Zakaj izbrati fotografije na platnu?

Fotografije se običajno tiskajo na fotografski papir, dandanes pa se še bolj pogosto zgodi, da ostanejo v digitalni obliki na spominski kartici ali disku. Tako bomo na ujete trenutke hitro pozabili, saj slik ne bomo tako pogosto občudovali.

Vsekakor je pametno imeti vsaj kak album, lahko pa najdemo tudi druge opcije za tisk in predstavitev fotografij. Eno možnost ponuja foto platno, ki je izredno dobra ideja za vse, ki želijo najbolj nepozabne trenutke svojega življenja pogosteje občudovati in podoživljati. Na ta način bomo imeli zelo lep spomin, ki ima visoko estetsko vrednost in zbudi zanimanje vsakega obiskovalca v našem domu.

Foto platno je tu le ena izmed številnih možnosti. Vsaka opcija ima svoje prednosti in slabosti. Nenazadnje lahko najdemo tudi lične digitalne okvirje za prikazovanje slik v digitalni obliki, tudi to je lahko dobra izbira, sploh če imamo veliko fotografij in vseh ne nameravamo tiskati. A za tiste najbolj dragocene fotografije bomo poiskali posebno rešitev, to pa pogosto ponuja prav foto platno. Ima namreč prednosti, s katerimi vedno navduši.

Foto platno je na voljo vsakomur

Medtem ko hitro najdemo ponudbo za tisk fotografij na papir, digitalni okviri pa so prav tako povsod v prodaji, se zdi, da bo težje dobiti foto platno. A tudi za to opcijo najdemo odlične ponudbe, kar preko spleta lahko na https://www.memory-canvas.si/ naročimo izdelavo foto platna z izbranimi fotografijami. Tako ni izgovora, vedno se lahko odločimo za tisk na platno, kar nam ponuja veliko lepši učinek, kot če bi imeli fotografije je na papirju.

Ugotovili bomo, da tudi cena ni pretirano visoka, sploh če upoštevamo, da dobimo pravo umetniško delo, ki bo lepo popestrilo vsak prostor. 

Foto platno je kakovostno in vzdržljivo, dobro prenaša vplive okolja, zato je nakup takšne slike dobra izbira za vsakogar, ki ceni kvalitetne fotografije in želi ohraniti spomin na pomembne dogodke v svojem življenju. Nadalje pa se nam s tem ponujajo tudi posrečene možnosti za izbiro darila, saj je foto platno lahko izvrstno presenečenje za naše najdražje, sorodnike in prijatelje!

slike na platnu

Slika za rojstni dan je navdušujoče darilo

Težko si predstavljamo bolj posrečeno darilo od lične slike. Takšno darilo je osebno, prisrčno in kvalitetno, hkrati pa bo ostalo vedno na očeh in v srcu. Če želimo z darilom res navdušiti, nam slika za rojstni dan in druge pomembne priložnosti vsekakor ponuja pravo izbiro.

Zelo dobro se takšna presenečenja obnesejo prav zato, ker fotografije le redko dejansko natisnemo. Zato je zelo verjetno, da ima obdarovanec s kakšnih pomembnih dogodkov dobre fotografije, ki se jih morda sploh ne spominja več. Ali pa smo mi ujeli kakšno dobro fotografijo, ki bi na platnu odlično izpadla. 

To so izvrstne ideje za darilo, saj bo slika za rojstni dan res lepo presenečenje! Ker imamo možnost enostavnega naročila preko spleta in so cene precej dostopne, je to zanesljiva možnost za obdarovanje mnogih obdarovancev. S prilagodljivimi storitvami nam Memory Canvas ponuja kvalitetna darila za vsakogar, sploh če imamo zadostno zalogo fotografij, po kateri lahko pobrskamo.

Slika za rojstni dan se vedno dobro izkaže

Rojstnodnevna praznovanja bomo z dobrim darilom zelo popestrili, slika pa nato ne bo odšla v pozabo. To je darilo, ki bo trajno razveseljevalo, pravzaprav se bo obdarovanec z njim srečeval vsakodnevno. Če imamo dobre fotografije s kakšnih pomembnih dogodkov, je slika za rojstni dan res najboljša ideja za darilo.

A ne le za rojstni dan, tudi ob drugih obdarovanjih je slika lahko primerno darilo. Zelo priljubljena so takšna darila ob kakšnih pomembnih življenjskih mejnikih, sploh če ob teh priložnostih naredimo tudi veliko dobrih fotografij. Poleg okroglih obletnic omenimo še poroko, rojstvo otroka in upokojitev, z možnostjo tiskanja poljubnih fotografij na platno pa tu praktično nimamo omejitev. Vsekakor nam slika za rojstni dan in za druge priložnosti ponuja dovolj možnosti, da bomo navdušili vsakega obdarovanca ob vsakem praznovanju.

Tisk na platno ima nekaj posebnih odlik

Zakaj so fotografije na platnu tako posrečeno darilo? Omenili smo nekatere odlike, ki izhajajo iz samih fotografij, če imamo dobro ujete trenutke, s katerimi bomo navdušili obdarovanca. A na drugi strani nam takšne slike nudijo še več prednosti, ki jih prinaša kvaliteten tisk na platno. Tu se srečamo z nekaterimi posebnostmi, ki jih pri tisku na fotografski papir ne moremo pričakovati.

Predvsem je treba omeniti, da je platno veliko bolj kvalitetno in vzdržljivo. Ni tako občutljivo na vplive okolja, recimo na sončno svetlobo, tako da so motivi zelo obstojni, tudi če nimajo dodatne zaščite. S tem je tisk na platno primeren za slike, ki jih nameravamo imeti razstavljene v stanovanju in jih dlje časa občudovati. So odlična dekoracija, ki ne izgublja svoje vrednosti, temveč ohranja čudovito podobo in obstojne natisnjene motive.

Druga prednost je ta, da dobimo ob naročilu slike na platnu kompleten izdelek, ki je že pripravljen na namestitev na steno ali polico. Tisk na platno je le en aspekt priprave takšnega izdelka. Fotografija se natisne na platno, nato pa se namesti preko lesenega okvira, ki omogoča enostavno namestitev v domačem stanovanju. Pri fotografijah na papirju imamo več dela in potrebujemo dodatne okvire ali album, ob tisku dobimo le zbirko fotografij.

Gotovo pa bomo takoj opazili, da ima tisk na platno tudi prav poseben vizualni učinek. Deluje veliko bolj umetniško, čeprav še vedno lepo predstavlja celoten motiv. Primeren je za prikaz posebnih trenutkov, ki smo jih ujeli v fotografski objektiv. Seveda ne bomo vsake fotografije pripravljali na platnu, temveč bomo to možnost rezervirali za posebne trenutke, ki bodo na ta način še toliko bolje izpadli. Razlika v kvaliteti in končnemu učinku je očitna, zato je povsem razumljivo, da se za pomembne fotografije raje odločimo za platno. Nenazadnje pa lahko naročimo tako tisk na platno kot na papir in imamo nepozabne trenutke zajete v različnih oblikah.

Kakšne slike so primerne za tisk na platno?

Na platno bomo želeli natisniti tiste motive, ki so nam res posebej pri srcu. Morda imamo kakšne zelo dobre fotografije, ki smo jih ujeli ob pomembnih dogodkih in drugih posebnih priložnostih. Ali pa gre preprosto za nepozabne spomine, ki so nam posebej prirasli k srcu. Vedno imamo možnost tiskanja slike na platno, kar bomo s pridom izkoristili. 

A vseeno moramo paziti na nekatere posebne kriterije, ki jih ima ta tehnika tiskanja. Medtem ko lahko običajne fotografije pripravljamo brez kakšnih velikih pomislekov, bomo za platno bolj skrbno pripravili prave motive. Navsezadnje so fotografije na papirju zelo poceni in jih lahko enostavno naročimo ponovno ali spremenimo kakšne lastnosti, če nam rezultat ni všeč, pri platnu pa se želimo že vnaprej prepričati, da bo končni izdelek naravnost brezhiben. Zato moramo izbrati prave fotografije in jih ustrezno pripraviti za tisk.

Primerne so predvsem kvalitetne fotografije, ki jih ujamejo profesionalni fotografi. Če želimo na platno natisniti slike s poroke ali kakšnega podobnega dogodka, to verjetno ne bo problem. Prav tako imamo dobre fotografije, če tudi sami uporabljamo napredno opremo. Drugače je pri fotografijah, ki jih zajamemo s telefonom ali s kakšnim slabšim fotoaparatom, ti motivi v večjem formatu morda ne bodo tako posrečeni.

slike na platnu otroci

Priprava slike za tisk

Poleg tega moramo pomisliti še na nekatere tehnične zahteve. Fotografija mora biti dovolj velika, kar je vezano na ločljivost. Pozorni smo še na format, čeprav smo pri tem tudi precej fleksibilni. Pazimo na to, da imamo ob robu dovolj prostora, da pri napenjanju slike preko okvira ne bomo izgubili kakšnih pomembnih detajlov. Splača se torej dobro pregledati zahteve pred naročilom, a tu nam lahko pomagajo tudi tiskarji.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več