Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo. 

Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni na vidne dražljaje. Če želimo pritegniti pozornost, moramo torej pripraviti opazna sporočila – najbolje se v tej vlogi obnesejo svetlobne table.

Med vsemi mediji za posredovanje oglasnih sporočil, informacij in drugih vsebin, so najbolj učinkoviti prav tisti, ki pri tem izkoriščajo dodatno osvetlitev. To lahko v predstavitev svojih sporočil vkomponiramo na različne načine, ni nujno, da gre prav za svetlobno tablo. Navsezadnje ima dober učinek že običajna oglasna tabla, ki je v nočnem času osvetljena s svetilko. 

A če želimo zares zanesljivo pritegniti pozornost mimoidočih, bomo izkoristili posebne funkcije, ki jih ponujajo prave svetlobne table. Tudi med temi imamo še kar nekaj različnih možnosti, ki bodo zanimive za zahtevnejše naročnike takšnega materiala. Pri dobrih izdelovalcih dobimo po meri izdelane table, ki imajo poljubne svetlobne učinke.

Svetlobne table so postale zelo priljubljen način učinkovitega oglaševanja

Kakšne svetlobne table imamo na voljo?

Zelo verjetno je, da pravzaprav nimamo prave predstave o tem, kakšne so svetlobne table in kakšne so glavne razlike med njimi. Obstajajo namreč mnoge variante, ki se včasih razlikujejo le v detajlih, lahko pa so te razlike tudi bolj opazne.

https://www.youtube.com/watch?v=bR8kmAsOmIE

Včasih imamo recimo opravka s pravimi osvetljenimi zasloni, ki delujejo kot digitalne oglasne table. To so zelo učinkovita oglasna sredstva, saj nam dajejo popolno svobodo pri oblikovanju vsebin, ki se na zaslonu prikazujejo. Seveda pa so večji zasloni izjemno dragi, potrošijo veliko energije, z njimi pa je še kar nekaj dodatnih sitnosti. Dobro delujejo predvsem pri kakšnih večjih oglasnih agencijah, ki na ta način lahko ponudijo atraktivno možnost za oglaševanje svojim strankam.

Veliko bolj zanimive so bolj preprosto zasnovane svetlobne table. V tem primeru gre običajno za statične motive, ki jih s svetlobnimi učinki le še popestrimo in izpostavimo. Tudi tu imamo sicer več različnih možnosti. Lahko se izdelajo posebni svetlobni elementi, ki imajo vgrajene sijalke. Lahko uredimo osvetlitev iz ozadja, ki poudarja posamezne dele table. 

Lahko pa gre le za osvetljeno površino, preko katere namestimo šablono, ki prepušča svetlobo. Nekatere rešitve so zelo preproste in poceni, tako da postanejo svetlobne table zelo atraktivne tudi za tiste, ki se morda ne zanimajo za obširno in drago oglaševanje, temveč potrebujejo le zanimivo tablo za svoje podjetje.

Svetlobne table so vsestransko uporabne

Ravno zato, ker poznamo različne vrste svetlobnih tabel, bomo to opremo tudi dobro izkoristili v mnogih okoljih. Najbolj značilen primer uporabe je verjetno označevanje poslovnih prostorov in poslovalnic. 

S svetlobno tablo podjetje opremi svoje prostore, tako da bodo stranke vedele, kje jih najti. To lahko deluje tudi kot dobra promocija, saj bomo uspešno pritegnili pozornost mimoidočih, zato imajo svetlobne table pogosto tudi kakšne trgovine.

Lahko pa se takšne table uporabljajo tudi za oglaševanje na drugih lokacijah. Lahko delujejo kot običajni oglasni transparenti, le da imajo veliko boljši učinek v mraku in ponoči. Pravzaprav lahko z izdelavo poljubnih svetlobnih tabel dosežemo zelo posrečen učinek, ki bo zanimiv in atraktiven tudi za tiste, ki stalno negodujejo nad vsiljivimi oglasi.

Nabor različnih možnosti je izredno pester, kar ponuja neštete možnosti predvsem tistim, ki imajo nekaj več domišljije in dobro vizijo. Tu so recimo še svetlobni napisi, ki so izredno prepoznavni in se pogosto uporabljajo za opremljanje kakšnih gostinskih lokalov in podobnih interesnih točk. 

Pripravimo lahko razne table z dinamično vsebino ali se poigramo z možnostmi spreminjanja osvetlitve. Vse to še dodatno pomaga pri predstavitvi naših sporočil, saj bomo zanesljivo pritegnili pozornost vseh mimoidočih.

Kako izdelamo svetlobne table?

Takšne izdelke bo najbolje naročiti pri izkušenih in uveljavljenih ponudnikih. To so mojstri, ki se ukvarjajo s pripravo kvalitetnega oglasnega materiala, pomembno pa je, da najdemo prav ponudnike, ki imajo izkušnje s svetlobnimi tablami. Gre namreč za čisto drugačno delo kot pri tiskanju oglasnih plakatov in transparentov.

Svetlobne diode nam ponujajo ogromno možnosti pri oblikovanju svetlobne table

Poleg tega zahtevajo svetlobne table nekaj več načrtovanja in oblikovanja. Skrbno je treba pripraviti dober načrt, če želimo pričakovati dober končni učinek. V nekaterih primerih je to sicer precej enostavno, predvsem se lahko na enostaven način pripravijo običajni svetlobni napisi

Za kakšne večje in bolj razgibane table pa potrebujemo nekaj kreativnosti, morda bo treba pripraviti edinstvene rešitve prav za specifični primer. Lahko sicer računamo na to, da bo možno priti do izvrstnega končnega izdelka, a za to bomo potrebovali dobrega izvajalca.

Seveda je pričakovati pri kvalitetnih svetlobnih tablah tudi nekoliko višje cene. A glede na to, da imajo dobre svetlobne table bistveno boljši učinek pri zbujanju pozornosti in posredovanju oglasnih sporočil, bomo svojo investicijo gotovo dobro izkoristili. Na tem področju se ne splača varčevati, imamo namreč le eno priložnost za navdušujoč prvi vtis – če pripravljamo svetlobno tablo za predstavitev svojega podjetja, gotovo ne bomo želeli iskati bližnjic.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več
notranji-oblikovalec-za-sanjsko-stanovanje
Splošno

Notranji oblikovalec pomaga do sanjskega stanovanja

Za sanjsko stanovanje se moramo krepko potruditi, prav tako bo urejanje in opremljanje našega doma zahtevalo znatno finančno investicijo. Razumljivo je, da želimo stroške znižati, morda iščemo kakšen kompromis ali bližnjico, paziti pa moramo, da s tem ne ogrozimo končnega rezultata.  Pogosto razmišljamo o tem, kaj vse bi lahko postorili sami, da pri gradnji in […]

Preberi več