Varnostne nalepke za nujna opozorila in obvestila

Na delovnih mestih in v številnih drugih okoljih redno uporabljamo varnostne nalepke za prikazovanje raznih opozoril in obvestil. To so kritična sporočila za varno in učinkovito delo, zato potrebujemo kvaliteten material, ki bo te naloge zanesljivo opravil. Poznamo seveda tudi druge možnosti, saj lahko sporočila na različne načine prikazujemo na mnogih površinah. Uporabljajo se recimo kakšne table, napisi, tudi svetlobna in zvočna opozorila. Pomembno je, da dobro izpostavimo kritična varnostna sporočila, da ne pride do kakšnih incidentov.

Poleg tega imamo tu pogosto opravka tudi z nekaterimi posebnimi zahtevami in predpisi. Nimamo torej popolne svobode pri tem, kakšna sporočila bomo pripravljali in na kakšnih medijih jih bomo prikazovali. Pogosto smo precej omejeni, kar nam pravzaprav olajša delo – izberemo zahtevane varnostne nalepke in s tem že zadostimo zahtevam za označevanje morebitnih nevarnosti in tveganj. Ravno med temi nalepkami je tudi največ ponudbe, saj jih ni treba pripravljati po naročilu, če izbiramo med standardiziranimi piktogrami. To ponudbo imajo različne tiskarne, ki se včasih ukvarjajo prav s takšnimi nalepkami in etiketami. Dobimo pa tisk nalepk po naročilu seveda tudi pri mnogih drugih tiskarnah, recimo pri tistih, ki se ukvarjajo s promocijskim materialom, tako da bomo imeli vedno možnost pripraviti kvalitetno gradivo za obveščanje in opozarjanje.

Varnostne nalepke imajo zelo pomembno funkcijo, pri kateri ni prostora za napake

Kakšne varnostne nalepke potrebujemo?

To, da imamo na voljo široko ponudbo nalepk in možnost izdelave po naročilu, nam še ne pomaga kaj dosti. Če ne vemo, kakšne nalepke pravzaprav potrebujemo, bomo morda še bolj zmedeni in se bomo težko odločili za prave materiale. Zato moramo vnaprej premisliti, katere varnostne nalepke pridejo v poštev v našem delovnem okolju oziroma v drugih prostorih, kjer bomo nalepke uporabljali.

Običajno se pri tem zanesemo na strokovnjake, ki se spoznajo na postopke za zagotavljanje varnosti pri delu. Treba je pripraviti podroben načrt, ki vključuje tudi posamezna tveganja in nevarnosti. Če teh ni mogoče odpraviti ali omiliti, jih moramo ustrezno označiti, v bližini pa pogosto veljajo posebne zahteve, recimo nujna uporaba varnostne opreme. Med posebnimi zahtevami so tudi varnostne nalepke, s katerimi označujemo nevarnosti in podajamo nujne informacije. Strokovnjaki za varnostni inženiring bodo pripravili podroben načrt, v katerem so opredeljena takšna opozorila. Tako bomo vedeli, katere nalepke oziroma oznake potrebujemo.

Seveda pa varnostne nalepke niso le tiste, ki jih velevajo zakoni in predpisi. Takšna tveganja je treba dobro označiti, lahko pa s podobnim materialom posredujemo tudi druga pomembna obvestila in opozorila. Na delovnem mestu se hitro pokaže še kar dosti takšnih primerov, podobno pa lahko z nalepkami tudi v drugih okoljih posredujemo pomembna sporočila, tudi če nam tega ne nalagajo predpisi.

Za uspešno posredovanje takšnih sporočil bomo seveda potrebovali ustrezne materiale, pogosto so to tiskovine, ki jih naročimo po meri.

Varnostne nalepke pripravljamo tudi po naročilu

Na ta način pravzaprav pripravljamo različne materiale, ki lahko pomagajo pri obveščanju o tveganjih in nevarnostih. Širok nabor možnosti na tem področju nam omogoča, da pripravimo zelo učinkovita opozorila in obvestila. Običajno služijo varnostne nalepke za označevanje nevarnosti, imamo pa možnost za tisk nalepk in drugih materialov tudi za usmerjanje, informiranje in druge namene.

Priprava nalepk po naročilu nam nenazadnje pušča povsem proste roke, zato se takšen material pogosto uporablja tudi za promocijo in dekoracijo. Kakovostne nalepke in druge tiskovine lahko dobro izkoristimo v različnih okoljih in za različne namene, zato je vedno pametno poznati ponudbo profesionalnih tiskarjev, ki omogočajo pripravo takšnih izdelkov. Izkoristimo lahko možnosti za varnostne nalepke, lahko pa najdemo še mnoge druge ideje in na istem mestu naročimo druge izdelke, ki jih bomo potrebovali pri opremljanju svojih prostorov.

Pripravimo lahko raznovrstne varnostne nalepke in znake

Posebne varnostne nalepke

Po drugi strani pa velja, da je pogosto pametno izbrati varnostne nalepke, ki so povsem prilagojene svojemu namenu. Pogosto so to nalepke, ki ustrezajo veljavnim standardom in predpisom za označevanje nevarnosti, tako da motivov ne bomo oblikovali povsem poljubno. Moramo pa zagotoviti nekatere druge lastnosti, recimo enostavno in zanesljivo lepljenje na različne površine, tudi za uporabo na prostem.

Pogosto imamo nekoliko višja pričakovanja, zato se odločimo za tiskarja, ki se ukvarja prav s pripravo nalepk in etiket za uporabo v tovrstnih okoljih. Ti ponudniki lahko pripravijo nalepke in etikete na roli, če potrebujemo zalogo materiala za opremljanje delovnega okolja. Po navadi imamo možnost enostavnega naročila standardnih varnostnih nalepk, v tem primeru bo tudi cena zelo ugodna. V ponudbi bodo verjetno tudi varnostne table, znaki in drugi izdelki s podobno funkcijo.

Poleg tega se strokovnjaki, ki pripravljajo varnostne nalepke, pogosto ukvarjajo tudi z drugimi tiskovinami za poslovno rabo, sploh če potrebujemo nalepke in etikete. Pogosto potrebujemo recimo etikete za označevanje izdelkov, s takšnim materialom opremljamo embalažo izdelkov in pošiljke pri transportu in skladiščenju. Običajno pripravljamo etikete na roli, s temi lahko sami enostavno opremljamo vse izdelke, ki potrebujejo dodatne oznake. Te opcije so naravnost nepogrešljive, zato moramo imeti prilagojeno opremo in pravi material. Dobimo lahko zelo dobro ponudbo strokovnjakov, pri katerih naročimo tudi varnostne nalepke.

Splošno

Oprema poslovnih prostorov naj zajema tudi avtomatska drsna vrata

Poslovne prostore je treba zelo premišljeno opremiti, da lahko povsem izkoristimo potencial, ki ga prostor ponuja. Seveda je vse odvisno od tega, kakšen namen ima prostor in kaj želimo doseči – nekateri poslovni prostori se uporabljajo le za delo, to so recimo pisarne, drugi pa imajo izjemno pomembno vlogo pri delu s strankami in poslovnimi […]

Preberi več
Splošno

Naj bo zvok takšen, kot si ga zaslužite

Kvaliteten zvok lahko naredi veliko razliko, za katero si morda sploh ne bi mislili, da je možna. Kaj hitro se namreč navadimo na to, kako zvenijo naši zvočniki ali slušalke, s tem pa se nevede sprijaznimo z nižjo kakovostjo, če uporabljamo slabo opremo.  Nadgradnja bo na tem področju izredno opazna in lahko prinese čisto drugačno […]

Preberi več
Splošno

Obdelava kovin za razne namene

Obdelava kovin nam odpira neštete možnosti pri izdelavi raznovrstnih izdelkov. Kovinski materiali in zlitine imajo namreč vrhunske lastnosti za uporabo v vseh mogočih razmerah, na ta način lahko pripravimo vzdržljive elemente za avtomobilsko in letalsko industrijo, močne nosilne konstrukcije za večje stavbe, lahko pa tudi čisto enostavne majhne izdelke, ki bodo prepričali z vsestransko kakovostjo. […]

Preberi več