Si želite lepih zob? Za vas imamo rešitev

Pri zobozdravnikih najdemo širok nabor zanimivih storitev, ki niso vezane le na zdravljenja in preglede. Na svoj račun bodo vsekakor prišli tudi tisti, ki bi radi uredili lep izgled svojih zob. Tem so na voljo storitve estetskega zobozdravstva. Na tem področju dobimo izjemno zanimivo ponudbo različnih storitev, ki imajo vedno enak cilj – polepšati izgled zobovja, ne glede na to, kakšno je izhodiščno stanje.

Beljenje zob in zobne luske

Pogosto gre za beljenje zob na takšen ali drugačen način. Naravno belino zob lahko posnemamo z različnimi postopki, med najbolj učinkovite se recimo uvrščajo zobne luske. A vedno moramo najti pravi pristop glede na situacijo. Tudi tehnike dejanskega beljenja so precej priljubljene, saj so zelo učinkovite. Pri večjih zobozdravstvenih centrih imamo na voljo široko ponudbo, v kateri brez težav dobimo pravo rešitev. Takšno ponudbo ima tudi center Artident, ki se ukvarja z različnimi storitvami s področja estetskega zobozdravstva.

Med priljubljene rešitve se uvrščajo zobne luske. Te so namreč zelo učinkovite in ne zahtevajo veliko dela, predvsem pa v trenutku povsem spremenijo izgled zobovja. V tem primeru gre za namestitev posebnih lusk preko vidnih ploskev zob. Hitro in učinkovito lahko zakrijemo kakšne vizualne pomanjkljivosti, predvsem razbarvane ali poškodovane zobe, lahko pa tudi nepravilno izrasle zobe. Zobne luske so izredno učinkovite, saj imamo popoln nadzor nad tem, kakšen končni rezultat bomo dobili. Vsekakor lahko računamo na to, da bomo povsem zadovoljni s temi storitvami, tudi če začnemo s precej slabim izhodiščnim stanjem.

Zobne luske lahko nadomestijo praktično vsako težavo z zobmi, če ciljamo na odličen vizualni učinek. Vsekakor bomo dobili povsem bele zobne ploskve oziroma lahko izgled svoji zob prilagodimo po svojih željah. Lahko se odločimo za posamezne zobne luske ali pa za luske na vseh vidnih ploskvah. Tako bomo pri dobrem zobozdravniku gotovo našli pravo rešitev, ki bo navdušila s končnim rezultatom.

 

Zobni vsadki za zahtevnejše posege

Tudi pri estetskih posegih pa se včasih srečamo s kakšnimi zahtevnejšimi postopki, ki jih ne moremo opraviti z beljenjem ali z luskami. Predvsem je značilen primer nadomeščanje manjkajočih zob – ti predstavljajo veliko nevšečnost za izgled zobovja, seveda pa tudi za funkcijo zob. Zato je pametno najti dobre rešitve, s katerimi povrnemo funkcionalnost in izgled zobovja. To nam omogočajo zobni vsadki, ki so prav tako na voljo pri strokovnjakih centra Artident na https://www.artident.si/implantati/. Na ta način je možno pripraviti izvrstne rešitve tudi v zahtevnejših primerih.

Vsak izgubljen zob je lahko velika nevšečnost, gotovo bomo želeli manjkajoč zob nadomestiti. Pri tem nam zobni vsadki zelo pomagajo, saj omogočajo enostavno in učinkovito nadomeščanje manjkajočih zob. Vsadek je možno vgraditi pogosto kar brez operacije, z dokaj enostavnim postopkom, ki že takoj omogoča tudi namestitev protetičnega nadomestka. Tu je gotovo velika prednost v tem, da vsadki omogočajo hitro rekonstrukcijo, ne da bi morali v vmesnem času živeti brez zoba. Na voljo so izredno prepričljive rešitve, s katerimi lahko naslovimo tudi kakšne zahtevnejše primere. Nenazadnje so zobni vsadki primerni tudi za rekonstrukcijo celotnega zobovja pri brezzobih pacientih.

Pomembno je, da pri zobeh izbiramo dobre rešitve. Na zobovje se močno zanašamo v vsakdanjem življenju, zato si ne moremo privoščiti kakšnih velikih težav ali kompromisov. Poleg tega bomo zobe uporabljali dlje časa in morajo biti dentalni izdelki zelo vzdržljivi. Za vsadke to vsekakor velja in dejansko se ti izdelki izkažejo veliko bolje od večine alternativ. Tako upravičijo tudi svojo ceno, ki je včasih nekoliko višja od klasičnega zdravljenja. Z zobmi bomo zadovoljni do konca življenja, kar je gotovo najboljša možna rešitev, vredna svojega denarja. Dobili bomo čudovite zobe, ki bodo povrnili tudi funkcionalnost zobovja, tako da je vsekakor vredno razmisliti o rešitvah, ki jih ponujajo zobni vsadki.

 

Zdravje

Kako ameriški slamnik pomaga do boljšega počutja?

Za svoje zdravje in počutje skrbimo na različne načine, večinoma kar v vsakdanjem življenju, ne da bi se tega povsem zavedali. Uravnotežena prehrana je dobra preventiva za mnoge probleme s telesom, če k temu dodamo redno gibanje in zadosti spanja pa že imamo dober recept za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. A vseeno se bomo […]

Preberi več
Zdravje

Kaj so glivične okužbe?

Glivične okužbe kože sodijo med eno najpogostejših kožnih bolezni, ki se, če jih ne zdravimo pravočasno in pravilno, hitro razmnožijo. Te kožne okužbe povzročajo glivice. To so zelo majhni organizmi, ki so prisotni v naravi in so pomembni za razgradnjo organskih snovi. Nekateri izmed teh organizmov oz. gliv so patogeni, kar pomeni, da lahko na […]

Preberi več
Družina Zdravje

Naredite solato zares okusno!

Kaj spada v solato? Tu ima vsak ljubitelj solat svoj odgovor. Nekateri preprosto pripravijo skledo zelene solate in s tem že povsem zadostijo svojemu okusu. Drugi pripravljajo razgibane solate z raznimi vrtninami. Včasih lahko dodamo piščanca, ribe ali kakšne druge dodatke, s katerimi pripravimo pravi obrok. Prav tako si lahko pri ustvarjanju solate privoščimo nekaj […]

Preberi več