Težave z zobmi lahko reši implantat

Sodobne zobozdravniške storitve lahko ponudijo širok nabor rešitev za vse mogoče primere. Najbolj očitno je to pri kakšnih zahtevnejših posegih, pri katerih uporabljamo tudi nekatere dentalne izdelke, kot je tudi implantat. Pri teh storitvah lahko pričakujemo, da bo možno rešiti praktično vsako situacijo, in res se zdravljenje z zobnimi vsadki uporablja za različne primere, od nadomeščanja posameznih zob do namestitve celotne zobne proteze. To pomeni, da lahko tudi v hujših primerih pričakujemo dober končni rezultat.

Vsekakor pa je implantat primerna rešitev tudi za kakšne lažje primere, recimo, če nam manjka le en zob. Čeprav imamo na voljo druge možnosti, ki so lahko cenejše in enostavnejše, imajo zobni vsadki svoje prednosti, ki jih preprosto ne moremo zanemariti. Zato se pogosto odločamo za napredne zobozdravniške storitve, ki ponujajo boljši dolgoročni rezultat.

Implantat povrne funkcionalnost in lep izgled zobovja, s tem pa zviša tudi kakovost življenja

Implantat kot zadnja možnost

Moramo sicer opozoriti na to, da je implantat običajno zadnja smiselna rešitev, potem ko že zamudimo vse druge priložnosti za zdravljenje. Do izpada zob vodijo različni vzroki – navsezadnje je lahko puljenje zoba tudi del zdravljenja ali pa kakšne nesreče. Pri zobnih boleznih pa je običajno stanje vedno slabše, skozi ta postopek pa v določenih obdobjih obstajajo tudi boljše rešitve.

V izhodišču je najboljša preventiva ustrezna ustna higiena, ki preprečuje nastanek in razvoj težav z zobmi. Nekatere najpogostejše zobne bolezni nastanejo prav zaradi pomanjkljive higiene, ki se kombinira še z neustrezno prehrano in nezdravimi razvadami. V takšnem primeru je tveganje za nastanek zobnih bolezni visoko, čeprav ga ustrezna ustna higiena hitro in učinkovito zniža.

Če do težav pride, je pametno hitro ukrepati. Včasih je možno opraviti enostavne posege še preden se pojavijo kakšne trajne posledice. Zdravljenje je sicer lahko nekoliko zamudno in zahteva nekaj obiskov pri zobozdravniku, a to je vsekakor boljša rešitev, kot pa če bi težave zanemarjali in bi bilo potem potrebno puljenje zoba ali pa zdravljenje z vsadki.

Res je seveda, da nekatere težave ne omogočajo zelo elegantnih rešitev, tudi če jih odkrijemo zgodaj. Nekatere bolezni so genetsko pogojene, pogosto pa imamo opravka tudi s kakšnimi nezgodami in poškodbami. V takšnih primerih je implantat zelo dobrodošla rešitev, ki ima kar nekaj edinstvenih odlik. Še vedno se odločamo med različnimi možnostmi, tako da ni nujno, da bodo prav vsadki najboljša izbira, a z vidika končnega rezultata je to zelo verjetno.

Za kakšna zdravljenja se uporablja implantat?

Najbolj značilen primer, v katerem se uporabi implantat, je nadomeščanje posameznih zob. Do takšnih primerov prihaja relativno pogosto, saj se lahko hitro zgodi, da nam zob iz takšnega ali drugačnega razloga izpade. Že en manjkajoči zob je lahko zelo moteč in ovira normalno funkcijo zobovja, poleg tega ima dolgoročne posledice pri razvoju drugih zob in kosti pod njimi. Zato je pametno manjkajoči zob v vsakem primeru nadomestiti.

Implantat pri tem pomaga tako, da ponudi zanesljivo mesto za trajno namestitev protetičnega nadomestka. Vsadek namestimo neposredno na kost, kjer je zelo zanesljiv in omogoča trajno pričvrstitev nadomestnega zoba. Takšna rešitev ima na dolgi rok zelo prepričljiv učinek, predvsem dolgo življenjsko dobo tudi pri rednih obremenitvah umetnega zoba. Poleg tega lahko implantat elegantno namestimo na svoje mesto, ne da bi obremenjevali in brusili sosednje zobe, kot to velja za klasične možnosti zdravljenja z mostičkom. Naposled se pri vsadkih za prednost izkaže tudi ustrezno prenašanje obremenitev, ki gredo na skelet, zato se ohranja gostota kosti pod zobovjem in ne prihaja do deformacij.

Implantat za zahtevnejše posege

En manjkajoči zob še ni posebej velik problem, čeprav je seveda pametno tudi v tem primeru poskrbeti za hitro in učinkovito rešitev. Še bolj kritični pa so ukrepi v primeru, da nam manjka več zob. Implantat je lahko primerna rešitev tudi za popolno brezzobost, v tem primeru je ustrezna predvsem proteza na implantatih.

Za implantat se odločimo pri zanesljivem zobozdravniku, ki zagotavlja odlično izkušnjo

Izdelava celotnih protez na implantatih je zelo elegantna rešitev, ki ponuja odličen rezultat. To je storitev, imenovana all on 4 – označuje namreč izdelavo celotne proteze na štirih implantatih. Včasih uporabimo tudi šest implantatov, odvisno od primera. V vsakem primeru pa ima proteza na implantatih nekatere prednosti, ki se že takoj pokažejo, še bolj prepričljive pa so na dolgi rok. Pri namestitvi proteze recimo ne bodo potrebni kakšni zelo zahtevni ali obsežni posegi, saj se implantate lahko enostavno vgradi na svoje mesto. Poleg tega je namestitev proteze tudi hitra, takoj se lahko namesti na vsadke in že takoj lahko tudi prenaša obremenitve.

All on 4 je zelo elegantna rešitev za popolno brezzobost. V praksi povrača funkcionalnost zobovja in zagotavlja visoko kakovost življenja za brezzobe paciente. S takšnim učinkom upravičuje tudi svojo ceno. Ker gre za napredne zobozdravniške rešitve in kvalitetne izdelke, ki morajo zanesljivo prenašati velike obremenitve skozi več deset let, je temu primerna seveda tudi cena, ki pa vseeno ne bo zelo ekstremna. Za all on 4 najdemo tudi ugodne ponudbe, ki se začnejo pri okoli 4000 evrih. Končna cena je seveda odvisna od izbranega zobozdravnika in izdelkov.

Zdravje

Si želite lepih zob? Za vas imamo rešitev

Pri zobozdravnikih najdemo širok nabor zanimivih storitev, ki niso vezane le na zdravljenja in preglede. Na svoj račun bodo vsekakor prišli tudi tisti, ki bi radi uredili lep izgled svojih zob. Tem so na voljo storitve estetskega zobozdravstva. Na tem področju dobimo izjemno zanimivo ponudbo različnih storitev, ki imajo vedno enak cilj – polepšati izgled […]

Preberi več
Zdravje

Kako ameriški slamnik pomaga do boljšega počutja?

Za svoje zdravje in počutje skrbimo na različne načine, večinoma kar v vsakdanjem življenju, ne da bi se tega povsem zavedali. Uravnotežena prehrana je dobra preventiva za mnoge probleme s telesom, če k temu dodamo redno gibanje in zadosti spanja pa že imamo dober recept za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. A vseeno se bomo […]

Preberi več
Zdravje

Kaj so glivične okužbe?

Glivične okužbe kože sodijo med eno najpogostejših kožnih bolezni, ki se, če jih ne zdravimo pravočasno in pravilno, hitro razmnožijo. Te kožne okužbe povzročajo glivice. To so zelo majhni organizmi, ki so prisotni v naravi in so pomembni za razgradnjo organskih snovi. Nekateri izmed teh organizmov oz. gliv so patogeni, kar pomeni, da lahko na […]

Preberi več