrat.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več