Skrbni pregled poslovanja

Skrbni pregled poslovanja je nujno potreben za uspešno vodenje in delovanje podjetja. Podjetje mora biti vedno v plusu in si za uspešno poslovanje nikakor ne sme privoščiti poslovnih napak, ki bi lahko ogrozile samo delovanje podjetja in njegovo uspešnost ter pridobivanja kapitala. 

Kaj sploh je skrbni pregled poslovanja ?

Skrbni pregled je storitev, ki jo opravljajo razne  odvetniške, svetovalne, računovodske in druge pisarne oziroma podjetja, da naročnika podrobno seznanijo s poslovanjem in finančnimi tveganji drugega podjetja.

Skrbni pregled v večini primerov naročijo podjetja katera bodo opravila transakcijo z drugim podjetjem. Pregled jim omogoči oceno poslovnih, finančnih, davčnih in pravnih tveganj, povezanih z dotedanjim poslovanjem podjetja. Podjetje, ki načrtuje nakup, prodajo ali združitev, se tako pripravi na strateško odločitev in prepreči morebitna negativna presenečenja, ki jih po transakciji težje sanira. Skrbni pregled podjetje zavaruje pred nespametno naložbo.

Pri skrbnem pregledu se opravi poslovni pregled, predvsem tveganja, povezana s poslovanjem družbe v kontekstu obstoječega poslovnega modela, menedžment in poslovno okolje podjetja, finančni pregled pokaže prednosti in slabosti dotedanjega finančnega poslovanja, pravni pregled  pa se nanaša predvsem na pogodbe, sklenjene z drugimi podjetji.

Kdo opravi skrbni pregled poslovanja?

To delo podjetnik zagotovo ne more opraviti sam, saj nima dovolj potrebnega znanja s katerim bi lahko celoten pregled sploh opravil. V tem primeru podjetniki najamejo odvetnike, računovodske pisarne, svetovalne pisarne in podobne pisarne, ki se s tem ukvarjajo. 

Naloga naročnika pri skrbnem pregledu je, da jasno opredeli  svoje cilje pregleda določeni pravni osebi. V fazi dogovora se bo z izvajalcem dogovoril o vseh morebitnih postopkih, ki so potrebni za pridobivanje informacij, o obsegu pregledovanja in stroških. Bolj podroben skrbni pregled bo znatno dražji, zato se mnogi podjetniki pogosto odločajo na podlagi razmerja med kakovostjo in ceno. Vendar je skrbni pregled ena izmed storitev, kjer lahko podjetnika pretirana varčnost drago stane. Skrbni pregled mora biti opravljen zelo natančno. 

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več