Skladišče naj bo urejeno!

Na vsakem delovnem mestu moramo vzdrževati red, sicer se lahko hitro pojavijo razne težave. Pravzaprav se lahko srečamo tudi z varnostnimi tveganji, čemur bi se gotovo radi izognili. 

Predvsem to velja za kakšne delavnice, garaže in skladišča, kjer redno delamo s težkimi tovori in nevarnimi materiali. Vsako tveganje pride še bolj do izraza, za varno in uspešno delo poskrbimo s primerno opremo in urejenim delovnim okoljem.

Potrebovali bomo kar nekaj opreme, tudi v skladiščih, kjer pravzaprav skrbimo le za shranjevanje tovora. Nenazadnje tudi tam potrebujemo vzdržljivo opremo, ki omogoča varno in urejeno shranjevanje tovora ter enostavno delo z njim. 

Naloga se lahko hitro izkaže za veliko bolj zahtevno, kot bi si morda mislili, zato potrebujemo kvalitetne in vzdržljive materiale, s katerimi bomo dobro pripravljeni na večje obremenitve.

V zahtevnem okolju uporabljamo kovinsko pohištvo

Zanesemo se lahko na tiste materiale, ki dobro prenašajo velike obremenitve, ki nastajajo pri delu s težkimi tovori. Predvsem računamo na kovine in zlitine, ki so pripravljene prav na takšne naloge. 

V delavnicah in skladiščih uporabljamo kovinsko pohištvo, pri katerem ni treba skrbeti za kakšne poškodbe in druge težave. Kovinski predmeti so odporni na udarce in padce, prenašajo lahko veliko težo, hkrati pa nam kovinsko pohištvo pogosto pomaga pri opravljanju raznovrstnega dela. 

Zato bomo gotovo lahko dobro izkoristili kakovostno delavniško opremo, ki je izdelana iz kovine. 

Na voljo imamo kovinsko pohištvo v različnih oblikah, tako da dobimo pravo opremo za vse mogoče naloge v delovnem okolju. V skladiščih se uporabljajo recimo kovinski skladiščni regali, ki jim posvečamo največ pozornosti, a prav tako potrebujemo še nekaj druge opreme. 

oprema za delavnico

Celotno ponudbo najdemo na gaplast.si, kjer je na voljo kakovostna delavniška oprema za različna delovna mesta. Gotovo lahko računamo na to, da bomo dobili pravo opremo tudi za skladišče. 

Poleg skladiščnih regalov najdemo še razno drugo kovinsko pohištvo, ki je kot nalašč za takšno okolje.

Dobro zaščito ponuja kovinska garderobna omara

Oprema za varno delo vključuje tudi tiste pripomočke, ki jih pri samih službenih obveznostih morda ne uporabljamo. 

Kar nekaj dodatkov bomo potrebovali, med katerimi so nekateri zelo pomembno za samo delo, drugi pa pomagajo pri splošni izkušnji zaposlenih na delovnem mestu. Tako nam lahko močno koristi tudi kovinska garderobna omara, čeprav to ni pohištvo, ki bi ga pri delu neposredno potrebovali.

Garderobne omare uporabljamo zato, da se lahko dobro pripravimo na svoje delo, ostalo opremo pa varno pospravimo. V mnogih delovnih okoljih se srečujemo z raznimi obremenitvami in tveganji, sploh če tem izpostavljamo kakšne bolj občutljive materiale. 

Nenazadnje želimo že svoja oblačila zaščititi pred škodljivimi vplivi te vrste, zato bo kovinska garderobna omara nadvse uporabna v praktično vsakem okolju, kjer se želimo pred začetkom dela preobleči v bolj primerna oblačila. Pogosto želimo na varno pospraviti še druge predmete, recimo denarnico, ključe, nakit in podobne stvari, ki jih pri delu ne bomo potrebovali oziroma nas lahko celo ovirajo.

Za varno shranjevanje teh predmetov bomo potrebovali ustrezno opremo, tu nam prav kovinska garderobna omara ponuja najboljšo rešitev. Zanesemo se lahko na kovinsko pohištvo, ki ponuja izvrstno zaščito pred obremenitvami iz okolja. 

Garderobne omare so vzdržljive in odporne, računamo na to, da bodo več let brezhibno opravljale svoje delo. Poleg tega pa lahko dobimo raznovrstne omare z dodatnimi funkcijami, ki jih v delovnem okolju prav tako dobro izkoristimo. 

V ponudbi najdemo možnost za izbiro oziroma izdelavo kakovostne delavniške opreme, prilagojena kovinska garderobna omara lahko opravlja mnoge funkcije, ne nudi le zaščite občutljivim materialom, ki jih pri delu ne uporabljamo. Zato je vsekakor pametno premisliti o vseh možnostih, ki jih imamo tu na voljo. 

Kaj hitro se lahko izkaže, da bomo z izbiro pravega pohištva močno nadgradili svojo izkušnjo pri delu, dobro urejeno delovno mesto pa nam ponuja tudi boljšo storilnost in boljše rezultate. Tudi za skladišča to velja, čeprav tam največ pozornosti namenjamo skladiščnim regalom.

Za urejeno skladišče skrbijo skladiščni regali

V skladišču imamo veliko dela že s tem, da lahko pripravimo ustrezen prostor za shranjevanje tovora in materialov, s katerimi imamo opravka. 

V različnih delovnih okoljih imamo seveda različne zahteve, zato se vedno poslužujemo prilagojene opreme, ki nam pri tem pomaga. Čisto možno je, da bomo opremo izdelali po meri, kar je lahko zelo dobra rešitev. 

So pa na voljo tudi odlični skladiščni regali, ki jih je možno dobro prilagoditi potrebam različnih uporabnikov, tako da se splača najprej pobrskati po tej ponudbi.

Skladiščni regali so po navadi precej fleksibilni. Imajo različne naloge, je pa morda dovolj že to, da ponujajo prostorne police z zadostno nosilnostjo. 

skladišscni regali

Za takšno delo ne potrebujemo kakšne zelo napredne opreme, le kvalitetne regale, sestavljene iz vzdržljivih materialov. Pogosto so skladiščni regali izdelani iz kovinske nosilne konstrukcije, police pa so lahko iz masivnega lesa ali drugih lesenih kosov. 

V domači delavnici uporabljamo aluminijaste regale, ki so lahki in prilagodljivi, v večjih delavnicah in skladiščih pa se skladiščni regali običajno pripravijo po meri, da ustrezajo vsem zahtevam pri delu. Gotovo bo možno pripraviti pravo rešitev, saj so regali enostavno zasnovani in omogočajo mnoge prilagoditve.

Običajno pri skladiščih potrebujemo le dovolj prostora in zadostno nosilnost, sploh če delamo s tovorom na paletah ali s kakšnim drugim urejenim tovorom, ki ga enostavno odložimo na svoje mesto. Oprema za skladišče je lahko precej enostavna, dokler zadostimo osnovnim zahtevam. 

Odločimo se za fiksno nameščene skladiščne regale, ki imajo lahko zelo visoko nosilnost, so vzdržljivi in odporni, tako pa primerni tudi za kakšna večja skladišča. 

Včasih se dobro izkažejo tudi manjši regali, morda celo regali z zložljivo aluminijasto konstrukcijo. Ker je možno opremo izdelati po naročilu, tu vedno najdemo prave rešitve.

Skladiščni regali so uporabni v vsakem delovnem okolju

Ustrezen regal za skladiščenje tovora nam zelo pomaga v skladišču, kjer opravljamo prav takšne naloge. A prav tako potrebujemo odlagalne površine tudi na drugih delovnih mestih, pravzaprav skoraj povsod, kjer opravljamo kakšno delo. 

Vedno nam pride prav nekaj dodatnega prostora za odlaganje in shranjevanje opreme. Ravno zato se takšni regali dejansko pogosto uporabljajo v raznovrstnih okoljih in jih bomo dobro izkoristili tudi tam, kjer pravzaprav nimamo dela s skladiščenjem tovora.

Skladiščni regali so nenazadnje uporabni že v domači delavnici ali garaži. Že tu potrebujemo dosti prostora za svojo opremo in materiale, gotovo želimo imeti delovno okolje urejeno in pospravljeno. Tako bomo deležni boljše izkušnje pri delu, izboljšamo tudi svojo varnosti. 

Te odlike cenimo tudi pri delu v drugih okoljih, zato so skladiščni regali zelo vsestransko uporabni in lahko povsod ponudijo izredno koristne funkcionalnosti. Zato je še posebej dobrodošla široka ponudba in raznovrstnost regalov, ki jih lahko dobro prilagodimo za marsikatero vlogo.

Zelo dobro se takšni regali obnesejo tam, kjer potrebujemo več prostora za shranjevanje in odlaganje večjih količin materiala ali kakšne večje opreme. 

Poleg tega nam regali lahko koristijo tudi za pospravljanje razsutega tovora ali kakšnega drobnega materiala. Tu imamo na voljo celo vrsto dobrodošlih rešitev, ki jih lahko dobro izkoristimo. Regali se dobro kombinirajo tudi z drugo delavniško opremo, recimo s plastičnimi in kovinskimi zaboji. 

Gaplast ponuja delavniško opremo v pestrem katalogu, ki gotovo skriva odlične rešitve za vsakogar, nenazadnje je možna tudi izdelava po meri. Tako bomo skladiščne regale v vsakem okolju dobro izkoristili, sploh če izberemo še opremo, ki je kot nalašč za naše potrebe. 

Tu imamo na izbiro izredno širok nabor izdelkov, s katerimi opremimo svoje delovno mesto.

Na regale se lepo podajo kovinski in plastični zaboji

V veliko pomoč nam bomo že sami regali, lahko pa jih dopolnimo še z drugo opremo, ki prispeva k organiziranemu shranjevanju orodja in delavniških materialov. Tu se poslužujemo raznih rešitev za shranjevanje različnih vrst materiala. 

Če imamo opravka z razsutim tovorom ali s kakšnimi drobnimi kosi, bomo gotovo potrebovali zaboje in škatlice, saj teh drobnarij ne moremo enostavno odložiti na polico. Izredno koristni so kovinski in plastični zaboji, ki jih najdemo v praktično vsaki delavnici, tudi v mnogih skladiščih in na drugih delovnih mestih.

Kovinski ali plastični zaboji?

Zanimivo je, da ima v tem primeru plastična oprema kar nekaj prednosti in lahko predstavlja najboljšo izbiro tudi v kakšnih bolj obremenjenih okoljih. Ne potrebujemo opreme za velike obremenitve, plastični zaboji so lahko čisto dovolj za pospravljanje žebljev, vijakov, matic, kakšnih nastavkov in drugih drobnarij.

kovinski ali plasticno zaboj za orodje

Seveda imajo kovinski zaboji to prednost, da so bolj vzdržljivi in se ne bodo poškodovali niti v primeru, da padejo po tleh ali doživijo kak udarec. A pri shranjevanju opreme na regalih takšnih obremenitev ne pričakujemo, sploh če tudi regale uredimo prav s tem namenom. 

Zato se bodo plastični zaboji odlično obnesli, imajo tudi druge posebne prednosti.

Plastični zaboji in škatle omogočajo zelo urejeno shranjevanje opreme v delavnici. Na voljo so v mnogih barvah, velikostih in oblikah, poleg tega imajo pogosto prozorne pokrove, da lahko enostavno vidimo, kaj je v njih. 

Za urejanje delovnega mesta je pomembno tudi to, da je oprema enostavno dostopna in se lepo vključi v prostor, izbiramo lahko med zelo posrečenimi plastičnimi škatlicami in celimi kompleti, ki nam omogočajo shranjevanje kakšnih drobnarij.

Za večjo opremo in težje bremena izberemo kovinske zabojnike, ki nam ponujajo nekatere dodatne prednosti. Za orodje in pripomočke imamo na voljo tudi posebne kovčke, ki jih lahko dobimo že ob nakupu teh izdelkov. 

Lahko pa seveda dobimo tudi kovčke in omare za orodje, tudi to je zelo dobra možnost, če želimo opremo varno pospraviti, hkrati pa bi jo imeli radi vedno pri roki.

Kotni brusilniki in drugi pripomočki imajo svoje kovčke

Na delovnem mestu pogosto potrebujemo posebno opremo, to pa želimo tudi lepo pospraviti, kadar ni v uporabi. Poslužujemo se različnih rešitev, nenazadnje lahko pripomočke odložimo na polico ali v predal. 

Bolje se obnesejo kovčki, ki jih po navadi dobimo že ob nakupu opreme. Omogočajo enostavno shranjevanje naprav, kot so kotni brusilniki, vrtalniki, vijačniki in podobno. 

Kovčke dobimo predvsem za akumulatorsko orodje, v tem primeru namreč potrebujemo priročen kovček tudi za prenašanje, če nameravamo opremo uporabljati na terenu. 

Kovčki nam v tem primeru nudijo dovolj prostora za shranjevanje naprav, gotovo pa lahko v kovček pospravimo tudi nekaj dodatne opreme. Že kotni brusilniki potrebujejo nekaj dodatkov, predvsem pa so dodatki za orodje značilni za vrtalnike in vijačnike. 

Kovček ima prostor že pripravljen za svedre in nastavke, tako da lahko to opremo varno pospravimo in vzamemo s seboj. 

Seveda pa se pogosto uporabljajo tudi večji kotni brusilniki in druga oprema, ki je ne moremo enostavno pospraviti v priročen kovček. Za takšne pripomočke v delavnici uporabljamo posebne omare, ki so lahko prav tako priročne. 

Uredimo jih tako, da lahko orodje enostavno pospravimo, imajo tudi mesto za dodatke in nastavke. Takšne omare so še kako dobrodošle na delovnih mestih, kjer redno uporabljamo kakšno večje orodje, lahko tudi ročne pripomočke. 

Za urejeno delavnico vsekakor potrebujemo pravo opremo, z njo bo lažje vzdrževati red in čistočo na vsakem delovnem mestu.

Najdemo lahko zelo domiselne rešitve, nenazadnje lahko shranjujemo orodje na delovni mizi ali v predalniku, pripravimo kakšne praktične obešalnike in druge rešitve. 

Pomembno je predvsem to, da se vsaj malo posvetimo urejanju delavnice, nato bomo hitro našli uporabno opremo, ki nam pri tem pomaga.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več