Visokotemperaturna toplotna črpalka za zanesljivo ogrevanje

Pri ogrevanju ne moremo iskati bližnjic – imeti moramo zanesljiv in zmogljiv sistem, od katerega lahko vedno pričakujemo brezhibno delovanje. To pomeni, da bo pametno investirati v sodobno opremo, ki ponuja prav tak končni učinek. Kakovosten ogrevalni sistem je nujen za uspešno ogrevanje v vseh razmerah, kar upravičuje tudi izbiro nekoliko dražje opreme.

V novogradnjah so izjemno priljubljene toplotne črpalke, ki so sprva sicer res lahko nekoliko dražje, a na dolgi rok močno zmanjšajo stroške ogrevanja. Tak učinek ima tudi visokotemperaturna toplotna črpalka, ki je načeloma dražja in zmogljivejša. Vseeno z varčnim delovanjem na dolgi rok prinese opazne prihranke in vsekakor upravičuje investicijo.

Visokotemperaturna toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje

Predvsem se dobro obnese takšna toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje. Če že imamo izbran celoten ogrevalni sistem oziroma grelna telesa, nimamo vedno veliko možnosti pri virih energije. A pri radiatorjih lahko vsekakor uporabimo toplotne črpalke, če seveda z njimi lahko dosegamo dovolj visoke temperature za učinkovito delovanje sistema. Ravno zato se priporoča visokotemperaturna toplotna črpalka, ki zmore doseči visoke temperature vode, tako da bodo radiatorji dobro delovali.

Takšne toplotne črpalke so zmogljivejše, ni pa nujno, da bodo bolj potratne ali veliko dražje. Seveda se moramo še vedno premišljeno odločiti za najboljšo možno napravo glede na specifične zahteve oziroma potrebe, a običajno je možno najti zelo prepričljive naprave v ponudbi uglednih trgovcev.

Nizkotemperaturna ali visokotemperaturna toplotna črpalka?

Kaj pa, če nimamo omejitev pri izbiri toplotne črpalke? Če imamo možnost brez ovir načrtovati celoten ogrevalni sistem, je pogosto boljša izbira nizkotemperaturna toplotna črpalka, ki jo kombiniramo z varčnimi in učinkovitimi grelnimi telesi, na primer talnim gretjem. Takšna rešitev je cenejša kot visokotemperaturna toplotna črpalka, ponuja pa odličen učinek in prijetno izkušnjo. Seveda se lahko še vedno odločimo tudi za visokotemperaturno toplotno črpalko in radiatorje, v praksi ni tako velike razlike.

oprema-za-motoriste-ne-dopusca-kompromisov.jpg
Splošno

Oprema za motoriste ne dopušča kompromisov

Motoristi so med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu, četudi vozijo po predpisih in ne pretiravajo s preizkušanjem svojih sposobnosti. Včasih obravnavamo motoriste kot manijake, ki na svojih jeklenih konjičih rutinsko presegajo hitrostne omejitve in kršijo druga pravila, a to še zdaleč ni potrebno, da bi bili motoristi posebej ogroženi na cesti. Že pri čisto običajni […]

Preberi več
zobna-protetika-ne-vkljucuje-le-vsadkov-in-protez.jpg
Splošno

Zobna protetika ne vključuje le vsadkov in protez

Običajno se zobna protetika povezuje s protezami in drugimi rešitvami, ki nam pomagajo v primeru, da izgubimo kak zob. To je vsekakor zelo pomembna ponudba, s katero nam zobozdravniki lahko močno pomagajo ravno v tistih najbolj kritičnih primerih.  A na tem področju najdemo še mnoge druge rešitve, ki so bržkone še bolj uporabne oziroma vsaj […]

Preberi več
slika na platno
Splošno

Zakaj izbrati fotografije na platnu?

Fotografije se običajno tiskajo na fotografski papir, dandanes pa se še bolj pogosto zgodi, da ostanejo v digitalni obliki na spominski kartici ali disku. Tako bomo na ujete trenutke hitro pozabili, saj slik ne bomo tako pogosto občudovali. Vsekakor je pametno imeti vsaj kak album, lahko pa najdemo tudi druge opcije za tisk in predstavitev […]

Preberi več