Že poznate sistem print&apply?

Pri delu v industriji je pogosto zelo pomembno, da vseskozi zagotavljamo sledljivost izdelkov in surovin, kar pomeni, da bo treba redno uporabljati razne oznake. Poslužujemo se črtnih kod, alfanumeričnih zapisov, pa tudi simbolov in drugih oznak, ki jih najdemo na praktično vsakem izdelku. 

Da bi lahko te izdelke uspešno opremili z ustreznimi oznakami, se poslužujemo print & apply sistema. Ta ponuja najboljšo rešitev za hitro in enostavno označevanje izdelkov znotraj kompleksnega proizvodnega procesa, lahko pa pomaga tudi v logistiki in v drugih panogah.

V vsakem primeru je pomembno predvsem to, da lahko hitro in zanesljivo označujemo izdelke s takšnimi oznakami, kot jih potrebujemo. Zato izbiramo fleksibilne sisteme, ki nam omogočajo prav to. S print & apply sistemom bomo uspeli pripraviti poljubne oznake, ki se natisnejo na etiketo in nanesejo na izdelke. 

Print & apply sistem v praksi

Ti sistemi so v veliki meri prilagodljivi, saj ima vsak uporabnik svoje zahteve. Vedno pa lahko računamo na to, da bomo dobili naprave, ki opravijo vse potrebno pri označevanju izdelkov. Ravno to print & apply sploh pomeni – vključuje namreč tisk in lepljenje.

Tak sistem ima tiskalnik, ki pripravlja etikete oziroma nalepke, ter aplikator, s katerim se etikete lepijo na izdelke. Vse to dobimo v eni napravi, ki je zelo praktična za uporabo. Predvsem pa se lahko print & apply lepo vključi v proizvodni proces, tako da bo možno označevanje izdelkov uspešno avtomatizirati. 

print-in-apply-sistem-za-tiskanje

Tudi v kompleksnih proizvodnih procesih lahko dosežemo izvrstne rezultate, saj te naprave delujejo same in vedno ponujajo pravi učinek. To je najboljša rešitev za označevanje izdelkov v proizvodnji, saj se naprava namesti na tekoči trak in dela sama, z označevanjem nimamo dodatnega dela.

Seveda imamo na voljo še razne druge rešitve, ki se lahko prav tako dobro izkažejo. Odločili se bomo za tisto, ki najbolje odgovarja zahtevam na našem delovnem mestu. Kaj lahko se izkaže, da je boljša izbira kakšen praktičen ročni tiskalnik, sploh v okolju, kjer je z označevanjem izdelkov manj dela.

Tudi enostaven tiskalnik nalepk je lahko dovolj

Pomembno je, da izdelke brezhibno označujemo, dodaten plus pa je seveda ta, da s tem nimamo preveč dela. 

Vsekakor so najbolj prepričljivi napredni sistemi, ki omogočajo avtomatsko označevanje, a ti niso vedno nujno potrebni. Na mnogih delovnih mestih se izkaže, da so bolj praktične ročne naprave za označevanje, dobimo lahko zelo enostaven tiskalnik nalepk, ki se bo odlično obnesel.

Na ta način lahko brez težav označujemo izdelke v proizvodnji manjšega obsega, tudi v logistiki, v manjših skladiščih, pravzaprav se lahko tiskalnik nalepk uporablja še za mnoge druge namene. 

Nenazadnje imamo tu na voljo celo vrsto različnih naprav – nekatera podjetja se ukvarjajo prav s trženjem posebne opreme za označevanje izdelkov, zato lahko dobimo tiskalnik nalepk v številnih variantah. Tako se naprava dobro prilagodi različnim namenom, v ponudbi je vedno moč najti pravo rešitev. 

Pri nas ima takšne tiskalnike Tift Koding, ki poskrbi za zahteve raznovrstnih uporabnikov.

Tiskalnik nalepk dobimo v različnih variantah

Ena možnost je zelo enostaven ročni tiskalnik, s katerim lahko kar sproti pripravljamo etikete in nalepke. Takšni tiskalniki uporabljajo role samolepilnega papirja, prepričati pa se moramo, da dimenzije ustrezajo našim zahtevam. 

Prav tako se srečamo z nekaterimi drugimi omejitvami. Najboljši so takšni tiskalniki za kakšne enostavne oznake.

Lahko pa seveda najdemo tudi naprednejše tiskalnike za nalepke oziroma etikete. Tako si lahko privoščimo več svobode pri pripravi ustreznih oznak, možno je barvno tiskanje, pripravljamo tudi nalepke večjih formatov. 

Bo pa tak tiskalnik nalepk nekoliko dražji in zahtevnejši za uporabo. V nekaterih okoljih brez težav upraviči izbiro, včasih pa se vseeno izkaže, da je boljši kak bolj praktičen tiskalnik. Vsekakor je dobro, da imamo toliko izbire, saj bomo gotovo našli pravo opremo za svoje potrebe.

Kakšne zahteve postavlja označevanje izdelkov?

Vsako podjetje mora najti pravo rešitev za svoje potrebe. Tu se dejanske zahteve namreč precej razlikujejo in kar težko je postaviti splošna priporočila za označevanje izdelkov. Včasih se uporabljajo enostavne oznake, že preprosta koda je lahko zelo koristna. 

Črtne kode nam ponujajo še več, sploh če raziščemo tudi QR kode in druge izvedbe. Z dobrim tiskalnikom pa lahko pripravimo poljubne oznake, s katerimi bomo povsem neomejeni pri označevanju izdelkov.

tiskanje-crtnih-kod-citalec-crtnih-kod

Dobro moramo premisliti, kakšne so naše potrebe, preden se sploh lotimo iskanja opreme in priprave nalepk. Ponudba je namreč precej široka in gotovo bo možno zelo dobro poskrbeti za označevanje izdelkov – te naloge je pogosto možno avtomatizirati, s pravimi rešitvami lahko prihranimo veliko časa in denarja, prav tako se izognemo morebitnim napakam in drugim težavam. 

A za tak rezultat bo treba označevanje izdelkov vnaprej načrtovati in se poslužiti pravih rešitev, sploh če smo pri tem bolj fleksibilni.

Označevanje izdelkov je včasih bolj enostavno

Obstajajo pa tudi drugi primeri, ko imamo precej enostavno delo. Včasih nam označevanje izdelkov narekujejo predpisi in nalepke enostavno kupimo. 

V tem primeru morda sploh ne bomo potrebovali posebne opreme za tiskanje črtnih kod in druge naloge pri označevanju izdelkov, temveč že imamo pripravljene nalepke, ki ustrezajo predpisom za označevanje.

Prav tako lahko dobimo druge rešitve za učinkovito označevanje izdelkov. Ena možnost je recimo ta, da tiskamo neposredno na izdelke, če bi bila priprava nalepk bolj zamudna. Pogosto nam izdelki to omogočajo in se neposredno tiskanje izkaže za bolj elegantno rešitev, tudi za ta namen dobimo posebno opremo, ki jo vključimo v proizvodni proces. 

Gotovo bomo uspeli dobro poskrbeti za označevanje izdelkov, a moramo tem opravkom nameniti vsaj nekaj pozornosti in truda.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več