Zunanji stoli in mize niso vedno v špartanskem stilu

Za zunanje pohištvo velja, da mora biti zelo dobro pripravljeno na različne obremenitve, s katerimi se srečuje na prostem. To je seveda res, saj neugodni vremenski dejavniki ne prinašajo nič dobrega za občutljive materiale, iz katerih se izdeluje predvsem notranje pohištvo. Ni pa nujno, da moramo zaradi tega pristati na špartanski izgled pohištva. Nenazadnje so tudi zunanji stoli in mize dekorativna oprema, s katero želimo popestriti svoje bivalno okolje. Ne bomo se torej odločali za neokusne plastične stole ali kakšne povsem osnovne kovinske kose, tudi tu smo lahko nekoliko bolj izbirčni, ne da bi s tem ogrozili kakovost in življenjsko dobo izbranih kosov.

To je možno le, če se izbiri zunanjega pohištva malo bolj skrbno posvetimo. Večinoma so namreč v ponudbi res tisti kosi, ki imajo izrazito funkcionalno vlogo in so oblikovani preprosto tako, da ustrežejo temu namenu. Pri opremljanju terase in drugih vrtnih površin pa imamo drugačna pričakovanja, temu prilagodimo tudi svojo izbiro. Nekateri zunanji stoli v ponudbi specializiranih trgovcev imajo naravnost navdušujočo vizualno podobo in predstavljajo izvrstno izbiro za tiste, ki veliko dajo tudi na estetsko vrednost.

Zunanji stoli so lahko razkošni in udobni, piko na i pa dodajo z visoko estetsko vrednostjo

Čudovito oblikovani zunanji stoli

Ravno pri stolih imamo kar dosti izbire, saj je ta ponudba precej razgibana. Nenazadnje gre za nujno opremo, ki jo potrebujemo na vsaki terasi, pa tudi na mnogih drugih zunanjih površinah. Povsod, kjer želimo imeti nekaj opreme za sproščeno preživljanje prostega časa, pridejo takšni zunanji stoli zelo prav. Ravno zato lahko pričakujemo pestro ponudbo, v kateri lahko najdemo tudi čudovito oblikovane izdelke.

Predvsem so to stoli, ki jih sestavlja kombinacija skrbno izbranih materialov. Pozabimo na značilne zunanje stole iz bele plastike ali na nerodne kovinske stole, ki jih raje skrivamo v vrtnih lopah. Na sodobno teraso se poda čudovito pohištvo, ki je izdelano iz posrečenih materialov in ima visoko estetsko vrednost. Takšni zunanji stoli so lepo oblikovani, ne da bo s kakšnimi kompromisi ogrozili vzdržljivost in uporabnost opreme. To nam omogočajo kakovostni sodobni materiali, pogosto se tu uporabljajo sintetične tkanine, ki so dobro odporne na vremenske dejavnike in druge obremenitve.

Vedno je aktualno tudi leseno pohištvo, bomo pa morali za zunanjo uporabo izbrati kakovosten tropski les. Ta je že po naravi dobro odporen na obremenitve, poleg tega pa lesene stole dodatno zaščitimo še z laki in olji. Tudi leseni stoli se zato odlično obnesejo, spet predvsem v kombinaciji z drugimi materiali, ki prinašajo še dodatno udobje.

Že res, da so zunanji stoli lahko poceni in robustni, a pri izbiri upoštevamo tudi druge dejavnike

Zunanji stoli lahko ponudijo popolno udobje

Ker se ta oprema uporablja predvsem za sproščanje in druge prijetne aktivnosti v prostem času, posebej pazimo na to, da je zelo udobna. To zunanji stoli dosegajo s posebno zasnovo in udobnimi materiali, ima pa v končni fazi kupec veliko odgovornost, da se odloči za pravo opremo glede na svoje prioritete.

Če postavljamo na prvo mesto udobje, bodo bržkone prava izbira kar vrtne sedežne garniture. To je vsekakor oprema, ki niti približno ne spominja na špartanske plastične stole. Bolj je sorodna razkošnim sedežnim garnituram, ki krasijo dnevne sobe. Tudi za vrt najdemo izredno atraktivno pohištvo, ki je nadvse udobno. Kot nalašč za opremljanje udobne in prijetne terase, na kateri bomo z veseljem preživljali svoj prosti čas v toplejšem delu leta!

Tudi drugi zunanji stoli so lahko zelo prijetni in udobni. Nenazadnje imamo v ponudbi razne oblazinjene stole ali pa uporabimo sedežne blazine, ki so pogosto prilagojene prav vrtnemu pohištvu. Tako se ni bati, da ne bomo dobili pravih rešitev, če se zanimamo predvsem za udobno pohištvo. Vseeno pa ohranimo v mislih še nekatere druge prioritete, ki pri tovrstni opremi posebej izstopajo.

Zunanji stoli v kompletu z drugo uporabno opremo

Običajno želimo zagotoviti tudi uporabnost vrtnega pohištva, da nam bo terasa res ponudila primerno okolje za vse prostočasne aktivnosti, ki se jim radi predajamo. Včasih je dovolj že to, da stole spremlja vrtna miza, kar je osnovni komplet opreme za kakšno druženje in pogostitev. Če se pripravljamo na večje pogostitve in piknike, bomo izbrali veliko mizo, ki je primerna za obedovanje večje skupine ljudi. Pravzaprav lahko v tem primeru uredimo lično vrtno kuhinjo in celoten komplet pohištva prilagodimo prav temu namenu. Tudi zunanji stoli bodo morali biti nekoliko bolj skrbno izbrani, da jih lahko dobro uporabimo pri obedovanju ob mizi.

Lahko pa je seveda nadvse uporabna tudi manjša vrtna miza, pravzaprav so pogosto zelo dobrodošli kompaktni modeli, ki jih lahko umestimo v vsak kotiček. Takšne mize so recimo uporabne tudi za balkon, ki ga bomo na ta način veliko bolje izkoristili. Nasploh potrebujemo priročno mizo, ki nam takoj močno razširi nabor aktivnosti, ki se jim lahko predajamo v prostem času na svežem zraku.

Nadalje pa imamo na izbiro še razno drugo pohištvo, s katerim dosežemo posebne učinke in nove možnosti. Omenimo recimo vrtne ležalnike in druge pripomočke za počitek in sprostitev. V ponudbi bomo našli celo vrsto koristne opreme, s katero se lahko zunanji stoli dopolnijo ali celo povsem nadomestijo.

Under-Armour-kolekcija-obnorela-Slovenijo
Splošno

Under Armour kolekcija obnorela Slovenijo

Ponudba različnih znamk na trgu oblačil in obutve le redko pritegne zadostno pozornost, da bi bilo vredno o njej posebej govoriti. Vajeni smo že, da dobimo v trgovinah zelo pestro ponudbo raznih kosov oblačil in obutve, vedno lahko dobimo opremo za prosti čas in za posebne priložnosti. Zato so kakšne prave zanimivosti zelo redke, uveljavljene […]

Preberi več
svetlobne-table-pritegnejo-pozornost
Splošno

Svetlobne table takoj pritegnejo pozornost

Svojo okolico doživljamo s pomočjo različnih čutov, na vsakem koraku usklajeno delujejo praktično vsa čutila, ki dajejo možganom informacije o tem, kaj se dogaja okoli nas. A veliko večino informacij dobimo preko vida, zato imamo oči za najpomembnejše čutilo.  Prav s pogledom opravimo največ dela pri zbiranju informacij, kar pomeni, da bomo nasploh najbolj pozorni […]

Preberi več
grelni-kabli-ogrevanje
Splošno

Grelni kabli ponujajo izvrstno ogrevanje

Izbira ogrevalnega sistema je ključni korak pri ureditvi udobnega in energetsko učinkovitega stanovanja. Skrbijo nas predvsem stroški, a seveda želimo zagotoviti kar najboljši izkoristek in dovolj zmogljivo ogrevanje. Vse to lahko ponudijo grelni kabli, ki predstavljajo dobro izbiro za ogrevanje v praktično vsakem domu.  Električno gretje na ta način se uvršča med najbolj prepričljive sisteme, […]

Preberi več