Teambuilding program z najboljšim učinkom

Če se odločamo za teambuilding, moramo zelo premišljeno načrtovati celoten program. To je namreč lahko zelo atraktivna rešitev za povezovanje delovnega kolektiva, lahko pa se celotna dogodivščina sprevrže tudi v pravo nočno moro. Imeti moramo dober občutek za to, kaj naši zaposleni želijo in pričakujejo, nato moramo pripraviti teambuilding program, ki tem interesom dejansko odgovarja. To ni enostavna naloga in ne moremo se vedno ravnati po kakšnih ustaljenih vzorcih, na voljo imamo razgibano ponudbo, v kateri moramo najti pravo rešitev. Vedno pa imamo sami kar dosti izbire in fleksibilnosti, da lahko pripravimo čudovito izkušnjo za vse udeležence.

To nam omogočajo razne aktivnosti, ki se vključujejo v program za teambuilding. Pravzaprav si celoten program lahko izmislimo kar sami, tu ni kakšnih specifičnih predpisov, ki bi se jih morali držati. Ravno na ta način naredimo zanimiv in razgiban teambuilding, ki bo udeležencem dejansko všeč. A po drugi strani sprejemamo tudi nekoliko večje tveganje, saj je možno, da bomo s svojimi izbirami tudi zgrešili. Zato je pametno dobro premisliti, kako bomo zasnovali teambuilding program, morda pa pri tem izkoristimo tudi pomoč izkušenih agencij.

Dober teambuilding program lahko poveže celo ekipo

Profesionalno organiziran teambuilding program

Na tem področju najdemo ponudbo za profesionalno organizacijo teh aktivnosti. Gotovo bomo zadovoljni z naborom opcij, ki jih ponujajo tovrstni ponudniki, predvsem pa prepriča celovita izvedba, s katero sami skorajda ne bomo imeli dela. Izvajalec poskrbi za vse potrebno, tako za načrtovanje in pripravo kot za izvedbo teambuildinga.

Te storitve ponujajo agencije, ki se običajno ukvarjajo tudi z izvedbo posameznih dejavnosti, ki jih vključuje teambuilding program. Tu že naletimo na nekatere priljubljene aktivnosti za teambuilding, predvsem so to kakšna adrenalinska doživetja in pustolovske odprave, recimo rafting ali canyoning. Te aktivnosti nam omogočajo, da sestavimo zanimiv in pester program za teambuilding, ki bo atraktiven za vse udeležence.

Predvsem pa lahko dobimo ponudbo, ki vključuje vse potrebno za tak oddih. Agencije, ki pripravljajo takšne programe, nimajo v ponudbi le posameznih aktivnosti, temveč lahko pripravijo celovito doživetje za večje skupine udeležencev. Tako lahko vedno pričakujemo izvrstno izkušnjo, tudi če se sami ne nameravamo ukvarjati z organizacijo. Vse to prepustimo strokovnjakom, ki bodo pripravili teambuilding program na podlagi naših želja in interesov.

Katere aktivnosti vključuje teambuilding program?

Osrčje teambuildinga predstavljajo skupinske aktivnosti, pri katerih se krepijo medsebojne vezi v ekipi. Če želimo doseči zares dober učinek, moramo torej izbrati aktivnosti, ki so za ta namen kot nalašč. Ponudbe za teambuilding imajo zelo razgiban program, ki vključuje več takšnih doživetij.

Omenili smo že canyoning, ki je vsekakor zelo zanimiva ideja. To je namreč nekoliko drugačna pustolovščina v tem smislu, da zahteva kar dosti truda in spretnosti, kar pomeni, da se bodo udeleženci v odpravo zares vživeli. Poleg tega nas vodi po slikovitih soteskah, ki so že same po sebi dovolj atraktivne, da privabijo avanturistične obiskovalce.

Teambuilding program pogosto vključuje skupinske adrenalinske aktivnosti

Druga priljubljena aktivnost je seveda rafting, tu imamo na voljo kar dosti različnih opcij, ki jih morda vključuje teambuilding program. Pozor, tu moramo izbrati skupinske odprave, ki bodo ustrezale celotni ekipi. Ob tem namreč izvajalec morda ponuja še druge opcije, kot je mini rafting in podobne odprave. Najbolje bo dobiti agencijo, ki pripravlja aktivnosti prav za teambuilding, v tem primeru bomo gotovo deležni izvrstne dogodivščine, s katero bomo ekipni duh zanesljivo nadgradili.

Podobne učinke pričakujemo še pri drugih aktivnostih, ki jih vključimo v teambuilding. Odločamo se za zanimive in razgibane skupinske dejavnosti, ki postavljajo atraktivne izzive za celo ekipo. Poleg adrenalinskih aktivnosti v naravi so v zadnjem času priljubljene tudi tako imenovane sobe pobega, paintball in podobne dejavnosti, ki so zanimive za celo skupino. Na ta način lahko sestavimo zelo razgiban teambuilding program, ki bo prepričal vsakogar.

Teambuilding program ne vključuje le aktivnosti

Ekipni duh bomo zanesljivo okrepili pri skupinskih aktivnostih, kot je soteskanje. Ne moremo pa pričakovati, da bo to že dovolj za celoten oddih. Poleg vseh aktivnosti moramo namreč urediti še mnoge druge bolj ali manj pomembne aspekte takšnega oddiha. Nenazadnje potrebujemo dober plan za cel teambuilding, vključno s prenočišči in prehrano ter drugimi aktivnostmi za sprostitev.

Običajno se lahko teambuilding program prilagodi različnim zamislim, predvsem različnim trajanjem. Dobimo ponudbe za en dan, pa tudi za več dni. Zato je zelo dobrodošlo, če pri agenciji dobimo ponudbe, ki vključujejo tudi prenočišča in prehrano. Pustimo udeležencem tudi nekaj prostega časa za počitek in sprostitev, pa tudi za mini rafting in druge aktivnosti, ki jih morda želijo izkusiti tudi samostojno. Poleg tega lahko v teambuilding vključimo še mnoga druga doživetja, ki so prav tako atraktivna, a ponudbo moramo dobro poznati in vnaprej pripraviti atraktiven teambuilding program.

Vsekakor je možno organizirati nepozaben oddih za cel kolektiv. Verjetno bodo najbolj navdušile posamezne aktivnosti, kot je recimo soteskanje, a v končni fazi o celotni izkušnji odločajo še mnogi drugi detajli, ki jih ne smemo zanemariti. Ravno zato je pametno, da organizacijo v celoti prepustimo agenciji, ki lahko pripravi optimalen teambuilding program.

oprema-za-motoriste-ne-dopusca-kompromisov.jpg
Splošno

Oprema za motoriste ne dopušča kompromisov

Motoristi so med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu, četudi vozijo po predpisih in ne pretiravajo s preizkušanjem svojih sposobnosti. Včasih obravnavamo motoriste kot manijake, ki na svojih jeklenih konjičih rutinsko presegajo hitrostne omejitve in kršijo druga pravila, a to še zdaleč ni potrebno, da bi bili motoristi posebej ogroženi na cesti. Že pri čisto običajni […]

Preberi več
zobna-protetika-ne-vkljucuje-le-vsadkov-in-protez.jpg
Splošno

Zobna protetika ne vključuje le vsadkov in protez

Običajno se zobna protetika povezuje s protezami in drugimi rešitvami, ki nam pomagajo v primeru, da izgubimo kak zob. To je vsekakor zelo pomembna ponudba, s katero nam zobozdravniki lahko močno pomagajo ravno v tistih najbolj kritičnih primerih.  A na tem področju najdemo še mnoge druge rešitve, ki so bržkone še bolj uporabne oziroma vsaj […]

Preberi več
slika na platno
Splošno

Zakaj izbrati fotografije na platnu?

Fotografije se običajno tiskajo na fotografski papir, dandanes pa se še bolj pogosto zgodi, da ostanejo v digitalni obliki na spominski kartici ali disku. Tako bomo na ujete trenutke hitro pozabili, saj slik ne bomo tako pogosto občudovali. Vsekakor je pametno imeti vsaj kak album, lahko pa najdemo tudi druge opcije za tisk in predstavitev […]

Preberi več