Visokotemperaturna toplotna črpalka za zanesljivo ogrevanje

Pri ogrevanju ne moremo iskati bližnjic – imeti moramo zanesljiv in zmogljiv sistem, od katerega lahko vedno pričakujemo brezhibno delovanje. To pomeni, da bo pametno investirati v sodobno opremo, ki ponuja prav tak končni učinek. Kakovosten ogrevalni sistem je nujen za uspešno ogrevanje v vseh razmerah, kar upravičuje tudi izbiro nekoliko dražje opreme.

V novogradnjah so izjemno priljubljene toplotne črpalke, ki so sprva sicer res lahko nekoliko dražje, a na dolgi rok močno zmanjšajo stroške ogrevanja. Tak učinek ima tudi visokotemperaturna toplotna črpalka, ki je načeloma dražja in zmogljivejša. Vseeno z varčnim delovanjem na dolgi rok prinese opazne prihranke in vsekakor upravičuje investicijo.

Visokotemperaturna toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje

Predvsem se dobro obnese takšna toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje. Če že imamo izbran celoten ogrevalni sistem oziroma grelna telesa, nimamo vedno veliko možnosti pri virih energije. A pri radiatorjih lahko vsekakor uporabimo toplotne črpalke, če seveda z njimi lahko dosegamo dovolj visoke temperature za učinkovito delovanje sistema. Ravno zato se priporoča visokotemperaturna toplotna črpalka, ki zmore doseči visoke temperature vode, tako da bodo radiatorji dobro delovali.

Takšne toplotne črpalke so zmogljivejše, ni pa nujno, da bodo bolj potratne ali veliko dražje. Seveda se moramo še vedno premišljeno odločiti za najboljšo možno napravo glede na specifične zahteve oziroma potrebe, a običajno je možno najti zelo prepričljive naprave v ponudbi uglednih trgovcev.

Nizkotemperaturna ali visokotemperaturna toplotna črpalka?

Kaj pa, če nimamo omejitev pri izbiri toplotne črpalke? Če imamo možnost brez ovir načrtovati celoten ogrevalni sistem, je pogosto boljša izbira nizkotemperaturna toplotna črpalka, ki jo kombiniramo z varčnimi in učinkovitimi grelnimi telesi, na primer talnim gretjem. Takšna rešitev je cenejša kot visokotemperaturna toplotna črpalka, ponuja pa odličen učinek in prijetno izkušnjo. Seveda se lahko še vedno odločimo tudi za visokotemperaturno toplotno črpalko in radiatorje, v praksi ni tako velike razlike.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več