Projektor v vašem domu za pravo filmsko doživetje

V vsakem sodobnem stanovanju pričakujemo velik televizor, medtem ko je projektor v običajnih stanovanjih še vedno prava redkost. 

Glede na to, da ponuja veliko bolj navdušujoče filmsko doživetje, se vsekakor splača razmisliti o teh možnostih. Film na velikem platnu je lahko prava atrakcija in pričara izkušnjo, ki je televizor preprosto ne more posnemati. 

Še ena prednost je ta, da lahko dobimo projekcijsko opremo po relativno ugodni ceni in se tudi doma zelo dobro opremimo. Nimamo torej izgovorov, treba bo pobrskati po ponudbi in izbrati prave rešitve za pravo filmsko doživetje v domačem stanovanju. 

Projektor in oprema za domači kino

Televizor ima to prednost, da že prinaša prav vse, kar bomo potrebovali za ogled filmskih uspešnic. Tudi projektor seveda lahko predvaja raznovrstne video vsebine, a potrebovali bomo še nekaj dodatne opreme. 

Gotovo bomo želeli imeti tudi boljše ozvočenje, kar je sicer prioriteta tudi za tiste, ki se ne bodo sprijaznili z vgrajenimi zvočniki v televizorju. 

Poleg tega projektor dopolnimo še s predvajalnikom, ki nam omogoča prikazovanje poljubnih video vsebin, pogosto pa ima še druge koristne funkcije, z njim recimo brskamo po spletu, poslušamo radio, gledamo slike in podobno. 

domaci hisni kino

S tem ima projektor lahko velik potencial, a se moramo najprej dobro opremiti. Kakovostna projekcijska oprema nam ponuja izvrstno izkušnjo pri ogledu filmskih uspešnic v domačem kinu, če uspemo prostor dobro urediti.

Na srečo lahko računamo na to, da nam bo na voljo pestra ponudba projekcijske opreme. Tudi projektor lahko dobimo prav za domačo uporabo v hišnem kinu, enako velja za ozvočenje, projekcijska platna in drugo opremo, ki je bomo potrebovali. 

Čeprav se sprva morda zdi, da projektor prinaša nekaj več komplikacij kot sam televizor, bomo lahko hitro in ugodno nakupili in namestili potrebno opremo. 

Morda bo v izhodišču res nekaj več dela, a nato bomo uživali v veliko boljši izkušnji – projektor ima prav vse, kar ima televizor, ponuja pa še veliko več, če cenimo izvrstno izkušnjo pri ogledu filmskih uspešnic in drugih video vsebin.

Opremo ponuja Center projekcije

Da bi se lahko kar najbolje opremili, bo treba pobrskati po ponudbi trgovcev s kakovostno projekcijsko opremo. Tu imamo širok nabor različnih možnosti, saj potrebujemo kar nekaj opreme. 

Gotovo bo imel najbolj prepričljivo ponudbo Center projekcije, saj je prav to trgovec, ki se osredotoča specifično na projekcijsko opremo za takšne kupce. Gotovo lahko v njihovi ponudbi najdemo zanimiv nabor uporabne opreme, ki v naš dom prinaša čisto drugačno izkušnjo pri ogledu filmov. 

Na enem mestu bomo dobili vse, kar potrebujemo za odličen rezultat pri opremljanju hišnega kina.

Za domači kino bomo potrebovali nekaj nujne opreme, Center projekcije pa ima tudi dodatno opremo in drugo ponudbo, ki nam lahko zelo koristi. Nenazadnje se lahko zgodi, da se v ponudbi tudi nekoliko izgubimo. 

V tem primeru bo zelo koristen že kak strokovni nasveti, sami se včasih težko odločimo za najboljšo opremo. Že med projektorji je veliko ponudbe in naprave se razlikujejo v mnogih lastnostih, enako pa velja za dodatno opremo, za katero morda niti ne vemo, ali jo potrebujemo ali ne. 

Center projekcije ima tudi ponudbo za zahtevne stranke

Že pri opremljanju domačega kina smo lahko precej zahtevni. A še višja pričakovanja in posebne potrebe imajo tisti, ki organizirajo kakšne druge dogodke, ob katerih potrebujejo projekcijsko opremo. 

To so kakšni javni dogodki in predstavitve, projekcije ob poslovnih sestankih, seminarjih in konferencah, pogosto se projekcije pripravljajo tudi ob kakšnih slavnostnih priložnostih. V takšnih situacijah potrebujemo še boljšo projekcijsko opremo, saj imamo posebne zahteve. 

Center projekcije priskoči na pomoč tudi v takšnih primerih, saj brez strokovne pomoči ne bo šlo. Pravzaprav je pametno premisliti kar o profesionalni tehnični izvedbi dogodka, da se sami ne bomo obremenjevali s temi obveznostmi. 

Podobno lahko kompetence teh strokovnjakov izkoristimo pri opremljanju domačega kina.

Kinoprojektor za domači kino

Največjo težo ima bržkone izbira projektorja. Za najboljšo izkušnjo pri ogledu filmskih uspešnic potrebujemo kinoprojektor, ki lahko ustvari pravo kinematografsko izkušnjo. 

Pomembno je, da tu ne iščemo kakšnih bližnjic, splača se izbrati kvalitetno in zmogljivo opremo, ki ponudi res prepričljiv končni rezultat. Že res, da je takšna oprema lahko nekoliko dražja, a enako velja za televizorje – višji kakovostni razred pri teh napravah dejansko ponuja mnoge prednosti, ki upravičijo svojo ceno.

Kinoprojektor ima pomembno nalogo pri ustvarjanju najboljše možne izkušnje pri domačem ogledu filmov. Izbiramo med projektorji z visoko ločljivostjo, polna HD ločljivost je za filme že standard, vse bolj se uveljavljajo tudi 4K projektorji. 

Ne gledamo pa le na ločljivost, pozorni smo tudi na svetilnost in kontrast, nenazadnje tudi na tehnologijo delovanja – stare projektorje na žarnice vse bolj izpodrivajo novejši LED projektorji.

Poleg tega ima kinoprojektor še druge pomembne lastnosti, ki jih moramo upoštevati. Vsaka naprava ima recimo določeno razdaljo do platna, ki ne dopušča vedno veliko fleksibilnosti. Pozorni smo tudi na možnosti povezovanja z drugo opremo, kinoprojektor mora imeti ustrezne priključke za povezavo s predvajalnikom oziroma multimedijskim sprejemnikom. 

kino projektor

Vse to so pomembne značilnosti, ki jih moramo imeti v mislih, ko se odločamo za projektor. Nasploh nam oprema za hišni kino povzroča kar nekaj preglavic, če želimo res priti do izvrstne končne izkušnje, sploh če nismo tako vešči na področju avdio-video opreme. 

A gotovo bo možno dobiti prave izdelke, sploh če se zanesemo na ugledne trgovce in povprašamo za nasvet strokovnjake.

Potrebujemo še projekcijsko platno in drugo dodatno opremo

Dodatna oprema se včasih kar nekoliko zanemari, saj namenimo veliko časa in truda izbiri projektorja. Seveda za projektor odštejemo tudi veliko denarja, zato je razumljivo, da želimo pri drugi opremi kaj privarčevati. 

Poleg tega si mislimo, da bo že projektor s svojimi lastnostmi in zmogljivostmi ponudil vrhunsko sliko, vse ostalo je le še bonus. A projekcijsko platno ima vsekakor izredno pomembno nalogo in ga ne smemo zanemarjati.

Slika, ki jo ponuja projektor, sama po sebi še ne nudi dobre izkušnje pri ogledu filmskih uspešnic. Projekcijo bomo gledali na platnu, ne na projektorju, zato je ta podlaga ključnega pomena, če želimo doseči res dober rezultat. 

Dejansko je projekcijsko platno kritična komponenta v takšnem sistemu, z njim lahko svojo izkušnjo močno nadgradimo, brez ustreznega platna pa tudi dober projektor ne bo povsem navdušil. Zato se splača pobrskati po kakovostnih platnih, tudi na tem področju imamo nekaj izbire. 

Že cenejše projekcijsko platno je boljše od stene, v višjem rangu pa najdemo izredno kvalitetne materiale, ki ponujajo čudovit prikaz slike. Poleg tega imamo tudi različne možnosti za namestitev in upravljanje platna, kar je pogosto zelo pomembno. Tudi v domačem kinu cenimo fleksibilnost, ki jo nudi takšno platno.

Potrebovali bomo še drugo dodatno opremo. Za namestitev projektorja na idealno mesto recimo uporabimo nosilec za projektor, tudi to opremo ima Center projekcije v ponudbi dodatne opreme za projektor

Pravilno nameščen projektor in projekcijsko platno v kombinaciji poskrbita za dobro prikazovanje slike, a potrebujemo seveda tudi vir slike, saj projektor sam po sebi te vsebine le prikazuje. Uporabimo različne multimedijske predvajalnike, to je lahko kar računalnik. 

projektor in projekcijsko platno

Za povezavo vseh teh komponent in za ureditev dobrega ozvočenja uporabimo še multimedijski sprejemnik, tako dobimo celovit komplet uporabne opreme, s katerim bomo zelo dobro pripravljeni na predvajanje atraktivnih filmskih uspešnic.

Kar dosti opreme torej nujno rabimo, če želimo priti do uporabnega sistema za hišni kino. Dodatna oprema pa je lahko tudi nadgradnja, ki nam ponuja še boljšo izkušnjo. Zato se to ponudbo vsekakor splača poznati in izkoristiti, če najdemo priložnosti za še boljši sistem.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več