Strešni nosilci nudijo avtu dodatno funkcionalnost

Avtomobile med seboj primerjamo po raznih lastnostih, gotovo tudi po prtljažnem prostoru. Ni pa nujno, da bo kapaciteta prtljažnika prioriteta – pravzaprav je to lastnost, pri kateri smo pogosto pripravljeni sprejeti kompromis. Če žrtvujemo nekaj prtljažnega prostora, bomo imeli bolj kompakten in okreten avto, lahko bo tudi lepše izgledal. 

Morda bo celi nekoliko cenejši, odvisno od tega, za katere modele se odločamo. A seveda bomo izgubili kapaciteto prtljažnika in prednosti, ki iz tega izhajajo. Da ta kompromis ne bo usoden pri uporabi vozila, nam priskočijo na pomoč univerzalni strešni nosilci za prevažanje tovora na strehi.

Na strehi imamo veliko prostora, ne bomo tako omejeni kot pri uporabi prtljažnika. Pazimo le na to, da uporabljamo kvalitetne nosilce in zanesljivo opremo, seveda pa moramo upoštevati tudi nekatere omejitve, ki jih določajo cestno-prometni predpisi. A računamo lahko, da nam bodo strešni nosilci v veliko pomoč, če želimo svoje vozilo uporabljati za brezskrbno prevažanje večjega tovora. 

Tudi v primeru, da bi morda lahko svoj tovor spravili v prtljažnik, bomo morda raje uporabljali nosilce, ki so bolj praktični in lažji za uporabo. Vse je seveda odvisno od tega, kakšno opremo imamo na razpolago in kakšne tovore prevažamo. A računamo lahko, da bomo dobili prave rešitve tudi za kakšne zahtevnejše projekte.

Strešni nosilci se ujemajo z vsakim vozilom

Na praktično vsako vozilo lahko namestimo univerzalne strešne nosilce, izjema so le motorna kolesa in druga manjša vozila, ki nikakor niso namenjena prevažanju tovora. Na običajnih avtih, pa tudi na kombijih, avtodomih in drugih večjih vozilih, bomo gotovo našli dovolj prostora za namestitev takšne opreme, tako lahko izkoristimo dodatne možnosti za prevoz tovora.

Na vsakem vozilu nam strešni nosilci ponujajo odlično rešitev za prevoz dodatnega tovora

Najbolj zadovoljni bomo z univerzalnimi nosilci, ki jih lahko enostavno namestimo na praktično vsako vozilo. Za nosilce priznane znamke Menabo Slovenija predstavlja ugodno ponudbo, to je priljubljena izbira, ki navdušuje prav s praktično uporabo na različnih vrstah vozil. Gre namreč za univerzalne nosilce, ki jih brez težav prilagodimo različnim dimenzijam in oblikam vozil. Pričakujemo lahko, da bo možno takšne nosilce enostavno namestiti na vsako vozilo, ki ima ustrezno streho in lahko prevaža nekaj dodatnega tovora.

Univerzalni strešni nosilci so zasnovani tako, da omogočajo enostavno in prilagodljivo namestitev. Lahko pa najdemo tudi druge nosilce, ki so bolj prilagojeni posameznim modelom avtomobilov ali pa kakšnim drugim točnim lastnostim. Včasih je tudi to dobra izbira, čeprav so univerzalni nosilci za mnoge uporabnike veliko bolj praktični. 

S ponudbo, ki jo ima Menabo Slovenija, bodo zadovoljni praktično vsi, ki se zanimajo za prevažanje tovora na strehi vozila, medtem ko je treba pri drugih nosilcih pogosto zelo paziti na dimenzije in možnosti, ki jih ponuja naše vozilo.

Strešni nosilci se uporabljajo za različne vrste tovora

Ena izmed prednosti univerzalnih strešnih nosilcev je še ta, da omogočajo enostavno prevažanje različnih vrst tovora. Pogosto se strešni nosilci uporabljajo za namestitev strešnih kovčkov, ki so zelo vsestranski. 

Predstavljajo nadgradnjo prtljažnega prostora in omogočajo shranjevanje vseh vrst tovora. So precej kompaktni in elegantni, ne ovirajo aerodinamike vozila, uporabniku nudijo zelo praktično opcijo za prevažanje raznih dodatnih bremen.

Precej priljubljeni so tudi nosilci za kolesa, to je opcija, s katero se spogledujejo vsi navdušenci nad kolesarjenjem. Zelo prepričljivi so Thule nosilci za kolo, to je izvrstna izbira tudi za zahtevnejše uporabnike. Nosilci za kolesa se lahko namestijo tudi na univerzalne strešne nosilce, imamo pa še druge variante, ki lahko predstavljajo boljšo rešitev.

Če v prtljažniku ni dovolj prostora, bodo strešni nosilci ponudili zelo praktično rešitev

Nenazadnje pa so strešni nosilci lahko že sami po sebi dovolj za prevažanje raznega tovora. Morda prevažamo kak gradbeni material ali kakšen drug tovor, ki ni posebej občutljiv, sploh če vozimo le na kratke razdalje. Tovor je treba dobro fiksirati in pripraviti na prevoz, po potrebi dodamo tudi označevalno tablo, a verjetno kakšne posebne opreme ne bomo potrebovali, če imamo univerzalni nosilec. 

Strešni nosilci niso edina možnost za prevoz dodatnega tovora

Na strehi imamo veliko prostora, ki je neizkoriščen, zato takoj opazimo potencial za prevoz dodatnega tovora. A obstajajo tudi druge rešitve za tiste, ki jim strešni nosilci niso všeč. Nekatere opcije so zelo posrečene in lahko predstavljajo veliko boljšo rešitev.

Dober primer so Thule nosilci za kolo, ki se namestijo kar na vlečno kljuko vozila. To je elegantna rešitev za redno prevažanje koles. Ne zahteva dostopa do strehe, tako je nakladanje in razkladanje koles veliko hitrejše in enostavnejše. Prav tako nosilci na vlečni kljuki ne vplivajo na aerodinamiko in porabo vozila, kar je vedno dobrodošlo. 

Takšni nosilci so zelo skrbno zasnovani in z naprednimi mehanizmi omogočajo neovirano uporabo prtljažnika, pri prevozu koles pa so zelo prepričljivi, tudi če se odpravljamo na daljše poti ali s seboj prevažamo več koles.

To je le ena izmed možnih alternativ za tiste, ki ne želijo prevažati tovora na strehi. Gotovo so strešni nosilci v mnogih primerih prava rešitev, niso pa edina opcija. Za kar najboljšo izkušnjo se pozanimamo o najboljši opremi za naše potrebe, le tako bomo dejansko zadovoljni.

slika na platno
Splošno

Zakaj izbrati fotografije na platnu?

Fotografije se običajno tiskajo na fotografski papir, dandanes pa se še bolj pogosto zgodi, da ostanejo v digitalni obliki na spominski kartici ali disku. Tako bomo na ujete trenutke hitro pozabili, saj slik ne bomo tako pogosto občudovali. Vsekakor je pametno imeti vsaj kak album, lahko pa najdemo tudi druge opcije za tisk in predstavitev […]

Preberi več
pasja-hrana
Splošno

Pasja hrana ključno odloča o zdravju in počutju psa

Psi so naši zvesti spremljevalci, v zameno pa pričakujejo dobro oskrbo. Za svoje ljubljence moramo dobro poskrbeti, kar vključuje kar nekaj pomembnega dela, verjetno pa ni pomembnejše naloge od priprave kvalitetne hrane. Prav z dobro prehrano imamo namreč največji vpliv na zdravje in počutje svojega psa, na ta način lahko rešimo kakšne težave ali zgolj […]

Preberi več
polepitev vozil
Splošno

Brez skrbi pri uporabi nalepk za avto

Polepitev vozil je priljubljena možnost za dekoracijo avtomobila, ima pa še mnoge druge funkcije, ki jih lahko dobro izkoristimo. Problem je le v tem, da so vozila načeloma precej draga in dragocena, obenem pa tudi občutljiva, tako da jih ne želimo dodatno obremenjevati.  Bojimo se, da bi utegnili z nalepkami ogroziti dobrobit vozila, predvsem mislimo […]

Preberi več