Vas mika bazen na vrtu? Poskrbite za čistočo pravočasno!

Domači bazen je na prvi pogled zelo dobra ideja, a nato pomislimo tudi na delo, ki nas čaka pri čiščenju in vzdrževanju. Kaj hitro se izkaže, da ta zamisel morda ni tako atraktivna, kot se je zdela. Da bi v bazenu res uživali, mora biti voda povsem čista, prav tako ne želimo imeti umazanije na tleh ali stenah bazena – smo pripravljeni bazen redno čistiti, da se to ne bo zgodilo?

Dobra novica je ta, da lahko za čiščenje poskrbi kar vodni sesalec za bazen, tu so nam na voljo robotski sesalci, ki delo opravijo namesto nas. Tako bo odločitev za domači bazen gotovo lažja, končna izkušnja pa bistveno boljša.

Za čiščenje imamo na voljo vodni sesalec za bazen

Pri trgovcih, ki prodajajo opremo za lastnike bazenov, bomo našli kar nekaj koristnih pripomočkov za čiščenje. Najbolje bo, da se obrnemo na uveljavljene trgovce, ki imajo prilagojeno ponudbo prav za ta namen. Tako bomo na https://trgovina.dinotecservis.si/robotski-sesalci.html našli ponudbo opreme Dinotec, ki je izvrstna izbira tudi za domači bazen. 

Ugleden trgovec ima v ponudbi različne modele robotskih sesalnikov za bazene, tako da bo gotovo moč najti pravo napravo za domači bazen. Praktično vsak vodni sesalec za bazen je dobro pripravljen na manjše domače bazene, sploh če je bazen pravilno oblikovan in nima kakšnih neobičajnih dimenzij. Seveda so napredne naprave sposobne temeljito očistiti tudi kakšne težko dostopne kotičke, hkrati pa ponujajo še mnoge druge funkcije, a tak vodni sesalec za bazen praviloma ni najbolj primeren za domačo uporabo.

V vsakem primeru bomo dobili najboljšo ponudbo pri uveljavljenem trgovcu, ki je zastopnik za ugledne znamke opreme s tega področja. Pričakujemo lahko pestro zbirko uporabne opreme, med to bo gotovo tudi vodni sesalec za bazen, ki je najboljša izbira za tiste, ki želijo imeti čist in urejen bazen brez pretiranega truda.

robotski sesalec za bazen

Robot za bazene in drugi pripomočki za čiščenje

Ker so domači bazeni pogosto relativno majhni in pravilno oblikovani, pri čiščenju ne postavljajo tako velikih preglavic. Seveda gre še vedno za dokaj zamudno delo, lahko tudi precej naporno, a veliko lahko opravimo že z osnovnim orodjem in ročnimi pripomočki. Vsekakor lahko kar sami uspešno čistimo domači bazen, ko se seznanimo z vsemi opravili in se dobro opremimo s pripomočki, ki jih bomo za to potrebovali. Čisto možno je, da robot za bazene doma ne bo prišel toliko do izraza, saj se pri čiščenju bazena ne srečujemo s tako zahtevnimi opravili.

Prav tako je treba priznati, da robot za bazene ne more opraviti vsega, kar je treba postoriti za čist in prijeten bazen. Tako ali tako bomo recimo filtrirali vodo, četudi imajo robotski sesalci tudi to funkcijo. Sami bomo verjetno odstranjevali kakšne večje vsiljivce, recimo listje na vodni gladini. Prav tako nam robot za bazene ne more pomagati na suhem v okolici bazena, torej bomo morali sami opraviti kar nekaj dela – ob tem se ne zdi posebej težko počistiti še notranjosti bazena. V praksi se zato pri čiščenju in vzdrževanju domačega bazena pogosto zanašamo le na ročno orodje in na kakšne enostavne naprave, ki so poceni in preproste za uporabo. Kaj lahko se izkaže, da je to že čisto dovolj za vzdrževanje primernega higienskega standarda, ne da bi se morali pretirano naprezati.

Kdaj je robot za bazene posebej praktičen?

Po drugi strani pa moramo priznati, da je robot za bazene zelo praktičen in vsekakor lahko priskoči na pomoč tudi domačim uporabnikom. Običajno je glavna ovira cena – dejanske funkcionalnosti naprave bi lastniki bazenov z veseljem izkoristili, le na investicijo niso pripravljeni.

Ravno zato je zelo dobrodošla ponudba trgovcev z opremo za bazene. Najdemo namreč tudi posebne modele za domačo uporabo, ti so praviloma cenejši in enostavnejši za uporabo, a v domačem bazenu vseeno zelo učinkoviti in prepričljivi. Tak robot bo izredno praktičen, uporabniku bo dejansko pomagal pri delu, lažje bo upravičiti tudi začetno investicijo. Za domače uporabnike je izbira takšne naprave najbolj priporočljiva, zato se splača pobrskati po ponudbi uglednih trgovcev.

Kaj ponuja trgovina Dinotec? 

Dinotec je znamka, ki je lastnikom bazenov dobro znana. Pravzaprav gre za znamko, ki ima nasploh velik ugled na področju opreme, ki se uporablja za prečiščevanje vode. Nudijo tudi čistilne naprave za pitno in sanitarno vodo ter drugo opremo, s katero vzdržujemo visok higienski standard različnih voda. Tako je ponudba opreme za čiščenje bazenov le en aspekt, ki ga ima trgovina Dinotec, je pa ravno s temi izdelki posebej zanimiva za lastnike domačih bazenov.

Trgovina ima v ponudbi izdelke različnih znamk. Kot zastopnik za znamko Dinotec ima seveda cel katalog njihove opreme, tako da bomo gotovo dobili robotske bazene za sesalce in drugo opremo, ki jo nudi ta znamka. A prav tako na istem mestu dobimo še druge izdelke, trgovina Dinotec ni le zastopnik za to znamko, temveč ima še ponudbo drugih uglednih znamk. Nenazadnje za uporabo in vzdrževanje bazena potrebujemo še nekaj druge opreme, čiščenje samo po sebi še ni dovolj.

Da bi bil bazen na vrtu res prijeten za uporabo, je treba vzdrževati čistočo vode. To opravljamo s filtriranjem, bomo pa potrebovali kar nekaj opreme. Potrebujemo črpalko za vodo in ustrezne filtre, običajno se odločimo za napravo, ki vključuje vse v enem. Tu ima trgovina Dinotec atraktivno ponudbo znamke Grundfos, ki je prav tako avtoriteta na področju opreme za filtriranje vode. Brez težav bomo našli kakovostne vodne črpalke in sisteme za filtriranje, tako za domači bazen kot tudi za večje bazenske komplekse.

Pričakujemo lahko, da bo trgovina Dinotec ponudila vse, kar potrebujemo za vzdrževanje bazena. Tudi tiste izdelke, ki sprva ne pridejo toliko do izraza. Pravzaprav bomo deležni še veliko širše ponudbe, ki jo bomo rade volje izkoristili. Lastniki bazenov, ki imajo že vsaj nekaj let prakse pri vzdrževanju in čiščenju bazena, bodo gotovo že dobro vedeli, da za popolno zadovoljstvo skrbijo mnogi manj opazni dejavniki.

Trgovina s sesalci za bazen ima tudi drugo ponudbo

Najbolj zadovoljni bomo, če vso to ponudbo dobimo na istem mestu. Bržkone je pravi naslov trgovina s sesalci za bazen, in to tudi za tiste, ki se ne zanimajo za nov sesalec.

Čeprav največ pozornosti v ponudbi takšne trgovine gotovo pritegnejo sesalci, bomo našli na istem mestu še kar nekaj zanimivih in koristnih izdelkov. Nenazadnje bomo morda potrebovali že nekaj dodatne opreme in pripomočkov za uporabo samega sesalca, tu nam trgovina s sesalci za bazen gotovo ponuja cel komplet nujne in dodatne opreme. Pri sesalcih uglednih proizvajalcev lahko pričakujemo precej pestro dodatno ponudbo, kar zagotavlja odlično izkušnjo pri dolgoročni uporabi.

Verjetno bo imela trgovina s sesalci za bazen tudi drugo opremo za čiščenje in vzdrževanje bazena. Omenili smo že črpalke in filtre, izpostaviti gre še ročne pripomočke za delo na bazenu in v okolici. Nekateri trgovci imajo tudi splošno opremo za kopališča in bazenske komplekse, varnostno opremo in podobno.

Trgovina s sesalci za bazen in servisnimi storitvami

Zelo dobrodošlo je, da ima trgovina s sesalci za bazen tudi servis. Sesalci za bazen so sicer vzdržljive in odporne naprave, za katere pa je treba vseeno dobro skrbeti. Če pride do kakšnih težav, nam bo priskočil na pomoč prav servis. Najti moramo zastopnika in pooblaščenega serviserja za naprave, ki jih uporabljamo, to pa običajno storimo prav pri trgovcu, kjer smo opremo dobili. Verjetno bomo našli tudi servisne storitve na istem mestu, kar je idealno. Predvsem zahtevnejši uporabniki se pri uporabi, vzdrževanju in servisiranju svojih naprav močno zanašajo na pooblaščene serviserje, tako da bo delo na bazenu res kar se da učinkovito. A tudi domači uporabniki bodo morda potrebovali te storitve, zato je zelo dobrodošlo, da ima trgovina s sesalci za bazen tudi servis oziroma da lahko ponudi podporo v primeru težav.

Čiščenje bazena je lahko povsem enostavno

Če se na svoje delo dobro pripravimo, predvsem pa se pravočasno dobro opremimo, bomo s čiščenjem precej enostavno opravili. Večino zahtevnega dela tako ali tako prevzame napredna oprema, torej nam ne ostane veliko napornih nalog.

Za čistočo bazena in vode v njem poskrbi kombinacija črpalk in vodnih filtrov ter robotskega sesalca. Tu so opravila skoraj povsem avtomatizirana, sami skrbimo le za nastavitev in upravljanje naprav. Prav tako smo seveda pozorni na kakšne izzive, ki jih ta oprema ne more sama nasloviti, recimo na kakšne večje vsiljivce na vodni površini. Lahko pa načeloma pričakujemo, da bomo brez večjih težav in napora vzdrževali čistočo vode v bazenu, kot tudi čistočo samih bazenskih površin.

Tudi za čiščenje okolice bazena in suhih površin imamo na voljo dobre rešitve. Za domači bazen se bomo verjetno poslužili pripomočkov, ki jih že imamo pri roki, na zunanjih površinah nam koristi predvsem visokotlačni čistilnik. Seveda lahko čiščenje bazena opravimo tudi s kakšnim ročnim orodjem, odvisno od tega, kako velike so te površine in kako zahtevno je delo. A vedno lahko najdemo pravo rešitev, tudi če nimamo specializirane opreme prav za čiščenje bazena.

V končni fazi je torej možno precej enostavno skrbeti za domači bazen. Na vzdrževanje in čiščenje bazena moramo sicer pravočasno pomisliti in vzpostaviti prave rešitve, ki pa nato delujejo večinoma kar same od sebe. Tako bomo deležni kar najboljše izkušnje, svoj bazen pa bomo dejansko dobro izkoristili, ne da bi imeli z njim veliko dela.

robotski sesalec

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več