Učinkovita Zaščita Vseh Vaših Prostorov – tako Stanovanjskih kot tudi Gospodarskih

Stanovanjski prostori običajno niso izpostavljeni pretirano izdatnim obremenitvam, zato si lahko privoščimo različne načine tlakovanja.

Povsem varno je na primer uporabiti parket ali druge relativno občutljive rešitve, medtem ko v prostorih, kjer se soočamo z nekaterimi dodatnimi nevarnostmi, običajno uporabimo ploščice. A vseeno tudi doma ali vsaj v okolici domače hiše najdemo prostore, ki so izpostavljeni nekoliko večjim obremenitvam – te je pametno ustrezno zavarovati.

Za zaščito tal lahko poskrbimo na več načinov:

  • epoksi tlaki,
  • epoksi premaz
  • tehnični epoksi tlak
  • samorazlivni epoksi tlaki,
  • epoksi obrobe.

V nadaljevanju si lahko preberete katere so najboljše možnosti zaščite, ki so poleg dobre zaščite lahko tudi cenovno ugodi – sploh na dolgi rok.

Epoksi tlaki

Najboljša rešitev so epoksi tlaki, ki se sicer uporabljajo tudi v industrijskih in gospodarskih poslopjih ter drugje, kjer so tla zelo obremenjena. Specifične odlike se seveda prenesejo tudi v domače okolje.

Epoksi tlaki ščitijo tla v primeru mehanskih obremenitev, udarcev, padcev in podobnih dejavnikov, pa tudi v primeru razlitja kemičnih sredstev, kot so razna čistila, razredčila, bencin in podobne zadeve.

Obe vrsti groženj lahko takoj uničita občutljivejše površine, medtem ko so epoksi tlaki povsem pripravljeni in odporni na takšne nadloge.

V domačem okolju ni veliko prostorov, ki bi potrebovali izdatno zaščito, nekaj pa jih vseeno je. To je na primer domača delavnica, morda tudi garaža, kakšno skladišče in podobni prostori. Nekateri pa se odločajo celo za vgradnjo v kuhinje in kopalnice ter druge stanovanjske prostore!

Samorazlivni epoksi tlaki

Zelo priljubljeni so samorazlivni tlaki, ki prinašajo odlično zaščito za razmeroma ugodno ceno. Ti tlaki se uporabljajo v zahtevnejših okoliščinah, predvsem v industrijskih prostorih.

Kos bodo tudi večjim obremenitvam, zato jih najdemo na primer v skladiščih, kjer so stalno pod obremenitvijo več ton težkih viličarjev in druge mehanizacije. Ker so samorazlivni tlaki dobro odporni tudi na kemične grožnje, se uporabljajo povsod, kjer obstaja nevarnost kemičnih poškodb tal. Na primer v farmaciji, zdravstvu, predelovalni industriji…

Epoksi-tlak-cena

Za samorazlivni epoksi tlak cena predstavlja nekoliko višji strošek v primerjavi s preprostim premazom. To pa zato, ker gre za bistveno bolj obstojen in odporen tlak. Če premaz za predvidene obremenitve ne bo zadoščal, je smiselno izbrati samorazlivni tla

Samorazlivni tlaki in druge epoksi rešitve so zelo vsestranske, pravzaprav jih srečujemo tudi v bivanjskih prostorih.

Epoksi premaz

Premaz je najenostavnejši sistem za zaščito tal, posledično je za epoksi premaz cena najugodnejša med vsemi opcijami s tega področja. Najprej se je treba seveda prepričati, da premaz sploh pride v poštev – prihranek ne pomeni nič, če tlak ne more opravljati svojega dela in ga je treba menjati že po dveh mesecih uporabe.

Za domačo rabo pride najbolj v poštev epoksi premaz za beton. Ta nudi osnovno zaščito in povsem zadošča za obremenitve, ki jih pričakujemo v domačih prostorih. Za nameček je tudi cenovno ugoden in ga je dokaj enostavno namestiti.

Epoksi-premaz-cena

Epoksi premaz za beton je seveda rešitev, namenjena prostorom z betonsko površino. V druge prostore ga ne moremo enostavno vgraditi oziroma moramo izbrati kakšno alternativo, ki jo ponujajo epoksi tlaki.

Epoksi premaz za beton je možno samostojno nanesti na betonske površine, v vsakem primeru pa je seveda zelo priporočljivo, da to opravi strokovnjak. Le tako bodo zagotovljene vse koristi in dolga življenjska doba takšne površine.

Kje epoksi ne pride v poštev?

Najbolj učinkovit je epoksi premaz za beton. Na drugih podlagah morda epoksi tlak ne bo primeren. Od lastnosti prostora je odvisno, ali bo epoksi tlak sploh prišel v poštev, ter katero rešitev izbrati.

Epoksi premaz za beton je izvrstna rešitev, če imamo primerno betonsko površino, kar običajno drži za industrijske in komercialne prostore. Tudi na kovinskih podlagah se epoksi večinoma dobro obnese, ni pa ustrezen za razne druge površine. O tem se je treba torej prepričati pravočasno.

Poleg tega tudi epoksi premaz za beton na primer ne bo učinkovit, če betonska podlaga ni primerno obdelana.

Epoksi premaz se uporablja v prostorih, ki potrebujejo dobro zaščito, a ne bodo izpostavljeni posebej visokim obremenitvam. Zato je za epoksi premaz cena seveda odvisna od lastnosti prostora in drugih dejavnikov.

Epoksi-tlaki

Kaj pa cena epoksi produktov?

Ena izmed ključnih lastnosti je pri odločitvi za epoksi tlak ali epoksi premaz cena. Ta povzroča veliko težav – ne samo zato, ker predstavlja zahtevano finančno investicijo, temveč tudi zato, ker je težko vnaprej določiti točno ceno za nek projekt.

Veliko dejavnikov odloča o končni številki.

Za samorazlivni epoksi tlak cena na primer ne bo enaka kot za epoksi premaz. Vse je odvisno od lastnosti površine ter zahtev naročnika.

Za samorazlivni epoksi tlak cena predstavlja nekoliko višji strošek v primerjavi s preprostim premazom.

To pa zato, ker gre za bistveno bolj obstojen in odporen tlak. Če premaz za predvidene obremenitve ne bo zadoščal, je smiselno izbrati samorazlivni tlak. Gre za kakovosten in obstojen, pa tudi estetsko dovršen tlak, ki se uporablja med drugim tudi v šolah in bivalnih prostorih.

Za samorazlivni epoksi tlak cena ni pretirano visoka – pravo rešitev je morda možno najti tudi za 10 € na kvadratni meter, kar pa je že nižja meja.

Epoksi tlaki so torej najbolj učinkovit način za zaščito tal, ki se lahko uporabljajo v vseh prostorih – stanovanjskih ter tudi gospodarskih. Poleg tega imajo dolgo življensko dobo in so preprosti za čiščenje. Zatorej so epoksi tlaki edina prava izbira za vaše stanovanje ali gospodarsko poslopje.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več